Kava filtriniams kavinukams

Apie Black Crow White Pigeon kavą
Ar kada nors susimąstėte, kokią istoriją gali papasakoti puodelis kavos? Vienos iš Kavos Draugo kavos linijų – Black Crow White Pigeon dedikuoti pagrindiniai personažai – juodasis varnas (Black Crow) ir sniego baltumo karvelis (White Pigeon) įkūnija rūšinės kavos skonių pasakojimus: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Kiekviena kava ir jos istorija tūno knygos skyrių primenančioje pakuotėje, pažymėtoje numeriais 1, 2, 3… 24. Nors skonių ir kvapų nuotykį pradėti galima nuo bet kurio skyriaus, paskutinė istorijos pastraipa priklauso būtent jums – jūs esate ir skaitovas-gėrėjas, ir veikėjas. Priklausomai nuo to, kaip ruošiate gėrimą, vienos ar kitos jo skonio natos kvies keliauti kas kartą vis kitur.Black Crow White Pigeon rūšinė kava
Kava mus supa kiekvieną dieną, todėl kiekviena Kavos Draugo kava siūlo savo unikalų skonį, kuris puikiai dera prie mūsų kasdienybės. Caprisette kviečia į švelnesnį potyrį, Parallel užtikrina aiškius ir apibrėžtus skonius. Jei visgi ieškote išskirtinės patirties, Black Crow White Pigeon yra būtent tai, kas atveria naujus skonių bei patirčių horizontus. Nesvarbu, ar esate pradedantysis, ar jau pažengęs gurmanas – tai tiesiog aukščiausios kokybės kava. Black Crow White Pigeon pagrindas – vienos kilmės arabikos kavos pupelės. Jos nemaišomos su kitomis siekiant pabrėžti kiekvienos unikalumą. Dėl šios priežasties rekomenduojama gėrimą skanauti be jokių papildomų priedų. Rūšinė kava sudaro vos 10% pasaulio kavos rinkos, o jos vertinimas atliekamas pagal griežtą SCA (Specialty Coffee Association) kokybės sistemą. Vertinamos įvairios savybės: aromatas, skonis, poskonis, skonio balansas, rūgštumas, kūnas, tyrumas, saldumas… Ant kiekvienos Black Crow White Pigeon pakuotės rasite įvertinimo taškus nuo 80 iki 88. Kava, šioje skalėje įvertinta nuo 85 iki 88 – puiki; nuo 80 iki 84,99 – labai gera rūšinė kava. Trumpiau, kuo daugiau taškų, tuo ji geriau įvertinta, įdomesnė bei gurmaniškesnė. Norintiems pažinti atskirų šalių ir atskirų rūšių turtingumą Black Crow White Pigeon asortimente yra įvairūs šios kavos pavidalai – kavos pupelės, malta kava. Kiekviena ji unikali ir pasakoja savo išskirtinę istoriją: nuo kavamedžio pasodinimo žemės lopinėlyje iki puodelio jūsų rankose.Kuo Black Crow White Pigeon išskirtinė?
Black Crow White Pigeon auga išskirtinėmis sąlygomis bei patiria gamtos ir klimato nulemtus efektus tam, kad surinktų 80 ir daugiau taškų. Kokybei ir skoniui reikšmingą įtaką turi dirvožemis bei oro sąlygos. Be to, rūšinė kava auginama arčiau dangaus – aukštikalnėse, čia ji bręsta lėčiau ir įgyja kompleksiškesnį skonį. Tai reiškia, kad ji turės labai turtingą skonių paletę ir dažniausiai taip visų siekiamą bei mėgstamą saldumą. Nors kiekviena Black Crow White Pigeon kava – tai atskira unikali visata, galima įvardinti dažniausiai sutinkamas natas tam tikro regiono/žemyno kavose.Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Jei trokštate pažinti įvairius skonius iš skirtingų pasaulio regionų, kviečiame neapsiriboti viena rūšimi, o išbandyti kelias universalaus – vidutinio skrudinimo Black Crow White Pigeon kavas įsigyjant jų rinkinį. Įvairių šalių tradicijas ir skonio niuansus atspindintis kavos rinkinys sudarytas iš kruopščiai atrinktų arabikos pupelių, kurios užaugintos Nikaragvoje, Brazilijoje, Etiopijoje. Kurdami šią liniją, pagalvojome ir apie negalinčius ar nenorinčius vartoti kofeino. Jei jūs vienas iš jų – vis tiek turite galimybę mėgautis rūšine kava. Alternatyva įprastai kavai – kava be kofeino Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“. Jos dėka galite mėgautis tokiais pačiais niuansais, kuriuos siūlo tradicinė kava, bet be kofeino poveikio.Kaip išsirinkti Black Crow White Pigeon?
Rūšinės kavos kelio grandinėje svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui, kuris atlieka paskutinius reikšmingus veiksmus – jis ruošia kavą ir galiausiai ją skanauja. Kad Black Crow White Pigeon atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo ir apdorojimo būdas.Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Reikia patarimo?
Jei išskirtinėse Black Crow White Pigeon kavos istorijose nerandate tinkamos savo gėrimo puodeliui, galite išbandyti ir kitus kavų tipus ar linijas. Kreipkitės jums patogiu būdu – telefonu ar el. paštu. Mūsų konsultantai pasiruošę padėti! Kviečiame apsilankyti ir fizinėse parduotuvėse, kur ne tik pakonsultuosime, bet ir pavaišinsime kava.Apie Parallel kavą
Mėgaukitės kelione po pasaulio kavos regionus neišeidami iš namų su viena iš Kavos Draugo kavų linijų Parallel. Skirtingiems žemynams – Afrikai, Azijai ir Amerikai dedikuoti rūšinių kavų mišiniai atskleidžia, kuo ypatinga kiekviename žemyne užauginta pupelė. Atraskite naujus skonio atspalvius bei, eksperimentuodami su skirtingais ruošimo būdais, pajuskite, kaip skirtingai gali atsiskleisti ta pati kava. Su Parallel kiekvienas gurkšnis – tai naujas atradimas ir kelionė. Keliaukime?Parallel rūšinė kava: kuo ji ypatinga?
Norėdami ne tik pardavinėti kavą, bet ir prisidėti prie jos gaminimo proceso, sukūrėme Kavos Draugas linijas. Black Crow White Pigeon, Caprisette ir Parallel atspindi mūsų aistrą ir įsipareigojimą suteikti jums galimybę atrasti naujus, kokybiškus skonius. Parallel yra išskirtiniai rūšinių kavų mišiniai, kurie sujungia geriausias mišinių ir rūšinės kavos savybes. Tradiciškai, kava būna arba mišinys, arba rūšinė, tačiau mes siekėme sukurti kai ką ypatingo – aukščiausios kokybės mišinį, kuris atspindėtų tam tikro regiono tradicinę skonių paletę. Ši linija yra lyg tarpinė stotelė tarp mišinių ir rūšinių kavų. Jei esate įpratę gerti mišinius, bet norite žengti pirmą žingsnį link rūšinės kavos, Parallel yra puikus pasirinkimas. Iš 100% arabikos pupelių mišinio pagaminta linija yra itin universali – asortimente ir kavos pupelės, ir malta kava. Be to, Parallel paskrudinta tokiu būdu, kad tiktų visiems paruošimo metodams: tiek filtriniams, tiek espresso, tiek plikymui. Taigi, kiekvienas kavos mėgėjas ras sau tinkamą būdą mėgautis gėrimu, belieka išsirinkti tik skonio natas, kurios priklauso nuo pupelių auginimo žemyno.Skirtingų regionų kava
Ar esate girdėję apie kavos juostą (coffee belt)? Tai horizontali žemės juosta tropikuose tarp Šiaurės ir Pietų atogrąžų, esanti tarp 25°N ir 25°S lygiagrečių. Ji supa pusiaują, einantį per Centrinę ir Pietų Ameriką, Aziją bei Afriką. Valstybės, esančios kavos juostos teritorijoje, yra apibūdinamos kaip idealios pupelių plantacijoms. Tropiniai orai, pakankamai kritulių ir aukšti altitudiniai regionai sudaro sąlygas auginti aukštos kokybės rūšinę kavą. Šiems trims regionams ir dedikavome atskirus Parallel mišinius. Kuo kiekvienas iš jų išskirtinis?Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Nesate tikri, kurio regiono pupelės geriausiai atitiks jūsų pageidavimus? Rinkitės rinkinį, kuriame rasite visų regionų kavas: Azijos, Amerikos, Afrikos. Be to, jeigu ieškote dovanos, kuri būtų ne tik praktiška, bet ir įsimintina, pasirinkite Parallel kavą šventinėse pakuotėse. Tai puikus būdas dovanoti ne tik gėrimą, bet ir kelionę po kavos regionus.Vidutinio skrudinimo pupelės visiems kavos paruošimo būdams
Galutiniam skoniui svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui. Norint, kad Parallel atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo būdas. Visos šios linijos pupelės paskrudintos vidutiniu lygiu, kad tiktų visiems paruošimo būdams: filtriniams, espresso ir plikymui. Vidutinis pupelių skrudinimas suteikia subalansuotą skonį ir aromatą. Jis išryškina tiek natūralias pupelių savybes, tiek skrudinimo poveikį, suteikdamas skonio profiliui saldumo ir rūgštumo balansą. Vidutinio skrudinimo lygis pasižymi subalansuotu rūgštumu, mažesniu nei šviesaus skrudinimo kavoje, tačiau ryškesniu nei tamsaus skrudinimo. Tokiu būdu skrudintos pupelės įgauna subtilų saldumą, o aromatas atskleidžia įvairias skonio natas: karamelę, riešutus, šokoladą, vaisius. Šiuo skrudinimo lygiu pupelės skrudinamos iki 210-220°C temperatūros ir turi vidutinio tamsumo rudą spalvą be matomo aliejaus paviršiuje. Vidutinis skrudinimo lygis yra universalus ir puikiai tinka įvairiems paruošimo metodams, tokiems kaip espresso kava, filtrinė kava, prancūziškas kavinukas ar plikymas. Parallel rasite tiek pupelių, tiek ir maltos kavos forma. Maltos kavos yra skirtos plikyti puodelyje, ruošti prancūziškame, moka kavinuke arba filtriniame aparate, tinka ir rankiniams filtriniams ruošimo įrankiams. Na o pupelės yra tinkamos likusiems paruošimo metodams – automatiniams, pusiau automatiniams aparatams, kurie pupelių malimą atlieka mygtuko paspaudimu.Reikia patarimo?
Nesate iki galo įsitikinę, kokią Parallel kavą pasirinkti? Galbūt domina skirtingų rūšių ir skonių kava? Mūsų konsultantais atsakys į rūpimus klausimus ir su malonumu patars bei pakonsultuos. O galbūt norite atvykti į svečius? Visada laukiame su gardžios kavos puodeliu!-
4.9Įvertinimas: 4.88 iš 5(148)
Kavos pupelės Parallel 17, 1 kg
39,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(11)
Kavos pupelės Parallel 12, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(11)
Malta kava Parallel 12, 250 g
11,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.86 iš 5(7)
Riboto leidimo kavos pupelės Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g
13,99 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(8)
Riboto leidimo malta kava Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g
13,99 € -
4.7Įvertinimas: 4.72 iš 5(237)
Kavos pupelės Parallel 36, 1 kg
39,90 € -
4.7Įvertinimas: 4.70 iš 5(79)
Kavos pupelės Parallel 12, 1 kg
39,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(7)
Kavos pupelės Parallel 36, 250 g
11,90 € -
4.7Įvertinimas: 4.67 iš 5(9)
Kavos pupelės Parallel 17, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(15)
Malta kava Parallel 36, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(9)
Malta kava Parallel 17, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(7)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Jamaica Blue Mountain, 250 g
56,63 € -30%80,90 € -
4.5Įvertinimas: 4.54 iš 5(50)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon DR Congo Kivu, 1 kg
25,13 € -30%35,90 € -
4.7Įvertinimas: 4.73 iš 5(120)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Nicaragua Maragogype, 1 kg
28,63 € -30%40,90 € -
5.0Įvertinimas: 4.95 iš 5(42)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Papua New Guinea Sigri, 1 kg
28,63 € -30%40,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.85 iš 5(59)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Ethiopia Yirgacheffe, 250 g
10,43 € -30%14,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.84 iš 5(37)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Indonesia Sumatra, 250 g
10,43 € -30%14,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.84 iš 5(19)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Ethiopia Shakisso, 250 g
11,13 € -30%15,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(8)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Ethiopia Burtukaana, 250 g
11,83 € -30%16,90 € -
4.7Įvertinimas: 4.74 iš 5(46)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Guatemala La Hermosa, 1 kg
27,23 € -30%38,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.79 iš 5(70)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Brazil Santa Luzia, 1 kg
26,53 € -30%37,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(12)
Rūšinės kavos pupelės be kofeino Black Crow White Pigeon Colombia Decaf, 250 g
11,13 € -30%15,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.84 iš 5(25)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Ethiopia Burtukaana, 1 kg
31,43 € -30%44,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.93 iš 5(15)
Rūšinės kavos pupelės Black Crow White Pigeon Nicaragua Maragogype, 250 g
13,23 € -30%18,90 €
Apie kavą filtriniams kavinukams ir kavos filtrams puodeliui
Sakoma, nėra dviejų žmonių, kurie ieško to paties kavos skonio puodelyje. Bet yra žmonių, kurie tiksliai žino, kokia kava jų mėgstamiausia – švelni, subtili, ryški savo skoniais ir aromatais, tačiau ne tokia stipri kaip espresso. Ieškančių šių skonių pasirinkimas aiškus – tai ir kavinukai su filtrais ir kiti rankiniai kavos filtravimo įrankiai. Tačiau ar visuomet kava ruošiama šiais būdais pamalonina geriausiais skoniais? Kaip nesuklysti ir pasirinkti išties tinkamą kavą? Šį kartą apie kavos pasirinkimo svarbą ir geriausią kavą jūsų turimiems rankiniams kavos filtravimo prietaisams.
Kokią kavą rinktis filtriniams kavinukams ir kavos lašintuvams?
Pradėkime nuo to, kad yra daugybė kavos filtravimui skirtų rankinių prietaisų, tokių kaip AeroPress, Chemex, Hario V60 ir kt. Nors šie kavos ruošimo įrankiai skiriasi, tačiau rezultatas vienas – greitai ir paprastai paruošta švari, skaidri, gilaus skonio ir ryškių aromatų kava. Vis tik šiam rezultatui pasiekti reikia žinoti, kokią kavą pasirinkti. Nepaisant to, ar jūsų virtuvėje stovi ikoniškasis Hario V60, ar elegantiškasis Chemex, ar kitas kavinukas su filtru, renkantis filtrinę kavą vadovaukitės tais pačiais kriterijais.
Filtriniai kavinukai ir kavos lašintuvai geriausiai atskleidžia aukščiausios kokybės rūšinę kavą. Gaminant kavą šiais būdais itin ryškiai skleidžiasi visos kavos savybės – skonių natos, aromatai. O didžiausią skonių paletę ir ryškiausius aromatus rasite būtent rūšinėje kavoje, kuri paruošta filtriniu būdu, atskleis visa tai jūsų kavos puodelyje. Taip pat patariame rinktis vidutinio ir šviesaus skrudinimo kavas. Šios kavos pasižymi švaresniu, ryškesniu skoniu ir lengvesne tekstūra, o juk dėl šios priežasties filtrinė kava taip mėgstama. Tad atsižvelgus į šiuos patarimus užsukite į mūsų: kavos pupelių, rūšinės, maltos, be kofeino ar vietinių skrudintojų kavos asortimentą ir išsirinkite aukščiausios kokybės, geriausius skonius žadančią kavą.
Geriausios kavos pupelės filtriniams kavinukams ir kitiems filtrams
Dėmesys šviežumui ir kokybei ruošiant kavą įvairaus tipo filtriniais kavinukais ar kitais rankiniais kavos filtravimo prietaisais – labai svarbu. Todėl geriausias pasirinkimas būtų rūšinės kavos pupelės, kurias vertėtų sumalti kaskart prieš ruošiant gardžios filtrinės kavos puodelį. Renkantis kavos pupeles atkreipkite dėmesį į jų skrudinimą. Švelniai, sodriai, lengvesnio „kūno“ filtrinei kavai tinkamiausios – vidutinio ir šviesesnio skrudinimo rūšinės kavos pupelės. Žinokite, jog vidutinio skrudinimo kavos pupelės kavai suteiks saldumo ir subalansuoto rūgštingumo, o šviesaus skrudinimo pupelės išryškins vaisiškumą ir gaivumą.
Geriausiam filtrinės kavos puodeliui paruošėme kai ką ypatingo – Black Crow White Pigeon linijos kavas. Šios kavos pupelės puikiai tinka visiems rankiniams kavos filtravimo prietaisams ir yra itin vertinamos filtrinės kavos gurmanų, ieškančių išskirtinių, tikrų, ryškių skonių bei aromatų.
Filtriniai kavinukai ir rūšinė kava: tobulas duetas?
Akcentavome, kad tiek įvairaus tipo filtriniams kavinukams, tiek kitiems rankiniams kavos filtravimo prietaisams yra geriausia rinktis rūšinę kavą. Tad tikriausiai kyla klausimas: ar kita kava bus neskani? Pasirinkus kokybišką kavą neskanu tikrai nebus, tačiau tik rūšinė kava gali pasigirti ypatingai išraiškingomis skonių natomis, kurios geriausiai atsiskleidžia ruošiant ją filtriniais prietaisais. Todėl visi filtrinės kavos mėgėjai turi itin didelį pranašumą – mėgautis geriausios kavos pasaulyje skoniais. Patariame atkreipti dėmesį tik į kelis dalykus. Jei esate vaisiškų, citrusinių skonių mėgėjai, ieškokite tokios rūšinės kavos, kurios pagrindą sudarytų šios natos. Jei mėgstate saldžias kavas, tuomet rinkitės kavą, kurioje dominuotų karamelės, šokoladinės, riešutiškos natos.
Malta kava V60 ir kitiems filtrams: kokia tinkama?
Ruošiant kavą rankiniais kavos filtravimo prietaisais, tokiais kaip Hario V60, Chemex ir kitais, naudojama tik malta kava. Ir nors rekomenduojama naudoti nesmulkintas kavos pupeles ir jas sumalti prieš pat užplikant kavą, tai nereiškia, kad negalite rinkis jau sumaltos kavos. Kokybiška malta kava yra puiki alternatyva neturintiems papildomo laiko, galimybių, o galbūt ir noro. Tad teisti savęs dėl to, jog renkatės maltą kavą tikrai nereikėtų, svarbiausia pasirinkti tinkamai. Patariame rinktis vidutinio rupumo maltą kavą, kuri užtikrins labiausiai subalansuotus filtrinės kavos skonius.
Švelnios, sodrios, aromatingos ir šiek tiek egzotiškos kavos gerbėjų neapvilsiantis pasirinkimas – Black Crow White Pigeon rūšinės maltos kavos. Ši kavos linija supažindins jus su geriausiais skoniais – pasimėgaukite!
Kava be kofeino filtriniams kavinukams ir kavos lašintuvams
Vis daugiau žmonių ieško kokybiškos ir skanios kavos be kofeino. Tam yra daugybė priežasčių. Ar naudojantis savo rankiniu kavos filtravimo prietaisu galite pasigaminti gardžios kavos be kofeino? Tikrai taip. Viskas, ką reikia padaryti tam, jog netektų nusivilti skoniais, atkreipti dėmesį į tuos pačius dalykus, kurie svarbūs renkantis įprastą kavą filtriniam ruošimo būdui, o tai būtų: šviežumas, kokybė, šviesus ir vidutinis skrudinimo lygis bei vidutinis malimo rupumas.
Viską, ką aptarėme ir kas reikalinga išties skaniai kavai be kofeino rasite pasirinkę rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Šioje kavoje atsiskleidžia malonių skonių paletė – obuoliai, karamelė, citrina. Neabejokite, pajusite kiekvieną iš jų!
Kavos rinkiniai – norintiems daugiau
Žinome, jog filtrinės kavos mėgėjai visada nori daugiau. Daugiau kokybiškos, skanios kavos. Daugiau skirtingų skonių. Šiems norams mūsų asortimente rasite specialius kavų rinkinius. Vieni kavos rinkiniai sudaryti iš tos pačios rūšies kavų ir puikiai tinka ne tik asmeniniam naudojimui, bet ir visada skanioms bei džiuginančioms dovanoms. Kiti kavos rinkiniai sudaryti iš skirtingų rūšių kavų ir suteikia galimybę ragauti bei atrasti vis naujus skonius. Renkantis norimą kavos rinkinį savo filtriniam kavos ruošimo prietaisui prisiminkite, ką aptarėme anksčiau – svarbus tinkamas kavos skrudinimo lygis ir malimo rupumas.
Arabika ir Arabikos bei Robustos mišiniai: kodėl tai geriausias pasirinkimas filtriniams kavinukams ar kavos filtrams puodeliui?
Ruošiantiems kavą Hario V60, Chemex ir kitais rankiniais filtravimo prietaisais dažniausiai rekomenduojame rinktis 100% Arabikos, rūšines pupeles. Kodėl Arabika? Todėl, kad šios rūšies pupelės pasižymi švelniu skoniu, turi mažiau kartumo ir mažiau kofeino, o tai itin svarbu švelnios, ne itin stiprios filtrinės kavos mėgėjams. Visgi jei mėgstate šiek tiek intensyvesnį, sodresnį ir kartesnį skonį, jums įspūdį paliks Arabikos ir Robustos mišiniai. Šis duetas filtrinei kavai suteikia daugiau gilumo ir stiprumo, išryškinant žemiškas natas, kurias suteikia Robusta.
Liko neatsakytų klausimų?
Dar vis neapsisprendėte dėl kavos pasirinkimo? Domina skirtingų tipų ir skonių kava? Kreipkitės – mūsų konsultantai su malonumu padės apsispręsti. Aptarsime, kokį rankinį kavos filtravimo prietaisą naudojate, kokių skonių tikitės ir kartu rasime jums tinkamiausią kavą. Taip pat laukiame svečiuose, kur ne tik konsultuojame, bet ir vaišiname gardžios kavos puodeliu.