Malta kava

Apie Black Crow White Pigeon kavą
Ar kada nors susimąstėte, kokią istoriją gali papasakoti puodelis kavos? Vienos iš Kavos Draugo kavos linijų – Black Crow White Pigeon dedikuoti pagrindiniai personažai – juodasis varnas (Black Crow) ir sniego baltumo karvelis (White Pigeon) įkūnija rūšinės kavos skonių pasakojimus: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Kiekviena kava ir jos istorija tūno knygos skyrių primenančioje pakuotėje, pažymėtoje numeriais 1, 2, 3… 24. Nors skonių ir kvapų nuotykį pradėti galima nuo bet kurio skyriaus, paskutinė istorijos pastraipa priklauso būtent jums – jūs esate ir skaitovas-gėrėjas, ir veikėjas. Priklausomai nuo to, kaip ruošiate gėrimą, vienos ar kitos jo skonio natos kvies keliauti kas kartą vis kitur.Black Crow White Pigeon rūšinė kava
Kava mus supa kiekvieną dieną, todėl kiekviena Kavos Draugo kava siūlo savo unikalų skonį, kuris puikiai dera prie mūsų kasdienybės. Caprisette kviečia į švelnesnį potyrį, Parallel užtikrina aiškius ir apibrėžtus skonius. Jei visgi ieškote išskirtinės patirties, Black Crow White Pigeon yra būtent tai, kas atveria naujus skonių bei patirčių horizontus. Nesvarbu, ar esate pradedantysis, ar jau pažengęs gurmanas – tai tiesiog aukščiausios kokybės kava. Black Crow White Pigeon pagrindas – vienos kilmės arabikos kavos pupelės. Jos nemaišomos su kitomis siekiant pabrėžti kiekvienos unikalumą. Dėl šios priežasties rekomenduojama gėrimą skanauti be jokių papildomų priedų. Rūšinė kava sudaro vos 10% pasaulio kavos rinkos, o jos vertinimas atliekamas pagal griežtą SCA (Specialty Coffee Association) kokybės sistemą. Vertinamos įvairios savybės: aromatas, skonis, poskonis, skonio balansas, rūgštumas, kūnas, tyrumas, saldumas… Ant kiekvienos Black Crow White Pigeon pakuotės rasite įvertinimo taškus nuo 80 iki 88. Kava, šioje skalėje įvertinta nuo 85 iki 88 – puiki; nuo 80 iki 84,99 – labai gera rūšinė kava. Trumpiau, kuo daugiau taškų, tuo ji geriau įvertinta, įdomesnė bei gurmaniškesnė. Norintiems pažinti atskirų šalių ir atskirų rūšių turtingumą Black Crow White Pigeon asortimente yra įvairūs šios kavos pavidalai – kavos pupelės, malta kava. Kiekviena ji unikali ir pasakoja savo išskirtinę istoriją: nuo kavamedžio pasodinimo žemės lopinėlyje iki puodelio jūsų rankose.Kuo Black Crow White Pigeon išskirtinė?
Black Crow White Pigeon auga išskirtinėmis sąlygomis bei patiria gamtos ir klimato nulemtus efektus tam, kad surinktų 80 ir daugiau taškų. Kokybei ir skoniui reikšmingą įtaką turi dirvožemis bei oro sąlygos. Be to, rūšinė kava auginama arčiau dangaus – aukštikalnėse, čia ji bręsta lėčiau ir įgyja kompleksiškesnį skonį. Tai reiškia, kad ji turės labai turtingą skonių paletę ir dažniausiai taip visų siekiamą bei mėgstamą saldumą. Nors kiekviena Black Crow White Pigeon kava – tai atskira unikali visata, galima įvardinti dažniausiai sutinkamas natas tam tikro regiono/žemyno kavose.Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Jei trokštate pažinti įvairius skonius iš skirtingų pasaulio regionų, kviečiame neapsiriboti viena rūšimi, o išbandyti kelias universalaus – vidutinio skrudinimo Black Crow White Pigeon kavas įsigyjant jų rinkinį. Įvairių šalių tradicijas ir skonio niuansus atspindintis kavos rinkinys sudarytas iš kruopščiai atrinktų arabikos pupelių, kurios užaugintos Nikaragvoje, Brazilijoje, Etiopijoje. Kurdami šią liniją, pagalvojome ir apie negalinčius ar nenorinčius vartoti kofeino. Jei jūs vienas iš jų – vis tiek turite galimybę mėgautis rūšine kava. Alternatyva įprastai kavai – kava be kofeino Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“. Jos dėka galite mėgautis tokiais pačiais niuansais, kuriuos siūlo tradicinė kava, bet be kofeino poveikio.Kaip išsirinkti Black Crow White Pigeon?
Rūšinės kavos kelio grandinėje svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui, kuris atlieka paskutinius reikšmingus veiksmus – jis ruošia kavą ir galiausiai ją skanauja. Kad Black Crow White Pigeon atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo ir apdorojimo būdas.Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Reikia patarimo?
Jei išskirtinėse Black Crow White Pigeon kavos istorijose nerandate tinkamos savo gėrimo puodeliui, galite išbandyti ir kitus kavų tipus ar linijas. Kreipkitės jums patogiu būdu – telefonu ar el. paštu. Mūsų konsultantai pasiruošę padėti! Kviečiame apsilankyti ir fizinėse parduotuvėse, kur ne tik pakonsultuosime, bet ir pavaišinsime kava.Apie Caprisette kavą
Ar jau ragavai milijonų pamėgtos Caprisette kavos? Atrask savo mėgstamiausią skonį su populiariausia Kavos Draugo linija, kuri užkariavo daugybės širdis. Sodraus espresso ar kreminės latės? Unikalūs skonių mišiniai, skrudinti taip, kad tiktų visiems mėgstamiems receptams. Nepraleisk progos atrasti savo naują favoritą – juk milijonai jau pamėgo, patiks ir tau!Kavos mišiniai Caprisette
Kaip atrasti skaniausią kavą, jei ne per ragavimą? Mes manome, kad geriausias būdas tai padaryti – išbandyti skirtingas Kavos Draugas linijas! Rūšinės kavos Black Crow White Pigeon suteikia galimybę pažinti įvairias skonių paletes, Parallel mišiniai garantuoja išskirtinę kokybę. Tuo tarpu Caprisette linija pasižymi universaliais skoniais, puikiai subalansuotais kasdieniam puodeliui. Nors ši kava pritaikyta automatiniams aparatams, tinka ir kitiems paruošimo būdams – plikymui puodelyje, prancūziškam ar moka kavinukams, filtriniame aparate (filtriniams įrankiams nerekomenduojame). Caprisette asortimente rasite unikalius skonių mišinius. Pieniškų gėrimų mėgėjams skirtą „Crema“, kuri tapo tikru hitu nuo pat pirmo pasirodymo; natūraliai saldžios kavos mylėtojams skirtą „Dolce Vita“ bei „Lullaby Decaf“ – kavą be kofeino. Taip pat galite atrasti „Fragrante“ ir „Belgique“ mišinius. „Fragrante“ – pirmasis linijos mišinys – ilgai išlaikė pirmąją vietą dėl savo braziškų natų, kuriose atsiskleidžia šokolado ir riešutų aromatai. „Belgique“, skrudinta Belgijoje, greitai pelnė panašią sėkmę. Visi Caprisette mišiniai yra prieinami kavos pupelių forma. Tiems, kurie namuose neturi kavamalės arba nori pagreitinti kavos ruošimą, paruošėme jau iš anksto maltą kavą. Esate trečiasis variantas, kuris naudoja kavos kapsules? Jums taip pat radome sprendimą – Caprisette asortimente turime kapsules Nespresso kavos aparatams.Kodėl rinktis Caprisette?
Kodėl Caprisette pamėgo milijonai? Atsakymas paprastas – joje suderinta kokybė ir puikus skonis. Kiekviena pupelė yra skrudinta geriausiose Europos skrudyklose, garantuojant šviežumą kiekvieną kartą. Ne veltui ši linija iš jūsų pelnė tiek daug gerų atsiliepimų ir penkių žvaigždučių įvertinimų.Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Kokią kavą rinktis?
Caprisette asortimente rasite rasite devynis skonių mišinius, susidedančius iš skirtingais lygiais skrudintų pupelių. Ką tai reikštų įprastai? Kad intensyviai espresso kavai paruošti tinkamos tamsiai skrudintos pupelės, o švelnesnei filtrinei kavai – vidutinio arba šviesesnio skrudinimo pupelės. Tačiau, kaip ir minėjome, ši linija skrudinta taip, kad tiktų visiems ruošimo metodams.Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Sunku išsirinkti? Iš skirtingų skonių sudaryti kavos rinkiniai vienu metu leis išbandyti kuo daugiau Caprisette rūšių. Be to, asortimente rinkinius rasite ir dovaninėse dėžutese – tai jau iš karto paruošta dovanoti, šventiškai supakuota kava.Turite klausimų? Turime atsakymus!
Domina skirtingų skonių ir rūšių kava? Kavos Draugo konsultantai su malonumu padės apsispręsti ir išsirinkti. Susisiekite su mumis elektroniniu paštu arba telefonu, o esant galimybei atvykite į svečius – pasitiksime su šypsena ir skania kava.Apie Parallel kavą
Mėgaukitės kelione po pasaulio kavos regionus neišeidami iš namų su viena iš Kavos Draugo kavų linijų Parallel. Skirtingiems žemynams – Afrikai, Azijai ir Amerikai dedikuoti rūšinių kavų mišiniai atskleidžia, kuo ypatinga kiekviename žemyne užauginta pupelė. Atraskite naujus skonio atspalvius bei, eksperimentuodami su skirtingais ruošimo būdais, pajuskite, kaip skirtingai gali atsiskleisti ta pati kava. Su Parallel kiekvienas gurkšnis – tai naujas atradimas ir kelionė. Keliaukime?Parallel rūšinė kava: kuo ji ypatinga?
Norėdami ne tik pardavinėti kavą, bet ir prisidėti prie jos gaminimo proceso, sukūrėme Kavos Draugas linijas. Black Crow White Pigeon, Caprisette ir Parallel atspindi mūsų aistrą ir įsipareigojimą suteikti jums galimybę atrasti naujus, kokybiškus skonius. Parallel yra išskirtiniai rūšinių kavų mišiniai, kurie sujungia geriausias mišinių ir rūšinės kavos savybes. Tradiciškai, kava būna arba mišinys, arba rūšinė, tačiau mes siekėme sukurti kai ką ypatingo – aukščiausios kokybės mišinį, kuris atspindėtų tam tikro regiono tradicinę skonių paletę. Ši linija yra lyg tarpinė stotelė tarp mišinių ir rūšinių kavų. Jei esate įpratę gerti mišinius, bet norite žengti pirmą žingsnį link rūšinės kavos, Parallel yra puikus pasirinkimas. Iš 100% arabikos pupelių mišinio pagaminta linija yra itin universali – asortimente ir kavos pupelės, ir malta kava. Be to, Parallel paskrudinta tokiu būdu, kad tiktų visiems paruošimo metodams: tiek filtriniams, tiek espresso, tiek plikymui. Taigi, kiekvienas kavos mėgėjas ras sau tinkamą būdą mėgautis gėrimu, belieka išsirinkti tik skonio natas, kurios priklauso nuo pupelių auginimo žemyno.Skirtingų regionų kava
Ar esate girdėję apie kavos juostą (coffee belt)? Tai horizontali žemės juosta tropikuose tarp Šiaurės ir Pietų atogrąžų, esanti tarp 25°N ir 25°S lygiagrečių. Ji supa pusiaują, einantį per Centrinę ir Pietų Ameriką, Aziją bei Afriką. Valstybės, esančios kavos juostos teritorijoje, yra apibūdinamos kaip idealios pupelių plantacijoms. Tropiniai orai, pakankamai kritulių ir aukšti altitudiniai regionai sudaro sąlygas auginti aukštos kokybės rūšinę kavą. Šiems trims regionams ir dedikavome atskirus Parallel mišinius. Kuo kiekvienas iš jų išskirtinis?Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Nesate tikri, kurio regiono pupelės geriausiai atitiks jūsų pageidavimus? Rinkitės rinkinį, kuriame rasite visų regionų kavas: Azijos, Amerikos, Afrikos. Be to, jeigu ieškote dovanos, kuri būtų ne tik praktiška, bet ir įsimintina, pasirinkite Parallel kavą šventinėse pakuotėse. Tai puikus būdas dovanoti ne tik gėrimą, bet ir kelionę po kavos regionus.Vidutinio skrudinimo pupelės visiems kavos paruošimo būdams
Galutiniam skoniui svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui. Norint, kad Parallel atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo būdas. Visos šios linijos pupelės paskrudintos vidutiniu lygiu, kad tiktų visiems paruošimo būdams: filtriniams, espresso ir plikymui. Vidutinis pupelių skrudinimas suteikia subalansuotą skonį ir aromatą. Jis išryškina tiek natūralias pupelių savybes, tiek skrudinimo poveikį, suteikdamas skonio profiliui saldumo ir rūgštumo balansą. Vidutinio skrudinimo lygis pasižymi subalansuotu rūgštumu, mažesniu nei šviesaus skrudinimo kavoje, tačiau ryškesniu nei tamsaus skrudinimo. Tokiu būdu skrudintos pupelės įgauna subtilų saldumą, o aromatas atskleidžia įvairias skonio natas: karamelę, riešutus, šokoladą, vaisius. Šiuo skrudinimo lygiu pupelės skrudinamos iki 210-220°C temperatūros ir turi vidutinio tamsumo rudą spalvą be matomo aliejaus paviršiuje. Vidutinis skrudinimo lygis yra universalus ir puikiai tinka įvairiems paruošimo metodams, tokiems kaip espresso kava, filtrinė kava, prancūziškas kavinukas ar plikymas. Parallel rasite tiek pupelių, tiek ir maltos kavos forma. Maltos kavos yra skirtos plikyti puodelyje, ruošti prancūziškame, moka kavinuke arba filtriniame aparate, tinka ir rankiniams filtriniams ruošimo įrankiams. Na o pupelės yra tinkamos likusiems paruošimo metodams – automatiniams, pusiau automatiniams aparatams, kurie pupelių malimą atlieka mygtuko paspaudimu.Reikia patarimo?
Nesate iki galo įsitikinę, kokią Parallel kavą pasirinkti? Galbūt domina skirtingų rūšių ir skonių kava? Mūsų konsultantais atsakys į rūpimus klausimus ir su malonumu patars bei pakonsultuos. O galbūt norite atvykti į svečius? Visada laukiame su gardžios kavos puodeliu!-
Kavos pupelių rinkinys Caprisette, 6 x 250 g
39,24 € -40%65,40 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(2)
Malta kava BEATOS VIRTUVĖ, 500 g
12,31 € -30%17,59 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(11)
Malta kava Parallel 12, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(3)
Malta kava Caprisette Crema, 250 g
11,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.91 iš 5(100)
Malta kava Caprisette Fragrante, 250 g
10,90 € -
5.0Įvertinimas: 4.96 iš 5(23)
Malta kava Caprisette Italiano, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(13)
Malta kava Caprisette Royale, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(4)
Malta kava Caprisette Dolce Vita, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(3)
Malta kava be kofeino Caprisette Lullaby Decaf, 500 g
19,00 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(9)
Malta kava Caprisette Belgique, 250 g
10,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(8)
Riboto leidimo malta kava Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g
13,99 € -
Maltos kavos rinkinys Caprisette, 4 x 250 g
28,56 € -40%47,60 €
Malta kava
Jau iš anksto sumaltos kavos pupelės – iš karto paruoštos jūsų mėgstamam kavos ruošimo būdui. Šis kavos tipas labiausiai paplitęs ne veltui. Būtent su malta kava aromatingo kavos gėrimo puodelis paruošiamas bene greičiausiai bei lengviausiai.
Plačiame kavos tipų asortimente surasti kokybišką ir malonaus skonio kavą bus paprasčiau, jei žinosite kaip nustatyti jos vertę. Kiek vertingų maltos kavos skoninių savybių pavyks atskleisti puodelyje, priklauso nuo kavos rūšies, skrudinimo lygio, rupumo, paruošimo būdo. Nesvarbu, ar laikote save patyrusiu kavos gurmanu, ar naujoku, išmanyti, kaip išsirinkti savo skoniams labiausiai patinkančią maltą kavą pravers.
Kavos Draugo maltos kavos
Siūlome itin platų Kavos Draugo maltos kavų linijų pasirinkimą. Skirtingų pasaulinių gamintojų, įvairaus skrudinimo ir malimo rupumo, ekologišką ar be kofeino, paruoštą skirtingiems kavos paruošimo būdams – kiekviena iš jų turi savitą skonį ir aromatą.
Caprisette. Populiariausia Kavos Draugo linija turtinga aromatu, vaisių ar uogišku lengvumu. Malta kava Caprisette idealus variantas mėgstantiems tiek juodą, tiek pienu pagardintą kavą. Tinkama ruošti su French Press kavinuku.
Chiato. Tai aromatizuotos kavos linija, puikiai tinkanti paruošti AeroPress kavinuku. Malta kava Chiato pasaldins kasdienybę, pripildydama ją krembriule, lazdyno riešutų, Amareto likerio ar karamelės skonių žaismu.
BEATOS VIRTUVĖ kava. Bendras Kavos Draugo ir Beatos Nicholson projektas, tinkantis visiems jūsų mėgstamiems kavos gėrimams. BEATOS VIRTUVĖ malta kava sodri ir kremiška, kvepianti riešutais, šokoladu ir slyvomis.
Kavos Draugo prekių ženklų asortimente rasite ir aukščiausios kokybės titulą pelniusią rūšinę kavą. Malta rūšinė kava išsiskiria ypač ryškiomis skoninėmis natomis, tad jai nereikia jokių papildomų priedų – cukraus ar pieno, o paruošiama gali būti keliais skirtingais būdais.
Parallel. Linija, dedikuota skirtingiems žemynams – Afrikai, Azijai ir Amerikai, tad su ja galite leistis į svaiginančių aromatų ir ypatingų skonių kelionę. Rūšinės maltos kavos mišiniai Parallel tinkama ruošti Chemex ar Cold brew kavinukais.
Black Crow White Pigeon. Siūlo skonių įvairovę – nuo tamsių, gilių, žemiškų iki lengvų, subtilių natų. Rūšinė malta Black Crow White Pigeon kava lengvai paruošiama Chemex ar Cold brew kavinuku.
Filtrinė malta kava: kaip ruošti ir kaip pasirinkti?
Vienas iš pagrindinių privalumų ruošiant maltą kavą filtriniu kavos aparatu ar rankiniu prietaisu – patogumas ir paprastumas. Nors šis procesas nėra sudėtingas, norint paruošti skanų gėrimą, reikia tam tikrų žinių. Visų pirma, rinkitės iš vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavos pupelių paruoštą maltą kavą, nes šviesesnio skrudinimo kava geriau atskleidžia savo skonį. Taip pat svarbu rasti tinkamą kavos rupumą. Ruošiant gėrimą filtriniu kavos aparatu, geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio rupumo filtrinė kava. Jei ji bus sumalta per smulkiai, kava gali prarasti savo tikrąjį skonį ir tapti pernelyg karti arba rūgšti.
Paruošti gardžią ir aromatingą filtrinę kavą gali padėti įvairiausi prietaisai: Chemex, French Press, AeroPress, filtriniai kavinukai ar filtriniai kavos aparatai. Įprasta manyti, kad filtriniams paruošimo metodams geriausia rinktis rūšines, itin aukštos kokybės kavas. Kodėl? Nes būtent jie geriausiai atskleidžia visas šios kavos savybės. Visgi yra ir tokių kavos gurmanų, kurie nemėgsta itin ryškių ar vaisiškų rūšinių kavų skonių, todėl jų pirminis pasirinkimas būtų kavos mišiniai iš Kavos Draugo Parallel, Caprisette linijų.
Rūšinė malta kava: kuo ypatinga ir kodėl verta rinktis?
Jeigu norite trumpo atsakymo, kas yra rūšinė kava ir kodėl verta jos paragauti, jis labai paprastas: tai tiesiog geriausia kava pasaulyje! Rūšinė kava – tai 80 ir daugiau iš 100 galimų taškų surinkusi kava, kurią vertina sertifikuoti kavos ragautojai pagal SCA skalę. Svarbu žinoti, jog rūšinės kavos pagrindas yra vienos kilmės kavos, kas pabrėžia unikalumą ir ryškiausias skonio natas. Ir nors kiekviena rūšinė malta kava – labai savita, jai galima priskirti tam tikras skonines savybes, dažniausiai sutinkamas tam tikro regiono/žemyno kavose:
Afrikos kava. Vaisiška, uogiška, gėliška. Turi saldžiarūgštį skonį ir primena aukščiausios kokybės arbatą ar vyną.
Azijos kava. Dominuoja kartesnės, stipresnės skoninės natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, medieną.
Pietų Amerikos kava. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinti kava, dažnai sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Mažiau rūgšti nei Afrikos kava ir švelnesnė nei Azijos kava.
Centrinės Amerikos kava. Ryškaus skonio ir charakterio kava. Galima tikėtis įvairiausių skonių natų: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų.
Dažnai ant rūšinės kavos pakuočių galima pamatyti užrašą single origin. Toks žymėjimas reiškia, kad šios kavos kilmė yra viena konkreti vietovė, dažnai vienas ūkis. Visgi pasitaiko ir išimčių – galima aptikti ir rūšinės kavos mišinių, kuriuos sudaro skirtingos kilmės pupelės iš įvairių pasaulio kampelių. Tokių kavų turime ir savo asortimente. Tai geriausias mišinių bei rūšinės kavos savybes apjungianti Kavos Draugo linija – Parallel.
Tam tikram kavos ruošimo būdui pritaikyta malta kava
Renkantis maltą kavą labai svarbu pagalvoti, kokiu būdu ji bus ruošiama. Kiekviena malta kava pasižymi unikaliais skoniais bei aromatais ir priklausomai nuo kavos rūšies, skrudinimo lygio, malimo rupumo bei paruošimo būdo gali atskleisti vis kitas skonines savybes. Tad priklausomai nuo turimo kavos ruošimo prietaiso, renkantis malta kavą siūlome atsižvelgti į šiuos kriterijus:
Malta kava automatiniam aparatui. Renkantis kavą automatiniam aparatui, reikėtų pasirinkti iš vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelių paruoštą maltą kavą. Svarbu atkreipti dėmesį ir į malimo rupumą. Jeigu kava bus sumalta per smulkiai, ji užkimš kavos aparatą ir vanduo negalės prabėgti, o jeigu kava bus sumalta per stambiai, paruoštas gėrimas bus vandeningas ir nepilnavertiško skonio. Ieškant tinkamiausios maltos kavos, geriausia rinktis espresso kavai tinkamą rupumą (venkite itin smulkaus arba vidutinio rupumo).
Malta kava pusiau automatiniam aparatui. Šio tipo aparatai turi espresso technologiją, tad ir maltą kavą reikia rinktis skirtą būtent tokio tipo ruošimo būdui. Kava pusiau automatiniam aparatui ant pakuotės (pavadinime ar produkto aprašyme) dažniausiai turi užrašą „espresso“. Pamatę šį žymėjimą, galite būti tikri, kad ši malta kava yra tinkamo rupumo ir tamsesnio skrudinimo, kas idealiai atitinka paieškos kriterijus.
Malta kava filtriniam aparatui. Ruošiant maltą kavą filtriniu kavos aparatu ir siekiant atskleisti ryškiausius jos skonius, geriausia rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavą. Tokia kava pasižymės švelniu, subalansuotu skoniu, tuo tarpu tamsiai skrudinta kava gali būti pernelyg aitri ir stipri. Kava filtriniam aparatui gali būti sumalta vidutinio arba stambesnio rupumo lygiu. Tais atvejais, kai naudojama smulkiai sumalta kava, neretai tenka nusivilti rūgščiu skoniu.
Malta kava Moka kavinukui. Čia turite pasirinkimo laisvę, kadangi šiam ruošimo būdui tinka įvairiausia, tiek šviesesnio, tiek tamsesnio skrudinimo kava. Jei pirmenybę teikiate švelnesniems, lengvesniems kavos skoniams – rinkitės šviesesnio ar vidutinio skrudinimo lygio maltą kavą. Jei esate stipresnės, kartesnės kavos gerbėjai – jums patiks tamsesnio skrudinimo kava. Vidutinio ar šiek tiek stambesnio rupumo malta kava moka kavinukui pasižymi sodrumu, kremiškumu, ko dažniausiai ir tikimasi iš Moka kavinuku paruoštos kavos. Jūsų patogumui buvo sukurta, būtent Moka kavinukams skirta, Bialetti malta kava.
Malta kava French Press (prancūziškam) kavinukui. Maltos kavos pasirinkimas šiam kavinukui – platus, tad svarbiausia atsižvelgti į skonius. Jei malta kava French Press kavinukui pagaminta iš tamsesnio skrudinimo pupelių, ji turės daugiau kartumo, bus tirštesnė. Švelnesnius, saldesnius skonius turinčią maltą kavą išgausite iš vidutinio ar šviesesnio skrudinimo kavos pupelių. Kuo smulkiau sumalta kava, tuo jos skonis aitresnis. Tuo tarpu stambesnis malimas leis pajusti švelnesnius skonius. Norint pasiekti balansą tarp aitrumo bei švelnumo, naudokite vidutinio rupumo kavą.
Malta kava Chemex kavinukui. Populiariajam Chemex kavinukui rekomenduojame rinktis šviesesnio arba vidutinio skrudinimo maltą kavą, nes tai leis atskleisti saldesnes, švelnesnes skonio natas, ko dažniausiai ir nori Chemex kavos gerbėjai. Malta kava Chemex kavinukui turi būti vidutinio rupumo, todėl idealiai tiktų rūšinės kavos linijos pasirinkimas.
Malta kava filtriniam kavinukui. Ruošiantiems kavą filtriniu kavinuku – Hario V60, jau minėtu Chemex ir kt., visada patariame rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo bei vidutinio rupumo kavą. Malta kava filtriniams kavinukams leis mėgautis subtilaus, išgryninto skonio filtrine kava. Jei nuspręsite naudoti tamsesnio skrudinimo maltą kavą, gali būti, jog kavos skonis pasižymės nepageidaujamu kartumu. Kartesnį bei stipresnį skonį taip pat įtakoja ir smulkesnis malimo lygis.
Malta kava AeroPress kavinukui. Ruošiant kavą filtriniu būdu, subtiliausius skonius padeda atskleisti vidutinio skrudinimo malta kava. Pasirinkus šviesaus skrudinimo kavą, pasigaminsite vaisiškesnę, saldžiarūgštę AeroPress kavą, o tamsaus skrudinimo malta kava išryškins kartesnius skonius. Išbandyti galima ir įvairaus malimo lygio kavą. Smulkiau sumalta kava AeroPress kavinukui suteiks daugiau intensyvumo, o naudojant stambiau sumaltą kavą galima tikėtis silpnesnių skonių.
Malta kava Cold brew kavinukui. Skani kava nebūtinai turi būti karšta ir tai žino visi Cold brew kavos mėgėjai. Vis tik norint paruošti skaniausią versiją, geriausia malta kava Cold brew kavinukui yra vidutinio arba stambesnio rupumo. Pasirinkus per smulkiai sumaltą kavą, kava gali būti per karti. Maloniai saldžius Cold brew kavos skonius padeda atskleisti vidutinio skrudinimo malta kava. Tuo tarpu šviesaus skrudinimo kava suteiks daugiau rūgštelės, o tamsaus skrudinimo kava patiks tiems, kurie mėgsta itin stiprią kavą.
Arabika bei Arabikos ir Robustos mišiniai: į ką atkreipti dėmesį renkantis?
Malta kava prasideda nuo pupelių, kurios dažniausiai būna dviejų pagrindinių rūšių: Arabikos arba Robustos. 100% Arabika yra švelnaus skonio, subtilių aromatų bei natūralaus saldumo. Tuo tarpu Robusta pasižymi stipresniu, kartesniu skoniu ir didesniu kofeino kiekiu. Tačiau 100% Robustos nerasite, nes kava vien iš šių pupelių būtų per intensyvi. Alternatyva – Arabikos ir Robustos mišiniai. Šis duetas leidžia išgauti labiausiai subalansuoto skonio kavos puodelį. Visgi renkantis kavą, patariame atkreipti dėmesį ne tik į jau iš anksto sumaltų pupelių rūšį, bet ir į kitus dalykus:
Kavos skrudinimo lygis. Dažniausiai naudojama kavos skrudinimo lygių skalė: šviesus, vidutinis šviesus, vidutinis, vidutinis tamsus ir tamsus. Kuo malta kava šviesesnio skrudinimo lygio, tuo ji vaisiškesnė, uogiškesnė ir malonaus saldžiarūgščio skonio. Tokio skrudinimo kavos labiau tinka filtriniams kavos ruošimo būdams arba tiesiog užpilamai kavai. Na, o kuo tamsiau skrudinta kava, tuo ji labiau kartesnė ir pasižyminti šokoladinėmis, kavos likerio natomis.
Maltos kavos sumalimo lygis. Malta kava gali būti sumalta labai smulkiai, smulkiai, vidutiniškai, šiek tiek stambiau arba labai stambiai. Šie skirtingi sumalimo lygiai yra pritaikyti skirtingiems kavos ruošimo būdams. Pavyzdžiui, filtriniams kavos ruošimo būdams geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio malimo kava, nes pasirinkus pernelyg smulkiai sumaltą kavą rizikuojama išgauti per daug karčius ar rūgščius kavos skonius. Ruošiant užplikomą kavą, malimo lygis gali būti šiek tiek smulkesnis.
Malta kava be kofeino
Netoleruojantiems kofeino, dėl įvairiausių priežasčių laikinai negalintiems vartoti kavos, arba tiesiog mėgstantiems pasimėgauti kavos skoniu vėlyvą naktį, malta kava be kofeino – idealus pasirinkimas. Kavos Draugo asortimente rasite maltų kavų be kofeino, iš kurių jis pašalintas natūraliu būdu.
Galvodami apie tuos, kurie renkasi kavą be kofeino sukūrėme pirmąją populiariausios Caprisette kavos linijos maltą kavą be kofeino – „Lullaby Decaf“. Aromatingoje, švelnaus skonio kavoje skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, subtiliai juntamos kakavos ir medienos natų užuominos. Vertinantiems ekologišką kavą siūlome išmėginti intensyvaus ir unikalaus aromato ekologišką maltą kavą Charles Liégeois. Taip pat mūsų asortimente rasite specialiai Moka kavinukams sukurtą maltą kavą be kofeino – Bialetti „Perfetto Moka Decaf“, kuri yra švelnaus skonio, malonaus aromato, bet pakankamai intensyvi.
Maltos kavos rinkiniai – ir sau, ir dovanoms
Vis labiau vertinant praktiškas ir skanias dovanas, malta kava tapo itin populiariu pasirinkimu einant į svečius ar pas draugus. Jeigu dovanodami kavos pupeles jūs rizikuojate susilaukti atsakymo – neturiu, kaip jas susimalti, tai su malta kava neprašausite. Dovanoms dažniausiai pasirenkami maltos kavos rinkiniai, sudaryti iš kelių skirtingų rūšių arba tos pačios rūšies kavos, tad tokie rinkiniai, be jokios abejonės, pradžiugins net ir išrankiausius kavos mėgėjus.
Norite pasitarti?
Sunku išsirinkti? Savo asortimente turime ir kitų tipų kavų. Kavos Draugo konsultantai su malonumu pakonsultuos – rašykite ar skambinkite mums, pažadame atsakysime į visus klausimus ir profesionaliai patarsime. Taip pat kviečiame atvykti į svečius, kur prie gardžios kavos puodelio aptarsime geriausios maltos kavos pasirinkimus.