d.
val.
min.
sek. liko.
Jau iš anksto sumaltos kavos pupelės – iš karto paruoštos jūsų mėgstamam kavos ruošimo būdui. Šis kavos tipas labiausiai paplitęs ne veltui. Būtent su malta kava aromatingo kavos gėrimo puodelis paruošiamas bene greičiausiai bei lengviausiai.
Plačiame kavos tipų asortimente surasti kokybišką ir malonaus skonio kavą bus paprasčiau, jei žinosite kaip nustatyti jos vertę. Kiek vertingų maltos kavos skoninių savybių pavyks atskleisti puodelyje, priklauso nuo kavos rūšies, skrudinimo lygio, rupumo, paruošimo būdo. Nesvarbu, ar laikote save patyrusiu kavos gurmanu, ar naujoku, išmanyti, kaip išsirinkti savo skoniams labiausiai patinkančią maltą kavą pravers.
Siūlome itin platų Kavos Draugo maltos kavų linijų pasirinkimą. Skirtingų pasaulinių gamintojų, įvairaus skrudinimo ir malimo rupumo, ekologišką ar be kofeino, paruoštą skirtingiems kavos paruošimo būdams – kiekviena iš jų turi savitą skonį ir aromatą.
Caprisette. Populiariausia Kavos Draugo linija turtinga aromatu, vaisių ar uogišku lengvumu. Malta kava Caprisette idealus variantas mėgstantiems tiek juodą, tiek pienu pagardintą kavą. Tinkama ruošti su French Press kavinuku.
Chiato. Tai aromatizuotos kavos linija, puikiai tinkanti paruošti AeroPress kavinuku. Malta kava Chiato pasaldins kasdienybę, pripildydama ją krembriule, lazdyno riešutų, Amareto likerio ar karamelės skonių žaismu.
BEATOS VIRTUVĖ kava. Bendras Kavos Draugo ir Beatos Nicholson projektas, tinkantis visiems jūsų mėgstamiems kavos gėrimams. BEATOS VIRTUVĖ malta kava sodri ir kremiška, kvepianti riešutais, šokoladu ir slyvomis.
Kavos Draugo prekių ženklų asortimente rasite ir aukščiausios kokybės titulą pelniusią rūšinę kavą. Malta rūšinė kava išsiskiria ypač ryškiomis skoninėmis natomis, tad jai nereikia jokių papildomų priedų – cukraus ar pieno, o paruošiama gali būti keliais skirtingais būdais.
Parallel. Linija, dedikuota skirtingiems žemynams – Afrikai, Azijai ir Amerikai, tad su ja galite leistis į svaiginančių aromatų ir ypatingų skonių kelionę. Rūšinė malta kava Parallel tinkama ruošti Chemex ar Cold brew kavinukais.
Black Crow White Pigeon. Siūlo skonių įvairovę – nuo tamsių, gilių, žemiškų iki lengvų, subtilių natų. Rūšinė malta Black Crow White Pigeon kava lengvai paruošiama Chemex ar Cold brew kavinuku.
Vienas iš pagrindinių privalumų ruošiant maltą kavą filtriniu kavos aparatu ar rankiniu prietaisu – patogumas ir paprastumas. Nors šis procesas nėra sudėtingas, norint paruošti skanų gėrimą, reikia tam tikrų žinių. Visų pirma, rinkitės iš vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavos pupelių paruoštą maltą kavą, nes šviesesnio skrudinimo kava geriau atskleidžia savo skonį. Taip pat svarbu rasti tinkamą kavos rupumą. Ruošiant gėrimą filtriniu kavos aparatu, geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio rupumo filtrinė kava. Jei ji bus sumalta per smulkiai, kava gali prarasti savo tikrąjį skonį ir tapti pernelyg karti arba rūgšti.
Paruošti gardžią ir aromatingą filtrinę kavą gali padėti įvairiausi prietaisai: Chemex, French Press, AeroPress, filtriniai kavinukai ar filtriniai kavos aparatai. Įprasta manyti, kad filtriniams paruošimo metodams geriausia rinktis rūšines, itin aukštos kokybės kavas. Kodėl? Nes būtent jie geriausiai atskleidžia visas šios kavos savybės. Visgi yra ir tokių kavos gurmanų, kurie nemėgsta itin ryškių ar vaisiškų rūšinių kavų skonių, todėl jų pirminis pasirinkimas būtų kavos mišiniai iš Kavos Draugo Parallel, Caprisette linijų.
Jeigu norite trumpo atsakymo, kas yra rūšinė kava ir kodėl verta jos paragauti, jis labai paprastas: tai tiesiog geriausia kava pasaulyje! Rūšinė kava – tai 80 ir daugiau iš 100 galimų taškų surinkusi kava, kurią vertina sertifikuoti kavos ragautojai pagal SCA skalę. Svarbu žinoti, jog rūšinės kavos pagrindas yra vienos kilmės kavos, kas pabrėžia unikalumą ir ryškiausias skonio natas. Ir nors kiekviena rūšinė malta kava – labai savita, jai galima priskirti tam tikras skonines savybes, dažniausiai sutinkamas tam tikro regiono/žemyno kavose:
Afrikos kava. Vaisiška, uogiška, gėliška. Turi saldžiarūgštį skonį ir primena aukščiausios kokybės arbatą ar vyną.
Azijos kava. Dominuoja kartesnės, stipresnės skoninės natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, medieną.
Pietų Amerikos kava. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinti kava, dažnai sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Mažiau rūgšti nei Afrikos kava ir švelnesnė nei Azijos kava.
Centrinės Amerikos kava. Ryškaus skonio ir charakterio kava. Galima tikėtis įvairiausių skonių natų: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų.
Dažnai ant rūšinės kavos pakuočių galima pamatyti užrašą single origin. Toks žymėjimas reiškia, kad šios kavos kilmė yra viena konkreti vietovė, dažnai vienas ūkis. Visgi pasitaiko ir išimčių – galima aptikti ir rūšinės kavos mišinių, kuriuos sudaro skirtingos kilmės pupelės iš įvairių pasaulio kampelių. Tokių kavų turime ir savo asortimente. Tai geriausias mišinių bei rūšinės kavos savybes apjungianti Kavos Draugo linija – Parallel.
Renkantis maltą kavą labai svarbu pagalvoti, kokiu būdu ji bus ruošiama. Kiekviena malta kava pasižymi unikaliais skoniais bei aromatais ir priklausomai nuo kavos rūšies, skrudinimo lygio, malimo rupumo bei paruošimo būdo gali atskleisti vis kitas skonines savybes. Tad priklausomai nuo turimo kavos ruošimo prietaiso, renkantis malta kavą siūlome atsižvelgti į šiuos kriterijus:
Malta kava automatiniam aparatui. Renkantis kavą automatiniam aparatui, reikėtų pasirinkti iš vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelių paruoštą maltą kavą. Svarbu atkreipti dėmesį ir į malimo rupumą. Jeigu kava bus sumalta per smulkiai, ji užkimš kavos aparatą ir vanduo negalės prabėgti, o jeigu kava bus sumalta per stambiai, paruoštas gėrimas bus vandeningas ir nepilnavertiško skonio. Ieškant tinkamiausios maltos kavos, geriausia rinktis espresso kavai tinkamą rupumą (venkite itin smulkaus arba vidutinio rupumo).
Malta kava pusiau automatiniam aparatui. Šio tipo aparatai turi espresso technologiją, tad ir maltą kavą reikia rinktis skirtą būtent tokio tipo ruošimo būdui. Kava pusiau automatiniam aparatui ant pakuotės (pavadinime ar produkto aprašyme) dažniausiai turi užrašą „espresso“. Pamatę šį žymėjimą, galite būti tikri, kad ši malta kava yra tinkamo rupumo ir tamsesnio skrudinimo, kas idealiai atitinka paieškos kriterijus.
Malta kava filtriniam aparatui. Ruošiant maltą kavą filtriniu kavos aparatu ir siekiant atskleisti ryškiausius jos skonius, geriausia rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavą. Tokia kava pasižymės švelniu, subalansuotu skoniu, tuo tarpu tamsiai skrudinta kava gali būti pernelyg aitri ir stipri. Kava filtriniam aparatui gali būti sumalta vidutinio arba stambesnio rupumo lygiu. Tais atvejais, kai naudojama smulkiai sumalta kava, neretai tenka nusivilti rūgščiu skoniu.
Malta kava Moka kavinukui. Čia turite pasirinkimo laisvę, kadangi šiam ruošimo būdui tinka įvairiausia, tiek šviesesnio, tiek tamsesnio skrudinimo kava. Jei pirmenybę teikiate švelnesniems, lengvesniems kavos skoniams – rinkitės šviesesnio ar vidutinio skrudinimo lygio maltą kavą. Jei esate stipresnės, kartesnės kavos gerbėjai – jums patiks tamsesnio skrudinimo kava. Vidutinio ar šiek tiek stambesnio rupumo malta kava moka kavinukui pasižymi sodrumu, kremiškumu, ko dažniausiai ir tikimasi iš Moka kavinuku paruoštos kavos. Jūsų patogumui buvo sukurta, būtent Moka kavinukams skirta, Bialetti malta kava.
Malta kava French Press (prancūziškam) kavinukui. Maltos kavos pasirinkimas šiam kavinukui – platus, tad svarbiausia atsižvelgti į skonius. Jei malta kava French Press kavinukui pagaminta iš tamsesnio skrudinimo pupelių, ji turės daugiau kartumo, bus tirštesnė. Švelnesnius, saldesnius skonius turinčią maltą kavą išgausite iš vidutinio ar šviesesnio skrudinimo kavos pupelių. Kuo smulkiau sumalta kava, tuo jos skonis aitresnis. Tuo tarpu stambesnis malimas leis pajusti švelnesnius skonius. Norint pasiekti balansą tarp aitrumo bei švelnumo, naudokite vidutinio rupumo kavą.
Malta kava Chemex kavinukui. Populiariajam Chemex kavinukui rekomenduojame rinktis šviesesnio arba vidutinio skrudinimo maltą kavą, nes tai leis atskleisti saldesnes, švelnesnes skonio natas, ko dažniausiai ir nori Chemex kavos gerbėjai. Malta kava Chemex kavinukui turi būti vidutinio rupumo, todėl idealiai tiktų rūšinės kavos linijos pasirinkimas.
Malta kava filtriniam kavinukui. Ruošiantiems kavą filtriniu kavinuku – Hario V60, jau minėtu Chemex ir kt., visada patariame rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo bei vidutinio rupumo kavą. Malta kava filtriniams kavinukams leis mėgautis subtilaus, išgryninto skonio filtrine kava. Jei nuspręsite naudoti tamsesnio skrudinimo maltą kavą, gali būti, jog kavos skonis pasižymės nepageidaujamu kartumu. Kartesnį bei stipresnį skonį taip pat įtakoja ir smulkesnis malimo lygis.
Malta kava AeroPress kavinukui. Ruošiant kavą filtriniu būdu, subtiliausius skonius padeda atskleisti vidutinio skrudinimo malta kava. Pasirinkus šviesaus skrudinimo kavą, pasigaminsite vaisiškesnę, saldžiarūgštę AeroPress kavą, o tamsaus skrudinimo malta kava išryškins kartesnius skonius. Išbandyti galima ir įvairaus malimo lygio kavą. Smulkiau sumalta kava AeroPress kavinukui suteiks daugiau intensyvumo, o naudojant stambiau sumaltą kavą galima tikėtis silpnesnių skonių.
Malta kava Cold brew kavinukui. Skani kava nebūtinai turi būti karšta ir tai žino visi Cold brew kavos mėgėjai. Vis tik norint paruošti skaniausią versiją, geriausia malta kava Cold brew kavinukui yra vidutinio arba stambesnio rupumo. Pasirinkus per smulkiai sumaltą kavą, kava gali būti per karti. Maloniai saldžius Cold brew kavos skonius padeda atskleisti vidutinio skrudinimo malta kava. Tuo tarpu šviesaus skrudinimo kava suteiks daugiau rūgštelės, o tamsaus skrudinimo kava patiks tiems, kurie mėgsta itin stiprią kavą.
Malta kava prasideda nuo pupelių, kurios dažniausiai būna dviejų pagrindinių rūšių: Arabikos arba Robustos. 100% Arabika yra švelnaus skonio, subtilių aromatų bei natūralaus saldumo. Tuo tarpu Robusta pasižymi stipresniu, kartesniu skoniu ir didesniu kofeino kiekiu. Tačiau 100% Robustos nerasite, nes kava vien iš šių pupelių būtų per intensyvi. Alternatyva – Arabikos ir Robustos mišiniai. Šis duetas leidžia išgauti labiausiai subalansuoto skonio kavos puodelį. Visgi renkantis kavą, patariame atkreipti dėmesį ne tik į jau iš anksto sumaltų pupelių rūšį, bet ir į kitus dalykus:
Kavos skrudinimo lygis. Dažniausiai naudojama kavos skrudinimo lygių skalė: šviesus, vidutinis šviesus, vidutinis, vidutinis tamsus ir tamsus. Kuo malta kava šviesesnio skrudinimo lygio, tuo ji vaisiškesnė, uogiškesnė ir malonaus saldžiarūgščio skonio. Tokio skrudinimo kavos labiau tinka filtriniams kavos ruošimo būdams arba tiesiog užpilamai kavai. Na, o kuo tamsiau skrudinta kava, tuo ji labiau kartesnė ir pasižyminti šokoladinėmis, kavos likerio natomis.
Maltos kavos sumalimo lygis. Malta kava gali būti sumalta labai smulkiai, smulkiai, vidutiniškai, šiek tiek stambiau arba labai stambiai. Šie skirtingi sumalimo lygiai yra pritaikyti skirtingiems kavos ruošimo būdams. Pavyzdžiui, filtriniams kavos ruošimo būdams geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio malimo kava, nes pasirinkus pernelyg smulkiai sumaltą kavą rizikuojama išgauti per daug karčius ar rūgščius kavos skonius. Ruošiant užplikomą kavą, malimo lygis gali būti šiek tiek smulkesnis.
Netoleruojantiems kofeino, dėl įvairiausių priežasčių laikinai negalintiems vartoti kavos, arba tiesiog mėgstantiems pasimėgauti kavos skoniu vėlyvą naktį, malta kava be kofeino – idealus pasirinkimas. Kavos Draugo asortimente rasite maltų kavų be kofeino, iš kurių jis pašalintas natūraliu būdu.
Galvodami apie tuos, kurie renkasi kavą be kofeino sukūrėme pirmąją populiariausios Caprisette kavos linijos maltą kavą be kofeino – „Lullaby Decaf“. Aromatingoje, švelnaus skonio kavoje skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, subtiliai juntamos kakavos ir medienos natų užuominos. Vertinantiems ekologišką kavą siūlome išmėginti intensyvaus ir unikalaus aromato ekologišką maltą kavą Charles Liégeois. Taip pat mūsų asortimente rasite specialiai Moka kavinukams sukurtą maltą kavą be kofeino – Bialetti „Perfetto Moka Decaf“, kuri yra švelnaus skonio, malonaus aromato, bet pakankamai intensyvi.
Vis labiau vertinant praktiškas ir skanias dovanas, malta kava tapo itin populiariu pasirinkimu einant į svečius ar pas draugus. Jeigu dovanodami kavos pupeles jūs rizikuojate susilaukti atsakymo – neturiu, kaip jas susimalti, tai su malta kava neprašausite. Dovanoms dažniausiai pasirenkami maltos kavos rinkiniai, sudaryti iš kelių skirtingų rūšių arba tos pačios rūšies kavos, tad tokie rinkiniai, be jokios abejonės, pradžiugins net ir išrankiausius kavos mėgėjus.
Sunku išsirinkti? Savo asortimente turime ir kitų tipų kavų. Kavos Draugo konsultantai su malonumu pakonsultuos – rašykite ar skambinkite mums, pažadame atsakysime į visus klausimus ir profesionaliai patarsime. Taip pat kviečiame atvykti į svečius, kur prie gardžios kavos puodelio aptarsime geriausios maltos kavos pasirinkimus.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.