Kava pusiau automatiniam aparatui

Apie Black Crow White Pigeon kavą
Ar kada nors susimąstėte, kokią istoriją gali papasakoti puodelis kavos? Vienos iš Kavos Draugo kavos linijų – Black Crow White Pigeon dedikuoti pagrindiniai personažai – juodasis varnas (Black Crow) ir sniego baltumo karvelis (White Pigeon) įkūnija rūšinės kavos skonių pasakojimus: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Kiekviena kava ir jos istorija tūno knygos skyrių primenančioje pakuotėje, pažymėtoje numeriais 1, 2, 3… 24. Nors skonių ir kvapų nuotykį pradėti galima nuo bet kurio skyriaus, paskutinė istorijos pastraipa priklauso būtent jums – jūs esate ir skaitovas-gėrėjas, ir veikėjas. Priklausomai nuo to, kaip ruošiate gėrimą, vienos ar kitos jo skonio natos kvies keliauti kas kartą vis kitur.Black Crow White Pigeon rūšinė kava
Kava mus supa kiekvieną dieną, todėl kiekviena Kavos Draugo kava siūlo savo unikalų skonį, kuris puikiai dera prie mūsų kasdienybės. Caprisette kviečia į švelnesnį potyrį, Parallel užtikrina aiškius ir apibrėžtus skonius. Jei visgi ieškote išskirtinės patirties, Black Crow White Pigeon yra būtent tai, kas atveria naujus skonių bei patirčių horizontus. Nesvarbu, ar esate pradedantysis, ar jau pažengęs gurmanas – tai tiesiog aukščiausios kokybės kava. Black Crow White Pigeon pagrindas – vienos kilmės arabikos kavos pupelės. Jos nemaišomos su kitomis siekiant pabrėžti kiekvienos unikalumą. Dėl šios priežasties rekomenduojama gėrimą skanauti be jokių papildomų priedų. Rūšinė kava sudaro vos 10% pasaulio kavos rinkos, o jos vertinimas atliekamas pagal griežtą SCA (Specialty Coffee Association) kokybės sistemą. Vertinamos įvairios savybės: aromatas, skonis, poskonis, skonio balansas, rūgštumas, kūnas, tyrumas, saldumas… Ant kiekvienos Black Crow White Pigeon pakuotės rasite įvertinimo taškus nuo 80 iki 88. Kava, šioje skalėje įvertinta nuo 85 iki 88 – puiki; nuo 80 iki 84,99 – labai gera rūšinė kava. Trumpiau, kuo daugiau taškų, tuo ji geriau įvertinta, įdomesnė bei gurmaniškesnė. Norintiems pažinti atskirų šalių ir atskirų rūšių turtingumą Black Crow White Pigeon asortimente yra įvairūs šios kavos pavidalai – kavos pupelės, malta kava. Kiekviena ji unikali ir pasakoja savo išskirtinę istoriją: nuo kavamedžio pasodinimo žemės lopinėlyje iki puodelio jūsų rankose.Kuo Black Crow White Pigeon išskirtinė?
Black Crow White Pigeon auga išskirtinėmis sąlygomis bei patiria gamtos ir klimato nulemtus efektus tam, kad surinktų 80 ir daugiau taškų. Kokybei ir skoniui reikšmingą įtaką turi dirvožemis bei oro sąlygos. Be to, rūšinė kava auginama arčiau dangaus – aukštikalnėse, čia ji bręsta lėčiau ir įgyja kompleksiškesnį skonį. Tai reiškia, kad ji turės labai turtingą skonių paletę ir dažniausiai taip visų siekiamą bei mėgstamą saldumą. Nors kiekviena Black Crow White Pigeon kava – tai atskira unikali visata, galima įvardinti dažniausiai sutinkamas natas tam tikro regiono/žemyno kavose.Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Jei trokštate pažinti įvairius skonius iš skirtingų pasaulio regionų, kviečiame neapsiriboti viena rūšimi, o išbandyti kelias universalaus – vidutinio skrudinimo Black Crow White Pigeon kavas įsigyjant jų rinkinį. Įvairių šalių tradicijas ir skonio niuansus atspindintis kavos rinkinys sudarytas iš kruopščiai atrinktų arabikos pupelių, kurios užaugintos Nikaragvoje, Brazilijoje, Etiopijoje. Kurdami šią liniją, pagalvojome ir apie negalinčius ar nenorinčius vartoti kofeino. Jei jūs vienas iš jų – vis tiek turite galimybę mėgautis rūšine kava. Alternatyva įprastai kavai – kava be kofeino Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“. Jos dėka galite mėgautis tokiais pačiais niuansais, kuriuos siūlo tradicinė kava, bet be kofeino poveikio.Kaip išsirinkti Black Crow White Pigeon?
Rūšinės kavos kelio grandinėje svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui, kuris atlieka paskutinius reikšmingus veiksmus – jis ruošia kavą ir galiausiai ją skanauja. Kad Black Crow White Pigeon atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo ir apdorojimo būdas.Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Reikia patarimo?
Jei išskirtinėse Black Crow White Pigeon kavos istorijose nerandate tinkamos savo gėrimo puodeliui, galite išbandyti ir kitus kavų tipus ar linijas. Kreipkitės jums patogiu būdu – telefonu ar el. paštu. Mūsų konsultantai pasiruošę padėti! Kviečiame apsilankyti ir fizinėse parduotuvėse, kur ne tik pakonsultuosime, bet ir pavaišinsime kava.Apie Caprisette kavą
Ar jau ragavai milijonų pamėgtos Caprisette kavos? Atrask savo mėgstamiausią skonį su populiariausia Kavos Draugo linija, kuri užkariavo daugybės širdis. Sodraus espresso ar kreminės latės? Unikalūs skonių mišiniai, skrudinti taip, kad tiktų visiems mėgstamiems receptams. Nepraleisk progos atrasti savo naują favoritą – juk milijonai jau pamėgo, patiks ir tau!Kavos mišiniai Caprisette
Kaip atrasti skaniausią kavą, jei ne per ragavimą? Mes manome, kad geriausias būdas tai padaryti – išbandyti skirtingas Kavos Draugas linijas! Rūšinės kavos Black Crow White Pigeon suteikia galimybę pažinti įvairias skonių paletes, Parallel mišiniai garantuoja išskirtinę kokybę. Tuo tarpu Caprisette linija pasižymi universaliais skoniais, puikiai subalansuotais kasdieniam puodeliui. Nors ši kava pritaikyta automatiniams aparatams, tinka ir kitiems paruošimo būdams – plikymui puodelyje, prancūziškam ar moka kavinukams, filtriniame aparate (filtriniams įrankiams nerekomenduojame). Caprisette asortimente rasite unikalius skonių mišinius. Pieniškų gėrimų mėgėjams skirtą „Crema“, kuri tapo tikru hitu nuo pat pirmo pasirodymo; natūraliai saldžios kavos mylėtojams skirtą „Dolce Vita“ bei „Lullaby Decaf“ – kavą be kofeino. Taip pat galite atrasti „Fragrante“ ir „Belgique“ mišinius. „Fragrante“ – pirmasis linijos mišinys – ilgai išlaikė pirmąją vietą dėl savo braziškų natų, kuriose atsiskleidžia šokolado ir riešutų aromatai. „Belgique“, skrudinta Belgijoje, greitai pelnė panašią sėkmę. Visi Caprisette mišiniai yra prieinami kavos pupelių forma. Tiems, kurie namuose neturi kavamalės arba nori pagreitinti kavos ruošimą, paruošėme jau iš anksto maltą kavą. Esate trečiasis variantas, kuris naudoja kavos kapsules? Jums taip pat radome sprendimą – Caprisette asortimente turime kapsules Nespresso kavos aparatams.Kodėl rinktis Caprisette?
Kodėl Caprisette pamėgo milijonai? Atsakymas paprastas – joje suderinta kokybė ir puikus skonis. Kiekviena pupelė yra skrudinta geriausiose Europos skrudyklose, garantuojant šviežumą kiekvieną kartą. Ne veltui ši linija iš jūsų pelnė tiek daug gerų atsiliepimų ir penkių žvaigždučių įvertinimų.Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Kokią kavą rinktis?
Caprisette asortimente rasite rasite devynis skonių mišinius, susidedančius iš skirtingais lygiais skrudintų pupelių. Ką tai reikštų įprastai? Kad intensyviai espresso kavai paruošti tinkamos tamsiai skrudintos pupelės, o švelnesnei filtrinei kavai – vidutinio arba šviesesnio skrudinimo pupelės. Tačiau, kaip ir minėjome, ši linija skrudinta taip, kad tiktų visiems ruošimo metodams.Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Sunku išsirinkti? Iš skirtingų skonių sudaryti kavos rinkiniai vienu metu leis išbandyti kuo daugiau Caprisette rūšių. Be to, asortimente rinkinius rasite ir dovaninėse dėžutese – tai jau iš karto paruošta dovanoti, šventiškai supakuota kava.Turite klausimų? Turime atsakymus!
Domina skirtingų skonių ir rūšių kava? Kavos Draugo konsultantai su malonumu padės apsispręsti ir išsirinkti. Susisiekite su mumis elektroniniu paštu arba telefonu, o esant galimybei atvykite į svečius – pasitiksime su šypsena ir skania kava.Apie Parallel kavą
Mėgaukitės kelione po pasaulio kavos regionus neišeidami iš namų su viena iš Kavos Draugo kavų linijų Parallel. Skirtingiems žemynams – Afrikai, Azijai ir Amerikai dedikuoti rūšinių kavų mišiniai atskleidžia, kuo ypatinga kiekviename žemyne užauginta pupelė. Atraskite naujus skonio atspalvius bei, eksperimentuodami su skirtingais ruošimo būdais, pajuskite, kaip skirtingai gali atsiskleisti ta pati kava. Su Parallel kiekvienas gurkšnis – tai naujas atradimas ir kelionė. Keliaukime?Parallel rūšinė kava: kuo ji ypatinga?
Norėdami ne tik pardavinėti kavą, bet ir prisidėti prie jos gaminimo proceso, sukūrėme Kavos Draugas linijas. Black Crow White Pigeon, Caprisette ir Parallel atspindi mūsų aistrą ir įsipareigojimą suteikti jums galimybę atrasti naujus, kokybiškus skonius. Parallel yra išskirtiniai rūšinių kavų mišiniai, kurie sujungia geriausias mišinių ir rūšinės kavos savybes. Tradiciškai, kava būna arba mišinys, arba rūšinė, tačiau mes siekėme sukurti kai ką ypatingo – aukščiausios kokybės mišinį, kuris atspindėtų tam tikro regiono tradicinę skonių paletę. Ši linija yra lyg tarpinė stotelė tarp mišinių ir rūšinių kavų. Jei esate įpratę gerti mišinius, bet norite žengti pirmą žingsnį link rūšinės kavos, Parallel yra puikus pasirinkimas. Iš 100% arabikos pupelių mišinio pagaminta linija yra itin universali – asortimente ir kavos pupelės, ir malta kava. Be to, Parallel paskrudinta tokiu būdu, kad tiktų visiems paruošimo metodams: tiek filtriniams, tiek espresso, tiek plikymui. Taigi, kiekvienas kavos mėgėjas ras sau tinkamą būdą mėgautis gėrimu, belieka išsirinkti tik skonio natas, kurios priklauso nuo pupelių auginimo žemyno.Skirtingų regionų kava
Ar esate girdėję apie kavos juostą (coffee belt)? Tai horizontali žemės juosta tropikuose tarp Šiaurės ir Pietų atogrąžų, esanti tarp 25°N ir 25°S lygiagrečių. Ji supa pusiaują, einantį per Centrinę ir Pietų Ameriką, Aziją bei Afriką. Valstybės, esančios kavos juostos teritorijoje, yra apibūdinamos kaip idealios pupelių plantacijoms. Tropiniai orai, pakankamai kritulių ir aukšti altitudiniai regionai sudaro sąlygas auginti aukštos kokybės rūšinę kavą. Šiems trims regionams ir dedikavome atskirus Parallel mišinius. Kuo kiekvienas iš jų išskirtinis?Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Nesate tikri, kurio regiono pupelės geriausiai atitiks jūsų pageidavimus? Rinkitės rinkinį, kuriame rasite visų regionų kavas: Azijos, Amerikos, Afrikos. Be to, jeigu ieškote dovanos, kuri būtų ne tik praktiška, bet ir įsimintina, pasirinkite Parallel kavą šventinėse pakuotėse. Tai puikus būdas dovanoti ne tik gėrimą, bet ir kelionę po kavos regionus.Vidutinio skrudinimo pupelės visiems kavos paruošimo būdams
Galutiniam skoniui svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui. Norint, kad Parallel atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo būdas. Visos šios linijos pupelės paskrudintos vidutiniu lygiu, kad tiktų visiems paruošimo būdams: filtriniams, espresso ir plikymui. Vidutinis pupelių skrudinimas suteikia subalansuotą skonį ir aromatą. Jis išryškina tiek natūralias pupelių savybes, tiek skrudinimo poveikį, suteikdamas skonio profiliui saldumo ir rūgštumo balansą. Vidutinio skrudinimo lygis pasižymi subalansuotu rūgštumu, mažesniu nei šviesaus skrudinimo kavoje, tačiau ryškesniu nei tamsaus skrudinimo. Tokiu būdu skrudintos pupelės įgauna subtilų saldumą, o aromatas atskleidžia įvairias skonio natas: karamelę, riešutus, šokoladą, vaisius. Šiuo skrudinimo lygiu pupelės skrudinamos iki 210-220°C temperatūros ir turi vidutinio tamsumo rudą spalvą be matomo aliejaus paviršiuje. Vidutinis skrudinimo lygis yra universalus ir puikiai tinka įvairiems paruošimo metodams, tokiems kaip espresso kava, filtrinė kava, prancūziškas kavinukas ar plikymas. Parallel rasite tiek pupelių, tiek ir maltos kavos forma. Maltos kavos yra skirtos plikyti puodelyje, ruošti prancūziškame, moka kavinuke arba filtriniame aparate, tinka ir rankiniams filtriniams ruošimo įrankiams. Na o pupelės yra tinkamos likusiems paruošimo metodams – automatiniams, pusiau automatiniams aparatams, kurie pupelių malimą atlieka mygtuko paspaudimu.Reikia patarimo?
Nesate iki galo įsitikinę, kokią Parallel kavą pasirinkti? Galbūt domina skirtingų rūšių ir skonių kava? Mūsų konsultantais atsakys į rūpimus klausimus ir su malonumu patars bei pakonsultuos. O galbūt norite atvykti į svečius? Visada laukiame su gardžios kavos puodeliu!-
Kavos pupelių rinkinys Caprisette, 6 x 250 g
39,24 € -40%65,40 € -
4.9Įvertinimas: 4.88 iš 5(558)
Kavos pupelės Caprisette Professional, 1 kg
36,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.91 iš 5(124)
Kavos pupelės Caprisette Crema, 1 kg
35,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.88 iš 5(148)
Kavos pupelės Parallel 17, 1 kg
39,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.83 iš 5(53)
Kavos pupelės Caprisette Professional, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(11)
Kavos pupelės Parallel 12, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(3)
Malta kava Caprisette Crema, 250 g
11,90 € -
4.0Įvertinimas: 4.00 iš 5(4)
Kavos pupelės Caprisette Crema, 250 g
11,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.90 iš 5(1069)
Kavos pupelės Caprisette Belgique, 1 kg
35,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.87 iš 5(1844)
Kavos pupelės Caprisette Fragrante, 1 kg
35,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.93 iš 5(134)
Kavos pupelės Caprisette Fragrante, 250 g
11,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.85 iš 5(104)
Kavos pupelės Caprisette Belgique, 250 g
11,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.85 iš 5(366)
Kavos pupelės Caprisette Italiano, 1 kg
37,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.82 iš 5(78)
Kavos pupelės Caprisette Royale, 1 kg
37,90 € -
4.6Įvertinimas: 4.63 iš 5(35)
Kavos pupelės Caprisette Intenso, 1 kg
33,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.86 iš 5(14)
Kavos pupelės Caprisette Italiano, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(2)
Kavos pupelės Caprisette Royale, 250 g
11,90 € -
4.7Įvertinimas: 4.67 iš 5(3)
Kavos pupelės Caprisette Dolce Vita, 250 g
11,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.78 iš 5(46)
Kavos pupelės Caprisette Dolce Vita, 1 kg
37,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(4)
Kavos pupelės be kofeino Caprisette Lullaby Decaf, 1 kg
37,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.86 iš 5(7)
Riboto leidimo kavos pupelės Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g
13,99 € -
5.0Įvertinimas: 4.96 iš 5(24)
Malta kava Caprisette Italiano, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(14)
Malta kava Caprisette Royale, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(4)
Malta kava Caprisette Dolce Vita, 250 g
11,90 €
Apie kavą pusiau automatiniam kavos aparatui
Mylintys gerą kavą dažnai patį kavos ruošimo procesą vertina kaip ypatingą ritualą, kuriam reikia tiek žinių, tiek įgūdžių. Įgūdžių ir pusiau automatinio (espresso) kavos aparato pagalba paruošite įsimintiniausią espresso kavą. Na o nuo turimų žinių priklauso ištisas kavos pasirinkimo ir skonio patirties pasaulis. Todėl keliaujant savo tobulo kavos puodelio link, labai svarbu žinoti, kokios kavos pupelės ir apskritai kava pusiau automatiniam aparatui yra geriausia. Kaip atskirti tinkamą kavą nuo netinkamos? Keli pagrindiniai patarimai leis pajusti pasitikėjimą ir galėsite drąsiai pasinerti į kavos ruošimo improvizacijas bei eksperimentus. Tad sužinokite tai, kas aktualiausia renkantis ir ruošiant geriausią kavą pusiau automatiniu (espresso) kavos aparatu.
Kava pusiau automatiniam aparatui: kokia tinka?
Pusiau automatinio kavos aparato savininkai žino, kad šiam aparatui ne kiekviena kava yra tinkama. Žodis espresso čia yra raktinis. Pusiau automatiniai (espresso) kavos aparatai turi espresso technologiją, tad ir kavą reikia rinktis skirtą būtent tokio tipo ruošimo būdui. Šio aparato pagrindas – tai tikras itališkos kilmės espresso gėrimas, tad išmokus taisyklingai jį ruošti belieka leistis į eksperimentus ir kurti norimus kavos gėrimų receptus patiems. Šiai kūrybinei laisvei ar klasikiniam gėrimui naudokite šviežiai maltą ir espresso ruošimo būdui tinkamo rupumo bei tamsesnio skrudinimo kavą. Jums reikės maltos kavos, kadangi portafiltras užtaisomas būtent tokia kava. Tačiau siekiant skoninėmis savybėmis vertingiausio ir turtingiausio rezultato visada turėkite omenyje – nieko nėra aromatingesnio už ką tik sumaltas kavos pupeles. Taigi, kava pusiau automatiniam aparatui gali būti itin skirtingo tipo – kavos pupelės, rūšinė kava, kava be kofeino ar maksimaliai šviežios vietinių skrudintojų. Svarbiausia, kad ji būtų tinkama espresso!
Neturintiems laiko kiekvienam kavos puodeliui pupelių malti atskirai, malta kava ar kavos tabletės, skirtos pusiau automatiniams kavos aparatams, taps puikia išeitimi.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis geriausias kavos pupeles espresso aparatui?
Ruošiant kavą pusiau automatiniu kavos aparatu reikia įdėti šiek tiek daugiau pastangų – susipažinti su kavos gaminimo taisyklėmis, atrasti tinkamą malimo lygį, įgusti tinkamai suspausti kavą. Tokia kelionė link tobulos kavos puodelio žavi daugelį kavos gurmanų, tačiau ne ką mažiau svarbu nesuklysti ir pasirinkti tinkamas kavos pupeles. Geriausios skoninės savybės atskleidžiamos tuomet, kai pasirenkama maksimaliai šviežia kava. Todėl patariama susimalti kavos pupeles kas kartą atskirai prieš ruošiant kavą pusiau automatiniu kavos aparatu. Kitas dalykas – ruošdami kavą atsižvelkite į tolygų kavos rupumą. Jeigu kava bus sumalta per smulkiai – vanduo neprabėgs, jeigu kavą sumalsite per stambiai – gėrimas bus vandeningas. Todėl turint pusiau automatinį aparatą, pravers įsigyti ir kavamalę, kuria naudojantis nesunku pačiam sureguliuoti kavos rupumą.
Kokias kavos pupeles pasirinkti? Svarbu atkreipti dėmesį į keletą kriterijų, kurie ir padeda nepasiklysti kavos asortimento pasaulyje.
Ieškokite ESPRESSO. Tinkamas pupeles pusiau automatiniam kavos aparatui pasirinksite radę užrašą „espresso“. Šį užrašą galima pamatyti ant pačios pakuotės, kartais net pavadinime arba produkto aprašyme.
Skrudinimo lygis. Pupeles galima, o kartais ir būtina, rinktis pagal skrudinimą. Tinkamiausios kavos pupelės espresso aparatui yra vidutinio arba tamsesnio skrudinimo. Kodėl netinka šviesaus skurdinimo kavos pupelės? Nes jos labiau tinka filtriniams ruošimo būdams. Be to, jos sunkiau „atiduoda“ savo skonines natas, joms reikia daugiau laiko ir ilgesnio kontakto su vandeniu, o espresso ruošimo būdas yra labai greitas. Tad gali nutikti taip, jog ruošiant itin šviesaus skrudinimo kavą pusiau automatiniu kavos aparatu, ji bus beskonė ir turės rūgštelę.
Siekiant palengvinti kavos pusiau automatiniams aparatams paieškas ir pasirinkimą siūlome susipažinti su Kavos Draugo asortimentu – Caprisette kavos pupelių linija subalansuota skirtingiems skoniams, ypač kavos gėrimams su pienu, o Parallel mišiniai bei Black Crow White Pigeon rūšinių kavų linijos leis patirti unikalesnius aromatus, nes šios pupelės sukurtos galvojant apie tuos, kurie eksperimentuoja ir išbando ryškius skonius.
Kodėl espresso kava pusiau automatiniam aparatui?
Žodis „espresso“ kavos pasaulyje yra labai turiningas ir turi ne vieną reikšmę – tai ir visiems gerai žinomas kavos gėrimas, ir kavos ruošimo ir gaminimo būdas. Tiek espresso paruošimo būdui paruošta kava, tiek pats tokio gėrimo gaminimas pusiau automatiniu aparatu yra laikomi etaloniniais, kone ritualiniais elementais kavos kultūros pasaulyje. Šiuo atveju, kava ir jos paruošimo būdas nusakomas žodžiu espresso. Tai vienas nuo kito neatsiejami dalykai, suaugę vienas su kitu taip, jog iš šio ryšio atsiranda vertingiausios skonio savybės, tampančios malonumu, tradicija, kavos gėrimų pagrindu ar net tam tikra kultūros dalimi. Espresso paruošimo būdo apjungtas ryšys leidžia mėgautis šio tipo kavos gėrimu, atskleidžiant tokias kavos savybes, kurios ruošiant netinkamu būdu tiesiog neatsiskleis. Pusiau automatinio tipo kavos aparatai veikia pagal espresso technologiją, tačiau tai nereiškia, kad toks aparatas yra skirtas tik espresso gėrimo receptui. Ruošiant espresso kavą, pagaminamas ne tik šio recepto puodelis kavos, tačiau tai kartu yra ir pagrindas daugybei kitų kavos gėrimų – švelnesnių, su pienu, su sirupais ir kt. Tad pasirinkus šiek tiek tamsesnio skrudinimo espresso kavos pupeles ir įvaldžius labiausiai jums tinkančią receptūrą tapsite populiariausiu žmogumi namuose, nes galėsite apdovanoti šeimos narius ar draugus jų mėgstamiausiais kavos skoniais.
Rūšinė kava espresso aparatui: kaip išsirinkti?
Dar visai neseniai tamsesnio skrudinimo kavos mišiniai buvo įprastas pasirinkimas pusiau automatiniams kavos aparatams. Tačiau dabar vis labiau populiarėja rūšinės kavos. Šie pokyčiai visai nestebina žinant, kad rūšinė kava atitinka aukščiausios kokybės standartus ir puikiai patenkina pačius įvairiausius kavos gurmanų poreikius. Vis tik siekiant išsirinkti geriausią rūšinę kavą espresso aparatui, reikia vadovautis tais pačiais jau aukščiau paminėtais kriterijais:
Skrudinimas. Rinkdamiesi rūšinę kavą pusiau automatiniam kavos aparatui atsižvelkite į jos skrudinimą ir perskaitykite nurodymus, kokiam ruošimo būdui kava yra rekomenduojama. Jei pasirinksite kavą, kuri yra skrudinta šviesiau ir labiau pritaikyta filtriniams metodams, kava gali būti pernelyg rūgšti ir turės mažiau tvirto kūno ir sodraus skonio. Todėl ieškant intensyvių skonių, rekomenduojame rinktis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo rūšines kavas.
Asmeniniai poreikiai. Rūšinės kavos pasižymi ryškiomis, kartais net itin egzotiškomis skonio natomis. Tuo tarpu mišinių skonis yra kur kas labiau subalansuotas ir skoninės natos nėra taip ryškiai išreikštos. Todėl jei mėgstate espresso ar juodą kavą – rinkitės tiek mišinius, tiek rūšines kavas, bet jei labiau mėgstate gėrimus su pienu – šiems labiau tinka kavos mišiniai.
Rūšinės kavos mėgėjams patariame atkreipti dėmesį į Kavos Draugo Black Crow White Pigeon rūšinių kavų liniją, kurių didelė dalis yra paskrudinta taip, kad tiktų pusiau automatiniams kavos aparatams ir pamalonintų gurmaniškais skoniais. Dar vienas kavos entuziastų dėmesio vertas pasirinkimas – rūšinių kavų mišiniai Parallel. Reikėtų išskirti tris šios linijos kavas, supažindinančias su pagrindiniais kavos regionais ir jų tipiniais skoniais: Parallel 12 atstovauja Afrikos regioną, Parallel 17 – Azijos, o Parallel 36 – Amerikos.
Kavos tabletės pusiau automatiniams aparatams
Aukščiau minėjome, kokios svarbos gali būti kavos pupelių sumalimo šviežumas ruošiant puodelį kavos. Visgi šiam procesui reikia skirti nemažai laiko. Skubantys turėtų atkreipti dėmesį į specifinį kavos supakavimo būdą, kuris leidžia paruošti kavą espresso kavos aparatu kur kas greitesniu, tarsi supaprastintu būdu. Tai kavos tabletės, dar vadinamos E.S.E (Easy Serve Espresso) tabletėmis, yra itin optimalus būdas išnaudoti aparato savybes ir kartu neskirti šiam procesui pernelyg daug laiko. Kavos tabletės pusiau automatiniam aparatui – tai į popierinius maišelius supakuota ir supresuota espresso ruošimo būdui tinkama kava. Mes rūpinamės visais kavos mylėtojais – ir tais, kurie į kavos ruošą žvelgia rituališkai, ir tais, kurie skuba ar ieško paprastesnių sprendimų. Mūsų asortimente siūlomas itin platus rūšinių kavos tablečių pasirinkimas, įtiksiantis įvairiems poreikiams – tiek mėgstantiems švelnesnio, tiek stipresnio skonio kavas. Tik norime atkreipti dėmesį į tai, kad kavos tabletės yra skirtos tabletiniams kavos aparatams, kurie yra pritaikyti būtent tokiam kavos ruošimo būdui. Dažniausiai tai būna nurodyta aparato specifikacijose ir labai dažnai šie aparatai turi atskirus sietelius ar filtrus, skirtus tokio tipo kavai.
Kokia kava be kofeino pusiau automatiniam aparatui – geriausia?
Sparčiai populiarėjanti ir savo asortimento įvairumu vis besiplečianti kryptis yra kava be kofeino. Jei susidarė įspūdis, kad dėl kokių nors priežasčių kava be kofeino galėtų būti netinkama naudojant klasikinį ruošimo būdą, skubame nuraminti – čia nekyla jokių problemų. Į klausimą, kokią kavą be kofeino rinktis pusiau automatiniam aparatui, atsakymas labai paprastas – čia galioja tos pačios taisyklės, kaip ir renkantis įprastas kavos pupeles. Ryškiausias skonines savybes atskleis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelės be kofeino. Taip pat svarbu nepamiršti, jog tinkamiausios espresso tipo kavos pupelės yra tos, kurias šviežiai sumalus kiekvienam puodeliui garantuojamas geriausias skonis.
Ieškantiems aromatingos, švelnaus skonio kavos be kofeino rekomenduojame išbandyti Kavos Draugo Caprisette Lullaby Decaf kavos mišinį, kuriame dera aukščiausios kokybės Arabikos ir Robustos kavos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos bei Indijos. O mėgsiantiems saldžiau, patariame išmėginti rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą, pasižyminčią šokolado ir karamelės skonio natomis.
Paįvairinimui – kavos rinkiniai pusiau automatiniams aparatams
Norint paįvairinti kasdienybę vis kitais kokybiškos kavos skoniais nebūtina laukti ypatingos progos ar tol, kol turima kava pasibaigs. Puikus pasirinkimas – kavos rinkiniai pusiau automatiniams aparatams. Mėgaukitės tokia kava, kokios norisi čia ir dabar, nes Kavps Draugas asortimente rasite įvairiausių rinkinių, į kuriuos įeina skirtingos kavos. Turime, ką pasiūlyti ir tiems, kurie yra ištikimi vienam kavos skoniui ir nerimauja, kad kava gali pasibaigti netikėtai. Paruošėme rinkinių ir iš tos pačios rūšies kavų. Tad atsipalaiduokite, kava niekada nesibaigs nelaiku! Kavos rinkiniai pusiau automatiniam aparatui, skirti šiam kavos ruošimo būdui, leis turėti galimybę paeksperimentuoti ir pasinerti į naujus ieškojimus. Tik nepamirškite rinkdamiesi vadovautis tomis pačiomis taisyklėmis, kaip ir renkantis įprastas kavos pupeles, tuomet tikrai nesuklysite bei užsitikrinsite geriausią kavos skonį.
Arabikos kavos pupelės pusiau automatiniam aparatui
Gana dažnas klausimas – kokios rūšies kavos pupeles pasirinkti pusiau automatiniam aparatui: Arabikos ar Robustos? Arabikos kavos pupelių skonis yra švelnesnis, o iš šių pupelių pagaminta kava turi mažiau kofeino. Ruošiant kavą iš Arabikos kavos pupelių reikia tikėtis saldesnių, vaisiškesnių skonių, galimai pajusite ir švelnią rūgštelę. Kavos Draugas asortimente rasite ne vieną 100 % Arabikos kavos pupelių kavą, puikiai tinkančią tiek subtilaus skonio espresso, tiek kavos gėrimams su pienu. Vis tik renkantis Arabikos kavos pupeles atkreipkite dėmesį į skonio natas, nes nuo to priklausys, kiek kavoje bus minėto saldžiarūgštingumo. Tai – skonio savybių pasirinkimo klausimas.
Robustos kavos pupelės pusiau automatiniam aparatui
100 % Robustos kavos pupelių asortimente nerasite, nes jos pasižymi itin intensyviu skoniu, o iš jų paruošta kava turi dvigubai daugiau kofeino. Dažniausiai Robustos kavos pupelės sutinkamos mišiniuose kartu su Arabika, nes šis duetas leidžia sukurti skonių balansą. Pasirinkus kavos mišinį, kuriame bus Robustos kavos pupelių, pasigaminsite daugiau kofeino turinčią ir lengvu kartumu pasižyminčią kavą. Be to, Robustos ir Arabikos kavos mišiniai ypatingai tinkami su pienu ruošiamoms kavoms – kava bus tirštesnė ir su standesne kavos puta.
Kyla klausimų?
Vis dar kyla klausimų dėl kavos pasirinkimo? Domina skirtingų tipų kava? Mūsų konsultantai profesionaliai patars ir su malonumu padės išsirinkti. Taip pat kviečiame atvykti į mūsų parduotuves puodeliui kavos – paragausite, pabendrausime ir rasime jūsų skoniui labiausiai tinkamą kavą.