Kava automatiniam aparatui

Apie Black Crow White Pigeon kavą
Ar kada nors susimąstėte, kokią istoriją gali papasakoti puodelis kavos? Vienos iš Kavos Draugo kavos linijų – Black Crow White Pigeon dedikuoti pagrindiniai personažai – juodasis varnas (Black Crow) ir sniego baltumo karvelis (White Pigeon) įkūnija rūšinės kavos skonių pasakojimus: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Kiekviena kava ir jos istorija tūno knygos skyrių primenančioje pakuotėje, pažymėtoje numeriais 1, 2, 3… 24. Nors skonių ir kvapų nuotykį pradėti galima nuo bet kurio skyriaus, paskutinė istorijos pastraipa priklauso būtent jums – jūs esate ir skaitovas-gėrėjas, ir veikėjas. Priklausomai nuo to, kaip ruošiate gėrimą, vienos ar kitos jo skonio natos kvies keliauti kas kartą vis kitur.Black Crow White Pigeon rūšinė kava
Kava mus supa kiekvieną dieną, todėl kiekviena Kavos Draugo kava siūlo savo unikalų skonį, kuris puikiai dera prie mūsų kasdienybės. Caprisette kviečia į švelnesnį potyrį, Parallel užtikrina aiškius ir apibrėžtus skonius. Jei visgi ieškote išskirtinės patirties, Black Crow White Pigeon yra būtent tai, kas atveria naujus skonių bei patirčių horizontus. Nesvarbu, ar esate pradedantysis, ar jau pažengęs gurmanas – tai tiesiog aukščiausios kokybės kava. Black Crow White Pigeon pagrindas – vienos kilmės arabikos kavos pupelės. Jos nemaišomos su kitomis siekiant pabrėžti kiekvienos unikalumą. Dėl šios priežasties rekomenduojama gėrimą skanauti be jokių papildomų priedų. Rūšinė kava sudaro vos 10% pasaulio kavos rinkos, o jos vertinimas atliekamas pagal griežtą SCA (Specialty Coffee Association) kokybės sistemą. Vertinamos įvairios savybės: aromatas, skonis, poskonis, skonio balansas, rūgštumas, kūnas, tyrumas, saldumas… Ant kiekvienos Black Crow White Pigeon pakuotės rasite įvertinimo taškus nuo 80 iki 88. Kava, šioje skalėje įvertinta nuo 85 iki 88 – puiki; nuo 80 iki 84,99 – labai gera rūšinė kava. Trumpiau, kuo daugiau taškų, tuo ji geriau įvertinta, įdomesnė bei gurmaniškesnė. Norintiems pažinti atskirų šalių ir atskirų rūšių turtingumą Black Crow White Pigeon asortimente yra įvairūs šios kavos pavidalai – kavos pupelės, malta kava. Kiekviena ji unikali ir pasakoja savo išskirtinę istoriją: nuo kavamedžio pasodinimo žemės lopinėlyje iki puodelio jūsų rankose.Kuo Black Crow White Pigeon išskirtinė?
Black Crow White Pigeon auga išskirtinėmis sąlygomis bei patiria gamtos ir klimato nulemtus efektus tam, kad surinktų 80 ir daugiau taškų. Kokybei ir skoniui reikšmingą įtaką turi dirvožemis bei oro sąlygos. Be to, rūšinė kava auginama arčiau dangaus – aukštikalnėse, čia ji bręsta lėčiau ir įgyja kompleksiškesnį skonį. Tai reiškia, kad ji turės labai turtingą skonių paletę ir dažniausiai taip visų siekiamą bei mėgstamą saldumą. Nors kiekviena Black Crow White Pigeon kava – tai atskira unikali visata, galima įvardinti dažniausiai sutinkamas natas tam tikro regiono/žemyno kavose.Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Jei trokštate pažinti įvairius skonius iš skirtingų pasaulio regionų, kviečiame neapsiriboti viena rūšimi, o išbandyti kelias universalaus – vidutinio skrudinimo Black Crow White Pigeon kavas įsigyjant jų rinkinį. Įvairių šalių tradicijas ir skonio niuansus atspindintis kavos rinkinys sudarytas iš kruopščiai atrinktų arabikos pupelių, kurios užaugintos Nikaragvoje, Brazilijoje, Etiopijoje. Kurdami šią liniją, pagalvojome ir apie negalinčius ar nenorinčius vartoti kofeino. Jei jūs vienas iš jų – vis tiek turite galimybę mėgautis rūšine kava. Alternatyva įprastai kavai – kava be kofeino Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“. Jos dėka galite mėgautis tokiais pačiais niuansais, kuriuos siūlo tradicinė kava, bet be kofeino poveikio.Kaip išsirinkti Black Crow White Pigeon?
Rūšinės kavos kelio grandinėje svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui, kuris atlieka paskutinius reikšmingus veiksmus – jis ruošia kavą ir galiausiai ją skanauja. Kad Black Crow White Pigeon atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo ir apdorojimo būdas.Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Reikia patarimo?
Jei išskirtinėse Black Crow White Pigeon kavos istorijose nerandate tinkamos savo gėrimo puodeliui, galite išbandyti ir kitus kavų tipus ar linijas. Kreipkitės jums patogiu būdu – telefonu ar el. paštu. Mūsų konsultantai pasiruošę padėti! Kviečiame apsilankyti ir fizinėse parduotuvėse, kur ne tik pakonsultuosime, bet ir pavaišinsime kava.Apie Caprisette kavą
Ar jau ragavai milijonų pamėgtos Caprisette kavos? Atrask savo mėgstamiausią skonį su populiariausia Kavos Draugo linija, kuri užkariavo daugybės širdis. Sodraus espresso ar kreminės latės? Unikalūs skonių mišiniai, skrudinti taip, kad tiktų visiems mėgstamiems receptams. Nepraleisk progos atrasti savo naują favoritą – juk milijonai jau pamėgo, patiks ir tau!Kavos mišiniai Caprisette
Kaip atrasti skaniausią kavą, jei ne per ragavimą? Mes manome, kad geriausias būdas tai padaryti – išbandyti skirtingas Kavos Draugas linijas! Rūšinės kavos Black Crow White Pigeon suteikia galimybę pažinti įvairias skonių paletes, Parallel mišiniai garantuoja išskirtinę kokybę. Tuo tarpu Caprisette linija pasižymi universaliais skoniais, puikiai subalansuotais kasdieniam puodeliui. Nors ši kava pritaikyta automatiniams aparatams, tinka ir kitiems paruošimo būdams – plikymui puodelyje, prancūziškam ar moka kavinukams, filtriniame aparate (filtriniams įrankiams nerekomenduojame). Caprisette asortimente rasite unikalius skonių mišinius. Pieniškų gėrimų mėgėjams skirtą „Crema“, kuri tapo tikru hitu nuo pat pirmo pasirodymo; natūraliai saldžios kavos mylėtojams skirtą „Dolce Vita“ bei „Lullaby Decaf“ – kavą be kofeino. Taip pat galite atrasti „Fragrante“ ir „Belgique“ mišinius. „Fragrante“ – pirmasis linijos mišinys – ilgai išlaikė pirmąją vietą dėl savo braziškų natų, kuriose atsiskleidžia šokolado ir riešutų aromatai. „Belgique“, skrudinta Belgijoje, greitai pelnė panašią sėkmę. Visi Caprisette mišiniai yra prieinami kavos pupelių forma. Tiems, kurie namuose neturi kavamalės arba nori pagreitinti kavos ruošimą, paruošėme jau iš anksto maltą kavą. Esate trečiasis variantas, kuris naudoja kavos kapsules? Jums taip pat radome sprendimą – Caprisette asortimente turime kapsules Nespresso kavos aparatams.Kodėl rinktis Caprisette?
Kodėl Caprisette pamėgo milijonai? Atsakymas paprastas – joje suderinta kokybė ir puikus skonis. Kiekviena pupelė yra skrudinta geriausiose Europos skrudyklose, garantuojant šviežumą kiekvieną kartą. Ne veltui ši linija iš jūsų pelnė tiek daug gerų atsiliepimų ir penkių žvaigždučių įvertinimų.Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Kokią kavą rinktis?
Caprisette asortimente rasite rasite devynis skonių mišinius, susidedančius iš skirtingais lygiais skrudintų pupelių. Ką tai reikštų įprastai? Kad intensyviai espresso kavai paruošti tinkamos tamsiai skrudintos pupelės, o švelnesnei filtrinei kavai – vidutinio arba šviesesnio skrudinimo pupelės. Tačiau, kaip ir minėjome, ši linija skrudinta taip, kad tiktų visiems ruošimo metodams.Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Sunku išsirinkti? Iš skirtingų skonių sudaryti kavos rinkiniai vienu metu leis išbandyti kuo daugiau Caprisette rūšių. Be to, asortimente rinkinius rasite ir dovaninėse dėžutese – tai jau iš karto paruošta dovanoti, šventiškai supakuota kava.Turite klausimų? Turime atsakymus!
Domina skirtingų skonių ir rūšių kava? Kavos Draugo konsultantai su malonumu padės apsispręsti ir išsirinkti. Susisiekite su mumis elektroniniu paštu arba telefonu, o esant galimybei atvykite į svečius – pasitiksime su šypsena ir skania kava.Apie Parallel kavą
Mėgaukitės kelione po pasaulio kavos regionus neišeidami iš namų su viena iš Kavos Draugo kavų linijų Parallel. Skirtingiems žemynams – Afrikai, Azijai ir Amerikai dedikuoti rūšinių kavų mišiniai atskleidžia, kuo ypatinga kiekviename žemyne užauginta pupelė. Atraskite naujus skonio atspalvius bei, eksperimentuodami su skirtingais ruošimo būdais, pajuskite, kaip skirtingai gali atsiskleisti ta pati kava. Su Parallel kiekvienas gurkšnis – tai naujas atradimas ir kelionė. Keliaukime?Parallel rūšinė kava: kuo ji ypatinga?
Norėdami ne tik pardavinėti kavą, bet ir prisidėti prie jos gaminimo proceso, sukūrėme Kavos Draugas linijas. Black Crow White Pigeon, Caprisette ir Parallel atspindi mūsų aistrą ir įsipareigojimą suteikti jums galimybę atrasti naujus, kokybiškus skonius. Parallel yra išskirtiniai rūšinių kavų mišiniai, kurie sujungia geriausias mišinių ir rūšinės kavos savybes. Tradiciškai, kava būna arba mišinys, arba rūšinė, tačiau mes siekėme sukurti kai ką ypatingo – aukščiausios kokybės mišinį, kuris atspindėtų tam tikro regiono tradicinę skonių paletę. Ši linija yra lyg tarpinė stotelė tarp mišinių ir rūšinių kavų. Jei esate įpratę gerti mišinius, bet norite žengti pirmą žingsnį link rūšinės kavos, Parallel yra puikus pasirinkimas. Iš 100% arabikos pupelių mišinio pagaminta linija yra itin universali – asortimente ir kavos pupelės, ir malta kava. Be to, Parallel paskrudinta tokiu būdu, kad tiktų visiems paruošimo metodams: tiek filtriniams, tiek espresso, tiek plikymui. Taigi, kiekvienas kavos mėgėjas ras sau tinkamą būdą mėgautis gėrimu, belieka išsirinkti tik skonio natas, kurios priklauso nuo pupelių auginimo žemyno.Skirtingų regionų kava
Ar esate girdėję apie kavos juostą (coffee belt)? Tai horizontali žemės juosta tropikuose tarp Šiaurės ir Pietų atogrąžų, esanti tarp 25°N ir 25°S lygiagrečių. Ji supa pusiaują, einantį per Centrinę ir Pietų Ameriką, Aziją bei Afriką. Valstybės, esančios kavos juostos teritorijoje, yra apibūdinamos kaip idealios pupelių plantacijoms. Tropiniai orai, pakankamai kritulių ir aukšti altitudiniai regionai sudaro sąlygas auginti aukštos kokybės rūšinę kavą. Šiems trims regionams ir dedikavome atskirus Parallel mišinius. Kuo kiekvienas iš jų išskirtinis?Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Nesate tikri, kurio regiono pupelės geriausiai atitiks jūsų pageidavimus? Rinkitės rinkinį, kuriame rasite visų regionų kavas: Azijos, Amerikos, Afrikos. Be to, jeigu ieškote dovanos, kuri būtų ne tik praktiška, bet ir įsimintina, pasirinkite Parallel kavą šventinėse pakuotėse. Tai puikus būdas dovanoti ne tik gėrimą, bet ir kelionę po kavos regionus.Vidutinio skrudinimo pupelės visiems kavos paruošimo būdams
Galutiniam skoniui svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui. Norint, kad Parallel atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo būdas. Visos šios linijos pupelės paskrudintos vidutiniu lygiu, kad tiktų visiems paruošimo būdams: filtriniams, espresso ir plikymui. Vidutinis pupelių skrudinimas suteikia subalansuotą skonį ir aromatą. Jis išryškina tiek natūralias pupelių savybes, tiek skrudinimo poveikį, suteikdamas skonio profiliui saldumo ir rūgštumo balansą. Vidutinio skrudinimo lygis pasižymi subalansuotu rūgštumu, mažesniu nei šviesaus skrudinimo kavoje, tačiau ryškesniu nei tamsaus skrudinimo. Tokiu būdu skrudintos pupelės įgauna subtilų saldumą, o aromatas atskleidžia įvairias skonio natas: karamelę, riešutus, šokoladą, vaisius. Šiuo skrudinimo lygiu pupelės skrudinamos iki 210-220°C temperatūros ir turi vidutinio tamsumo rudą spalvą be matomo aliejaus paviršiuje. Vidutinis skrudinimo lygis yra universalus ir puikiai tinka įvairiems paruošimo metodams, tokiems kaip espresso kava, filtrinė kava, prancūziškas kavinukas ar plikymas. Parallel rasite tiek pupelių, tiek ir maltos kavos forma. Maltos kavos yra skirtos plikyti puodelyje, ruošti prancūziškame, moka kavinuke arba filtriniame aparate, tinka ir rankiniams filtriniams ruošimo įrankiams. Na o pupelės yra tinkamos likusiems paruošimo metodams – automatiniams, pusiau automatiniams aparatams, kurie pupelių malimą atlieka mygtuko paspaudimu.Reikia patarimo?
Nesate iki galo įsitikinę, kokią Parallel kavą pasirinkti? Galbūt domina skirtingų rūšių ir skonių kava? Mūsų konsultantais atsakys į rūpimus klausimus ir su malonumu patars bei pakonsultuos. O galbūt norite atvykti į svečius? Visada laukiame su gardžios kavos puodeliu!-
Kavos pupelių rinkinys Caprisette, 6 x 250 g
39,24 € -40%65,40 € -
4.9Įvertinimas: 4.88 iš 5(558)
Kavos pupelės Caprisette Professional, 1 kg
36,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.91 iš 5(124)
Kavos pupelės Caprisette Crema, 1 kg
35,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.88 iš 5(148)
Kavos pupelės Parallel 17, 1 kg
39,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.83 iš 5(53)
Kavos pupelės Caprisette Professional, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(11)
Kavos pupelės Parallel 12, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(3)
Malta kava Caprisette Crema, 250 g
11,90 € -
4.0Įvertinimas: 4.00 iš 5(4)
Kavos pupelės Caprisette Crema, 250 g
11,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.90 iš 5(1069)
Kavos pupelės Caprisette Belgique, 1 kg
35,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.87 iš 5(1844)
Kavos pupelės Caprisette Fragrante, 1 kg
35,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.93 iš 5(134)
Kavos pupelės Caprisette Fragrante, 250 g
11,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.85 iš 5(104)
Kavos pupelės Caprisette Belgique, 250 g
11,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.85 iš 5(366)
Kavos pupelės Caprisette Italiano, 1 kg
37,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.82 iš 5(78)
Kavos pupelės Caprisette Royale, 1 kg
37,90 € -
4.6Įvertinimas: 4.63 iš 5(35)
Kavos pupelės Caprisette Intenso, 1 kg
33,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.86 iš 5(14)
Kavos pupelės Caprisette Italiano, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(2)
Kavos pupelės Caprisette Royale, 250 g
11,90 € -
4.7Įvertinimas: 4.67 iš 5(3)
Kavos pupelės Caprisette Dolce Vita, 250 g
11,90 € -
4.8Įvertinimas: 4.78 iš 5(46)
Kavos pupelės Caprisette Dolce Vita, 1 kg
37,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(4)
Kavos pupelės be kofeino Caprisette Lullaby Decaf, 1 kg
37,90 € -
4.9Įvertinimas: 4.86 iš 5(7)
Riboto leidimo kavos pupelės Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g
13,99 € -
5.0Įvertinimas: 4.96 iš 5(24)
Malta kava Caprisette Italiano, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(14)
Malta kava Caprisette Royale, 250 g
11,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(4)
Malta kava Caprisette Dolce Vita, 250 g
11,90 €
Apie kavą automatiniam aparatui
Turintys ar besirengiantys įsigyti automatinį aparatą žino, kad gėrimams paruošti naudojamos pupelės, kurios šviežiai sumalamos tik tam kavos gėrimui, kurį pasirenkate. Tačiau kava automatiniam aparatui nėra tik apie pupeles. Jos pasaulis toks margas ir įvairus, jog natūraliai gali kilti klausimas – į ką atkreipti dėmesį renkantis? Galiausiai, kokia kava automatiniam aparatui yra geriausia?
Kava automatiniam aparatui: kuo ypatinga ir kaip atpažinti?
Pradėti galime nuo to, kad kava automatiniam aparatui – tai kava, tinkanti espresso ruošimo būdui. Ruošdami kavą šie aparatai naudoja espresso metodui reikalingą spaudimą (9–19 barų). Ypatingi jie tuo, kad šviežiai mala pupeles konkrečiam espresso puodeliui, nuo kurio ir prasideda skirtingų gėrimų ruošimas.
Automatinis kavos aparatas pasirūpins gėrimo paruošimu, jei jūs aprūpinsite įrenginį tinkamomis pupelėmis. Žvalgytis patariame espresso tipo rūšinės ar be kofeino bei maltos kavos. Pastaroji rūšis automatiniam aparatui gali būti kuo puikiausias pasirinkimas, jei tik jūsų aparatas turi tokį funkcionalumą.
Geriausios kavos pupelės automatiniam kavos aparatui: kaip išsirinkti?
Labiausiai savo skonines savybes atskleidžia šviežiai maltos kavos pupelės. Būtent taip ir veikia automatiniai aparatai – jie patys atlieka malimą vos vienu mygtuko paspaudimu išreiškus pageidavimą paruošti norimą gėrimą. Tai kaip gi žinoti, kurios kavos pupelės yra geriausios automatiniam aparatui?
Kai geriausios reiškia skaniausios, patarimas vienas – degustuoti ir ieškoti savojo skonio atradimo, išmėginant įvairias Arabika ir Robusta pupelių ir jų mišinių kombinacijas. O kai geriausios yra apie tinkamiausias – siūlome atkreipti dėmesį į akcentus, kurie leis lengvai ir užtikrintai atpažinti, ar automatinis kavos aparatas bus suderinamas su pasirinktomis pupelėmis. Svarbiausia žinoti kelis kriterijus – ruošimo metodą ir skrudinimo lygį. Taigi…
Žodis ESPRESSO. Pupelės automatiniam aparatui atpažįstamos iš žodžio espresso, randamo ant pakuotės ar produkto aprašymo. Nesate espresso gerbėjai? Nereikia išsigąsti, šis žodis nereiškia, kad kava tinkama tik espresso gėrimui gaminti. Jis reiškia, kad kava skrudinta espresso technologiją naudojantiems prietaisams.
Kavos aparato simbolis. Ant kai kurių pakuočių gali nebūti žodžio espresso, bet bus aparato paveiksliukas. Tai taip pat reiškia, jog kava yra tinkama automatiniam aparatui.
Vidutinis arba tamsesnis skrudinimas. Kartais galite nerasti jokios nuorodos į espresso arba aparatus, tuomet patariama vadovautis nurodytu skrudinimu. Jei kava skrudinta vidutiniškai arba tamsiau, ji tiks automatiniam aparatui. Kodėl? Kuo šviesiau skrudinta kava, tuo lėčiau ji atiduoda viduje slypinčius skonius vandeniui, o kuo tamsiau – tuo greičiau. Kadangi espresso technologija yra itin greitas ir aukštu slėgiu paremtas ruošimo būdas, šviesiai skrudinta kava neatskleis savo skonių ir tiesiog bus pernelyg rūgšti.
OMNIROAST skrudinimas. Kai kurie skrudintojai ant savo kavų nurodo omniroast skrudinimo būdą. Tai reiškia, kad jų pasirinktas skrudinimo profilis yra subalansuotas visiems ruošimo būdams. Tad tokia kava tiks ir automatiniam aparatui.
Ieškant tinkamiausiai paskrudintų pupelių, siūlome susipažinti su Kavos Draugo Caprisette pupelių linija. Jos sukurtos galvojant būtent apie tuos, kurie ruošia savo kavą automatiniu aparatu – receptai ir skrudinimas pritaikyti taip, kad geriausios skonio ir aromatingumo savybės atsiskleistų pačiu ryškiausiu būdu.
Espresso kava automatiniam aparatui. Ką reikia žinoti?
Kalba apie espresso gali reikšti tiek patį kavos gėrimo tipą, tiek ruošimo metodą. Espresso yra tarsi nuoroda, kad kava skirta espresso ruošimo būdui, kuriuo pagrįstas ir automatinių aparatų veikimas. To rezultatas – espresso kava, kuri tampa pagrindu ir visiems gėrimų receptams, tinkamiems paruošti automatiniu aparatu.
Nepaisant to, ar esate espresso mėgėjai, ar šis gėrimas jūsų nežavi, svarbu žinoti, jog espresso pupelės yra vienas geriausių pasirinkimų automatiniam aparatui. Užrašas „espresso“ ant pupelių pakuotės reiškia, kad šis ruošimo metodas idealiai atitiks tam suderintui automatiniam aparatui. Svarbu paminėti ir tai, kad espresso dažniausiai reiškia tamsesnio skrudinimo pupeles, o šios puikiai tinka švelnesnių gėrimų gaminimui.
Rūšinė kava ar kavos mišinys?
Vis dar įprasta manyti, kad automatiniam aparatui geriau rinktis Arabika arba Arabika ir Robusta mišinius, o rūšinę kavą verčiau ruošti pusiau automatiniu aparatu ar kitais prietaisais. Tačiau tai nėra visiška tiesa, tai labiau tiesa su keliomis žvaigždutėmis.
Viena jų pareikalautų atsakymo į kertinį klausimą – o kokią kavą norite paruošti? Ar pirmenybę teikiate espresso puodeliui, ar visgi gėrimams su pienu? Kita žvaigždutė priklausytų nuo individualių skoninių savybių. Mat rūšinė kava pasižymi specifiniu rūgštingumu, turiningu ir turtingu sodrumu, kuris iškalbingesnis ir įsimintinesnis, nei gaunamas ruošiant kavos puodelį iš mišinių.
Vis dėlto, jeigu rūšinė kava yra paskrudina taip, jog tinka espresso technologijai, tuomet automatiniam aparatui tiks kuo puikiausiai. Pavyzdys – Kavos Draugo Black Crow White Pigeon rūšinių kavų linija, kurioje didžioji dalis pupelių yra paskrudintos taip, kad automatiniams aparatams tiktų be jokių bet. Dar viena dėmesio verta linija, tai rūšinių kavų mišiniai – Parallel. Trys šios linijos kavos idealiai tinka norint susipažinti su pagrindiniais kavos regionais ir jų tipiniais skoniais: Parallel 12 atstovauja Afrikos regioną, Parallel 17 – Azijos regioną, Parallel 36 – Amerikos regioną.
Tinkamai paskrudinta rūšinė kava ne tik tinka automatiniams aparatams, bet ir išsiskiria savitais skoniais. Kalbant apie skonį, rūšinės kavos bus ryškesnės, rūgštingesnės, tačiau pastarasis išryškėja ypatingai maloniai. Tik aukščiausios kokybės pupelėms būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kai saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes. Tuo tarpu įprasti mišiniai bus labiau nuosaikaus ir subalansuoto skonio, neturės taip aiškiai išreikštų skonio, aromato natų. Būtent todėl šios kavos labiau rekomenduojamos mėgstantiems gėrimus su pienu. O rūšinės kavos patiks tiems, kurie mėgausis espresso.
Geriausia malta kava automatiniam aparatui
Nors automatinių aparatų pranašumas yra gaminti kavą iš šviežiai sumaltų pupelių, kai kurie siūlo galimybę pasigaminti gėrimus iš maltos kavos – tam yra skirta atskira talpa. Kalbant apie skonį, malta kava automatiniam aparatui turėtų būti pasirinkta taip, kaip ir pupelės – vidutinio arba tamsesnio skrudinimo.
Be skoninių savybių, itin svarbu atkreipti dėmesį ir į malimo rupumą, nes ne kiekviena malta kava tinka automatiniam aparatui. Jeigu jinai bus sumalta per smulkiai, užkimš aparatą ir vanduo negalės prabėgti. Jeigu kava bus sumalta per stambiai, paruoštas gėrimas bus pernelyg vandeningas ir pasižymės nepilnavertišku skoniu. Tad ieškant tinkamiausios maltos kavos reikėtų vadovautis espresso kriterijais. Patariame rinktis espresso malimo, bet ne itin smulkaus arba vidutinio rupumo maltą kavą.
Kavos pupelės be kofeino automatiniam kavos aparatui
Tie, kurie vengia kofeino, tačiau nenori atsisakyti kavos, gali rinktis kavos pupeles be kofeino ir naudoti jas automatiniame aparate taip, kaip ir įprastai espresso ruošimo būdui tinkamas pupeles. Kitaip tariant, rinkdamiesi kavą be kofeino automatiniam aparatui, atkreipkite dėmesį į tuos pačius kriterijus, kuriuos akcentavome kalbėdami apie įprastas pupeles ir espresso žodžio reikšmę.
Vienintelis papildomas kriterijus, į kurį svarbu žvilgtelėti – kofeino šalinimo būdas. Patariama rinktis tokią kavą be kofeino, ant kurios pakuotės arba pateiktoje informacijoje apie produktą yra aiškiai nurodytas kofeino šalinimo metodas. Geriausiai vertinami natūralūs kofeino šalinimo būdai – taikant anglies dvideginio metodą arba Swiss Water Process metodą. Rekomenduojame išmėginti Kavos Draugo klientų mėgstamiausias – Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą.
Ieškantiems įvairovės – kavos rinkiniai automatiniams kavos aparatams
Pabosta tas pats skonis, geriamas diena iš dienos? Išeitis paprasta, paįvairinti kasdienius ritualus gali kavos rinkiniai. Jie sudaryti iš kelių skirtingų kavų, todėl galėsite mėgautis įvairiausiais skoniais. Ieškantiems dar neatrastų potyrių, rekomenduojame Caprisette rinkinius, sukurtus specialiai automatiniams aparatams. Tai – populiariausia mūsų linija, kuri dažnai nustebina net išrankiausius. Skirtingų skonių mišiniai leidžia pasilepinti tiek puikaus skonio juoda kava, tiek gardžiais gėrimais su pienu. Kalbant apie rinkinius, verta paminėti ir tai, kad kai kurie automatiniai aparatai gali pasigirti dvejomis pupelių talpomis ar netgi dviem atskirais malūnais. Jų dėka iš karto galėsite juos abu papildyti ir degustuoti skirtingo skonio kavas vieną po kitos!
Robustos kavos pupelės automatiniam kavos aparatui
Neišvengiamas klausimas: kokios pupelės yra geresnis pasirinkimas automatiniam aparatui – Robustos ar Arabikos? Verta atkreipti dėmesį, jog grynos Robustos pupelės naudojamos gan retai. Dėl specifinio skonio ir sudėtyje esančio didesnio kofeino kiekio, jos dažniau sutinkamos mišiniuose kartu su Arabika, tokiu būdu sukuriant skonių balansą, ypač tinkantį su pienu ruošiamoms kavoms. Robustos ir Arabikos mišiniai puikiai tinka automatiniams aparatams ir yra itin pamėgti tų, kurie mėgsta taip vadinamo itališko stiliaus kavas. Vertinant skonines savybes, pažymima, jog Robustos pupelės kavai suteikia daugiau „kūno“, kas reiškia, kad kava yra tirštesnė ir turi standesnę putą. Be to, Robusta pupelėse yra daugiau kofeino, o tai dažnai leidžia pajusti lengvą kartumo skonį ir tarsi apmalšina natūralią rūgštelę.
Arabikos kavos pupelės automatiniam kavos aparatui
Lyginant su Robustos mišiniais ar gryna Robustos kava, 100% Arabikos kava pasižymi didesniu aromatingumu, ypatinga skonio gelme ir dažnai vaisišku skoniu – taip vadinamu saldžiarūgštingumu. Pažymėtina, kad Arabikos pupelės puikiai tinka automatiniams aparatams ir visiems receptams – tiek espresso, tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu. Renkantis svarbiausia atkreipti dėmesį į skonio natas: kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštingesnė. Jei dominuos šokoladinės, karamelinės natos, saldžiarūgštingumo bus mažiau.
Turite klausimų?
Domina dar neatrasta skirtingų rūšių ir skonių kava? Kreipkitės į mūsų konsultantus – jie padės išsirinkti. Taip pat kviečiame užsukti į mūsų parduotuves, paragauti kavų, ruošiamų būtent automatiniu aparatu, ir tokiu būdu išsirinkti savo skoniui labiausiai įtinkančią kavą.