Chiato

Apie Aeropress kavą
Meilė Aeropress kavai gimsta jau po pirmojo gurkšnio. Tai girdėjome ne kartą ir ne du iš tų, kurie naudojasi itin universaliu, visame pasaulyje didelio pripažinimo sulaukusiu Aeropress kavinuku. Ir išties šis rankinis kavos ruošimo prietaisas suteikia unikalių skonių patirtį – nuo lengvo espresso iki šaltos, gaivinančios kavos. Tačiau skaniausi eksperimentai ir geriausių skonių paieškos neįmanomos be svarbiausio – tinkamos kavos pasirinkimo. Kokia Aeropress kava geriausia?Filtrinė kava Aeropress kavinukui: kokią naudoti?
Ruošiant kavą AeroPress kavinuku, derinami filtrinis ir espresso metodai – naudojant popierinį filtriuką kava su vandeniu turi ilgesnį kontaktą, o stūmoklio dėka kava yra nuspaudžiama, kas šiek tiek primena espresso metodą. Dėl šio dvigubo veikimo principo, vos per keletą minučių pagaminsite švelnų, mažiau rūgštingumo turintį gėrimą ar stiprios, nekarčios, savo konsistencija espresso primenančios kavos. Nors tai ir nėra klasikinis filtrinės kavos paruošimo metodas, vis tik bilietas į aukščiausios kokybės, nepriekaištingo skonio kavos puodelį yra filtrinė kava, kurią naudosite. Kokia kava AeroPress kavinukui yra geriausia? Būtent šiam metodui galima naudoti įvairiausio tipo ir įvairiausio skrudinimo kavas, priklausomai nuo jūsų skonio. Patariame atminti tik tai, jog jeigu pasirinksite tamsesnio skrudinimo kavas, jūsų paruošta kava bus intensyvesnio skonio ir aitresnė, o jeigu rinksitės šviesesnio skrudinimo kavą, tuomet pajusite daugiau gaivumo bei vaisiškumo. Jūsų eksperimentams ir gardžiai bei kvapniai AeroPress kavai yra paruoštas visas filtrinės kavos asortimentas, kuriame rasite: ir šviežias kavos pupeles, ir rūšinę kavą, ir maltą kavą, ir kavą be kofeino, ir vietinių skrudintojų kavą.Į ką atsižvelgti renkantis kavos pupeles AeroPress kavinukui?
Skaniausia AeroPress kava yra šviežia. Su tuo sutiks visi šios kavos mėgėjai. Todėl visuomet patariame rinktis šviežias kavos pupeles ir jas sumalti kaskart ruošiant aromatingą, geriausiomis skoninėmis savybėmis pasižyminčią kavą. Svarbiausia renkantis kavos pupeles atkreipti dėmesį į jų skrudinimo lygį, nes nuo to priklausys skoniai, kurie atsiskleis kavos puodelyje. Jau minėjome, jog šviesesnio skrudinimo kavos pupelės AeroPress kavai suteiks daugiau lengvumo, vaisiškumo, kava bus rūgštesnė, jausis minimalus kartumas. Vidutinio skrudinimo kavos pupelės geriausiai išlaiko originalius skonius, sušvelnina rūgštingumą ir suteikia papildomo saldumo. Tamsaus skrudinimo kavos pupelės leis pajusti stipriausius, drąsiausius ir ryškiausius skonius. Taip pat AeroPress kavinukui galima rinktis tiek kavos mišinius, tiek rūšines kavas. Jei ieškote unikalių, ryškesnių skonių, tuomet pasirinkime turėtų būti rūšinės kavos pupelės. Jei norite pasigaminti itin subalansuoto skonio, mažiau egzotinių skonio natų turintį kavos puodelį, tuomet tam puikiai tiks kavos mišiniai.Rūšinė kava – geriausia AeroPress kava?
AeroPress kavos ruošimo būdas suteikia unikalių skonių patirtį. Ką mes tuo norime pasakyti? Tą, jog šiuo metodu paruošta kava atskleidžia net sudėtingiausias skonio natas ir leidžia pajusti ryškiausius skonius. Tad jei norite šių ypatingų potyrių, rinkitės aukščiausios kokybės rūšines kavas. Kiekviena rūšinė kava pasižymi itin išraiškingomis skonio natomis, dažnai netgi itin egzotiškomis. Tai gali būti įvairiausios uogos: braškės, mėlynės, avietės ir kt., vaisiai: apelsinai, kriaušės, citrina, kiviai ir kt., šokoladas, vynas ir daug kitų. Ieškokite ne tik mėgstamų skonių, bet ir tokios rūšinės kavos, ant kurios pakuotės būtų parašyta, jog ji tinka būtent Aeropress ruošimo būdui. Taip pat drąsiai rinkitės tas rūšines kavas, kurios yra universalios ir tinkamos visiems ruošimo būdams.Malta kava AeroPress kavinukui
Gardi AeroPress kava gaminama ir iš jau sumaltos kavos. Žinoma, geriausiems skoniams užtikrinti reikia atsirinkti, kuri malta kava jums tinkamiausia. Rekomenduojame rinktis aukštos kokybės, vidutinio ar šiek tiek smulkesnio nei vidutinio rupumo kavas. AeroPress kavinukas leidžia eksperimentuoti su maltų kavos pupelių rupumu, tereikia atminti, kad kuo stambiau malta kava – tuo ji bus mažiau intensyvi, kuo smulkesnė – tuo intensyvesnė ir ryškesnė.AeroPress kava be kofeino – skani kaip įprasta
Šiuo metu kava be kofeino – itin populiarus pasirinkimas. O geriausia žinia ta, jog AeroPress kavinuku paruošta kava be kofeino savo skoninėmis ir aromatinėmis savybėmis menkai tenusileidžia įprastai kavai. Viską, ką reikia žinoti norint pasigaminti gardžią AeroPress kavą be kofeino aptarėme anksčiau, nes čia galioja tos pačios taisyklės kaip ir renkantis šviežias kavos pupeles ar maltą kavą – svarbu atkreipti dėmesį į skrudinimo lygį ir malimo rupumą. Kad šis pasirinkimas būtų dar lengvesnis, o kavos be kofeino puodelis – dar skanesnis, rekomenduojame išbandyti Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Abi šios kavos puikiai tinka AeroPress ruošimo būdui ir dovanoja ypatingai malonius skonius.Kavos rinkiniai – skonių eksperimentams
Ne kartą akcentavome, jog AeroPress kava ir jos ruošimo būdas suteikia itin didelę laisvę eksperimentuoti ir ieškoti savų skonių. Skaniausiems eksperimentams siūlome įsigyti kavos rinkinių, į kuriuos įeina kelios skirtingos kavos. Kavos rinkiniai leis ne tik paragauti įvairių kavų, bet ir atrasti tai, ko galbūt ieškojote seniai – nepriekaištingo skonio kavos puodelį, kuris maloniai pažadina ryte ir pradžiugina dienos eigoje. Vis tik nepamirškite, kad kavos rinkiniai turi būti pasirenkami taip pat kaip ir įprasta kava – atsižvelgiant į skrudinimo lygį, rupumą ir AeroPress ruošimo būdui tinkamumą.Arabikos kavos pupelės AeroPress kavai
Skanesnė AeroPress kava – iš Arabikos ar Robustos kavos pupelių? Šio klausimo sulaukiame labai dažnai ir atsakome paprastai: viskas priklauso nuo to, kokių skonių ieškote. Arabikos kavos pupelės AeroPress kavai suteikia lengvesnį, subtilesnį skonį. Taip yra todėl, jog 100% arabikos kava dažnai pasižymi vaisiškumu, dar vadinamu saldžiarūgštingumu. Tačiau šio saldžiarūgštingumo išsigąsti nereikėtų, nes kiek jo atskleis jūsų kavoje, priklausys nuo to, kokias skonio natas pasirinksite: kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštesnė, o jei dominuos, tokios natos kaip šokoladas ar karamele, tuomet saldžiarūgštingumo bus mažiau.Robustos kavos pupelės AeroPress kavai
Ieškantiems stipresnių skonių įtiks Robustos kavos pupelės. Robusta kavos puodeliui suteiks lengvo kartumo ir daugiau kofeino, kas itin patinka stipresnės AeroPress kavos mėgėjams. Vis tik gryna Robusta sutinkama retai, todėl intensyvesnei, aitresnei kavai pagaminti naudojami Robustos ir Arabikos mišiniai. Tokie mišiniai puikiai tinka espresso stiliaus kavos ruošimui, kuri tiktų kavoms su pienu gaminti – latte, cappuccino ir kt.Reikalingas patarimas?
Nesate tikri dėl tinkamiausios AeroPress kavinukui skirtos kavos? Reikia patarimo kokia kava jums tinkamiausia? Mūsų konsultantai su malonumu patars ir pakonsultuos visais kylančiais klausimais. Taip pat galinčių ir norinčių atvykti laukiame svečiuose, kur ne tik profesionaliai konsultuojame, bet ir vaišiname skania kava. Apie skanios Aeropress kavos paruošimą rašoma ir tinklaraščio įraše "AEROPRESS. Kavos ruošimo gidas".Apie kavą filtriniam aparatui
Kavos gaminimas filtriniu aparatu – klasika, žavinti daugelį kavos entuziastų. Šis žavesys slypi pačiame procese, kuomet be didelio vargo ir pastangų paruošiamas kokybiškos kavos puodelis. Vis tik paprastumas, patikimumas ir funkcionalumas tai dar ne viskas. Tikroji pažiba – pati kava. Dėl kurios pasirinkimo ir kyla daugiausiai klausimų – kuo išskirtinė filtrinė kava? Kokia geriausia? Ir visgi, kaip išgauti tą tobulos kavos puodelį iš savo filtrinio aparato?Kava filtriniam aparatui: kokią rinktis?
Ruošiantys kavą filtriniu aparatu žino, kad gardžiai ir aromatingai kavai paruošti reikia šiek tiek daugiau laiko. Priklausomai nuo aparato, kavos gaminimas gali užtrukti nuo dešimties iki penkiolikos minučių, bet žiūrint į tai, kad kavos pagaminama ilgesniam laikui, o ne vienam puodeliui, tokia trukmė išteisinama. Filtriniai (lašeliniai) kavos aparatai, beruošiant kavą, palaiko ilgesnį kavos ir vandens kontaktą, todėl labai svarbu pasirinkti tinkamą kavą, kuri išsaugotų savo skonines savybes ir geriausiai jas atskleistų jau paruoštame kavos puodelyje. Du kertiniai aspektai, padėsiantys nuspręsti ar tam tikra filtrinė kava tinkamiausia – skrudinimo lygis ir kavos rupumas. Patariame rinktis vidutinį arba šviesesnį skrudinimą. Tamsiai skrudinta kava labai greitai „atiduoda“ savo skonį vandeniui, tad ruošiant filtriniu aparatu ji bus pernelyg aitri, stipri ir intensyvi. Paprastai tariant, kuo tamsesnio skrudinimo kava bus naudojama, tuo bus daugiau paaukojama individualių skoninių savybių. Tas pats galioja kalbant ir apie rupumą – kuo smulkiau bus sumalta kava, tuo greičiau „ištirps” visi skoniai. Todėl geriausia rinktis vidutiniškai arba netgi stambiau maltą kavą. Vadovaujantis šiais kriterijais, tinkamiausią kavą savo filtriniam aparatui galite rasti – tiek kavos pupelių, tiek maltos kavos, tiek rūšinės kavos, tiek kavos be kofeino, tiek vietinių skrudintojų kavos asortimente. Pasirinkimo gausa leis priimti geriausią sprendimą ir mėgautis skaniausia kava filtriniam aparatui.Kokios kavos pupelės filtriniam aparatui – geriausios?
Dauguma filtrinių aparatų kavą ruošia iš jau sumaltos kavos. Tačiau pastaruoju metu rinkoje daugėja šio tipo kavos aparatų su įmontuotais malūnėliais. Tai džiugina, nes skaniausi kavos gėrimai visada ruošiami iš šviežiai maltų kavos pupelių. Turintiems filtrinį aparatą su malimo funkcija suteikiama galimybė pajusti tikrąsias kavos pupelių savybes ir išgauti subalansuotus, „švarius“, net išrankiausiems įtinkančius skonius. Tik kyla klausimas: kokias pasirinkti?Vidutinio arba šviesesnio skrudinimo. Tam, kad išgautumėte tobulos kavos puodelį, naudokite vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavos pupeles. Taip išlaikysite originalius kavos skonius, įskaitant malonų saldumą bei lengvą vaisiškumą.
Vadovaukitės aprašymu. Vėlgi, nepaklysite, jei vadovausitės aprašymu. Labai dažnai ant pakuotės arba aprašyme nurodoma, kad kavos pupelės tinka būtent filtriniams aparatams. Visgi jei tokio užrašo nėra, visuomet puikus kelrodis – jau aptartas skrudinimo lygis.
Nenorintiems ilgai ieškoti, ypatingai rekomenduojame Kavos Draugo Caprisette liniją. Šios linijos kavos pupelės puikiai tinka filtriniam kavos ruošimo būdui ir siūlo skirtingų skonių mišinius. Taip pat ypatingo skonio kavas atrasite ir išskirtinės kokybės ženklu pažymėtame rūšinių kavų asortimente. Galbūt pasirinksite prinokusius abrikosus, pieninį šokoladą ir karamelę primenančias skonio natas? O gal maloniai saldžią, medumi ir karamele kvepiančią kavą?Rūšinė kava filtriniam aparatui
Ruošiant kavą filtriniu būdu, labai plačiai atsiskleidžia skonio natos, tad tokia kava pasižymi taip vadinamu sviestiniu arba šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Todėl norintiems išgryninti visas geriausias kavos savybes ir mėgautis unikaliais skoniais, patariame atkreipti dėmesį į rūšinę kavą. Filtriniu kavos aparatu paruošta rūšinė kava atskleis visą savo skonių paletę. Ne veltui šia aukščiausios kokybės kava, kaip ir vynu, patariama mėgautis lėtai. Ieškantiems rūšinės kavos, kuri pamalonintų skoniais ir tiktų filtriniam aparatui, rekomenduojame išbandyti Black Crow White Pigeon kavas. Ši linija įkūnija jau aptartą rūšinių kavos skonių paletę: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų.Malta kava filtriniam aparatui: kokia tinkamiausia?
Vienas ryškiausių filtrinių aparatų privalumų – patogumas ir paprastumas ruošiant kavą iš maltos kavos. Užtenka pripildyti vandens rezervuarą, įdėti filtrą į laikiklį, įpilti maltos kavos ir paspausti mygtuką. Ir nors šis procesas nereikalauja daug pastangų, norint paruošti išties gardžią kavą reikia tam tikrų žinių. Visų pirma, malta kava turėtų būti vidutinio arba šviesesnio skrudinimo. Kuo kava bus šviesesnio skrudinimo lygio, tuo ryškiau atsiskleis jos skoniai. Taip pat turite atrasti tinkamą rupumą. Kadangi filtrinis ruošimo būdas yra pakankamai jautrus visoms skoninėms savybėms, geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio malimo kava. Pasirinkus pernelyg smulkiai sumaltą kavą prarasite tikrus skonius. Be to, kava gali įgauti nemalonų, per daug kartų ar rūgštų skonį. Siekiant pasirinkti geriausią rupumą, atkreipkite dėmesį į tai, jog jis turėtų būti šiek tiek stambesnis nei užpiltinei kavai. Klaidingo pasirinkimo išvengsite ir tuomet, kai ruošiant kavą filtriniu būdu kaskart ją susimalsite šviežiai. Todėl turint filtrinį kavos aparatą be malimo funkcijos, visuomet rekomenduojame pagalvoti apie kavamalės įsigijimą.Kava be kofeino filtriniams aparatams
Šiuo metu pastebima tendencija, jog sparčiai auga besirenkančių kavą be kofeino žmonių skaičius. Kava be kofeino – puiki alternatyva tiems, kurie dėl tam tikrų priežasčių nusprendė atsisakyti įprasto kavos puodelio, bet kavos iš savo gyvenimo išbraukti neketina. Svarstote, ar kava be kofeino tinkama filtriniam kavos ruošimo būdui? Galime nuraminti, jog naudojantis filtriniu aparatu lengvai ją paruošite. Vis tik siekiant skaniausio rezultato, vadovaukitės tais pačiais kavos pasirinkimo kriterijais, kurie buvo paminėti kalbant apie įprastą kavą. Patariame rinktis vidutinio arba šviesaus skrudimo kavą be kofeino, kuri būtų sumalta nepernelyg smulkiai. Na, o ištikimiausiems kavos be kofeino gerbėjams rekomenduojame išbandyti aromatingą, švelnaus skonio Caprisette Lullaby Decaf mišinį, žavintį subtiliomis skonių natomis ir svaiginančiu aromatu. Dar vienas nenuviliantis pasirinkimas – Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kava. Ji patiks tiems, kurie ieško tobulo balanso tarp saldžių ir gaivių skonių.Kavos rinkiniai filtriniams aparatams
Ruošiant kavą filtriniu aparatu galima mėgautis tiek sklandžiu procesu, tiek skaniu gėrimo puodeliu. Vis tik gan dažnai pastebime porą nesklandumų. Pirmasis – kava baigiasi per greitai ir netikėtai. Antra – pabosta tas pats skonis. Abi šios problemos sprendžiamos lengvai, kuomet pasirenkami kavos rinkiniai. O įsigijus rinkinį, sudarytą iš tos pačios rūšies kavų, pasirūpinsite tuo, jog kava nesibaigs pačiu netinkamiausiu laiku. Atminkite tik vieną – renkantis rinkinį filtriniam aparatui reikia vadovautis anksčiau minėtais patarimais apie skrudinimo lygį bei rupumą, nes tik tuomet kava džiugins ryškia skonių gama.Arabikos kavos pupelės filtriniam aparatui
Negalime praleisti ir dažniausiai užduodamo klausimo – kokios pupeles yra geresnis pasirinkimas filtriniam aparatui: Arabikos ar Robustos? Filtrinei kavai ruošti ypatingai rekomenduojama Arabika. Ji pasižymi švelniu skoniu, kuriame vyrauja vaisiškumas, saldumas, malonus saldžiarūgštingumas. Visos šios skoninės savybės lyg ant delno atsiskleidžia tuomet, kai naudojamasi itin skonius išryškinančiu filtriniu aparatu. Be to, ne paslaptis, jog filtrinėje kavoje yra labai daug kofeino. Tačiau ruošiant kavą iš Arabikos pupelių, kofeino kavoje bus mažiau nei naudojant Arabikos ir Robustos pupelių mišinį.Robustos kavos pupelės filtriniam aparatui
Kava iš grynų Robustos pupelių gaminama labai retai. Tačiau Robustos ir Arabikos mišiniai yra itin populiarūs. Kadangi Robusta kavai suteikia daugiau tirštumo ir lengvo kartumo, o Arabikos pupelės įneša saldumo bei vaisiškumo, tinkamai subalansavus šių dviejų rūšių pupeles, galima išgauti puikią kavą, turinčią kepintos karamelės ar juodojo šokolado kartumo, tamsią spalvą ir ypač tinkančią gėrimams su pienu.Nežinote, kokia kavą pasirinkti?
Vis dar svarstote, kokią kavą pasirinkti filtriniam aparatui? Mūsų konsultantai mielai išklausys jūsų norus bei pageidavimus ir padės rasti jums skaniausią kavą. Taip pat mūsų parduotuvėse laukiami visi, galintys ir norintys atvykti, nes čia prie gardžios kavos puodelio gimsta nuoširdūs pokalbiai, vertingi patarimai ir patys geriausi pasirinkimai.Apie kavą prancūziškam kavinukui
Prancūziškas kavinukas, dar vadinamas French Press, yra vienas populiariausių kavos ruošimo prietaisų pasaulyje. Ir tai nestebina žinant, jog su French Press kavą itin lengva paruošti, o išgauti gilūs skoniai pamalonina net išrankiausius. Taigi, dėl gardžios, sodrios, kupinos skonių kavos į Prancūziją vykti nereikia! Tačiau ar skaniam ir aromatingam gėrimui pakanka tik prancūziško kavinuko? Vis tik ypatingi skoniai slypi kavos pasirinkime. Tai reiškia, kad reikia gerai apgalvoti esminį žingsnį – išsirinkti kavą, tinkančią šiam ruošimo būdui.Kokia kava geriausia prancūziškam kavinukui?
Ruošiantys kavą French Press kavinuku labiausiai vertina natūralius jau paruoštos kavos skonius. Tokia kava yra ryški, tvirto „kūno“, aliejinga ir tiršta. Tad jei esate šių tradicinių skonių gerbėjai, rinkitės Arabikos arba Arabikos ir Robustos mišinius, skrudintus vidutiniu būdu. Vidutinio skrudinimo kava pasižymi aliejiškumu, sodrumu ir išraiškingumu, ko būtent ir reikia ruošiant išgryninto skonio ir ryškaus aromato kavą prancūzišku kavinuku. Dar platesnę skonių paletę atversite pasirinkę rūšinę kavą. Kadangi ji išsiskiria ypatinga skonio gelme ir kompleksiškumu, idealiai tinka šiam ruošimo būdui. Tad visi skonių eksperimentai yra jūsų rankose, o geriausios kavos šiems eksperimentams ieškokite: tiek pupelių, tiek rūšinės, tiek maltos, tiek be kofeino, tiek vietinių skrudintojų kavos asortimente.Kavos pupelės French Press kavinukui: kaip išsirinkti skaniausias?
French Press kavinukas yra vienas universaliausių bei paprasčiausių ruošimo prietaisų, tad ir neturint ypatingų įgūdžių, galima mėgautis kokybiška karšta kava, tačiau maksimaliai aromatingą ir skanų gėrimą įmanoma paruošti tik iš šviežiai sumaltų pupelių. Kavos pupelės prancūziškam kavinukui tinka tiek šviesesnio, tiek vidutinio, tik iš tamsesnio skrudinimo. Pasirinkimas priklauso nuo to, kokio skonio gėrimą norite išgauti. Tamsesnio skrudinimo upelės jau paruoštai kavai suteiks daugiau kartumo, dūmo poskonio, kava bus aitresnė ir tirštesnė. Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo pupelės leis pajusti švelnesnius bei saldesnius skonius. Taip pat iš šių pupelių paruoštoje kavoje atsiskleidžia iš gamtos atėjusio skonio savybės, todėl galima pajusti daugiau vaisiškumo. Atkreipkite dėmesį ne tik į skrudinimo lygį, bet ir į malimo rupumą. Rekomenduojamas malimo rupumas: nuo vidutinio iki stambesnio. Tai padeda išgauti sodrią kavą su ryškiausiais skoniais. Ruošiantiems kavą French Press kavinuku rekomenduojame Caprisette liniją, pasižyminčią švelniu skoniu ir puikiai tinkančią tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu. Rūšinės kavos gurmanams ir mėgėjams patariame išbandyti Black Crow White Pigeon liniją, pasakojančią išskirtinių skonių istorijas, kurios nugulą į tobulos kavos puodelį.Kodėl rūšinė kava – geriausias pasirinkimas prancūziškam kavinukui?
French Press kava neretai laikoma pranašesne už kitas. Taip manoma todėl, jog šiuo būdu pagamintame gėrime visos aromatinės ir skoninės savybės yra „kaip ant delno“, kas užtikrina skaniausią patirtį mėgaujantis kokybiška kava. Vis tik norint pajusti absoliučiai visus skonius ir aromatus reikia žinoti, jog kava prancūziškui kavinukui, skaniausiai skleidžiasi iš rūšinės kavos. Kodėl? Dėl aukščiausios kokybės, ryškių skonių, aromatų ir itin plačios skonių paletės. Kyla klausimas: kokią rūšinę kavą pasirinkti? Nepamirštamiems gėrimo puodeliams rekomenduojame Black Crow White Pigeon kavas. Jų asortimentas ypatingas tuo, jog leidžia pasinerti į geriausiai įvertintos kavos pasaulį, atrasti tobuliausius skonius ir labiausiai svaiginančius aromatus.Malta kava French Press kavinukui: kokia tinka labiausiai?
Kaip jau minėjome, aromatingiausia ir skaniausia kava prancūziškam kavinukui paruošiama iš šviežiai sumaltų pupelių. Tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių ne visuomet pavyksta pasirūpinti šviežiu malimu. Tokiais atvejais malta kava rūpinasi Kavos Draugas asortimentas. Kad paieškos būt sėkmingos, svarbiausia atkreipti dėmesį į malimo rupumą. French Press kavinukams geriausiai tinka vidutinio ir stambesnio sumalimo kava, nes tuomet atsiskleidžia sodriausi ir vientisiausi skoniai. Taip pat reikia atminti, jog kuo kava bus smulkiau sumalta, tuo jos skonis bus aitresnis ir intensyvesnis, o kuo malimas bus stambesnis, tuo skonis taps švelnesnis. Palengvinti tinkamiausios maltos kavos paieškas galite pasirinkę Caprisette linijos maltas kavas, kurios yra skirtos French Press kavinukams ir labai skaniam kasdienės kavos puodeliui. Norintiems išmėginti rūšines kavas, bet neturintiems galimybių ar laiko malti pupelių, siūlome išbandyti Black Crow White Pigeon maltas kavas, leidžiančias pajusti, ką reiškia tiesiog geriausios kavos puodelis.Kava be kofeino French Press kavinukams
Geriate kavą be kofeino? Svarstote, ar French Press kavinukas gali tokią kavą paruošti? Reikia žinoti, jog turintys prancūziškus kavinukus gali mėgautis gardžiais skoniais ir ryškiais aromatais pasižyminčia kava be kofeino. Svarbu tik atminti, jog kavos be kofeino pasirinkime galioja tos pačios taisyklės kaip ir renkantis įprastą kavą. Norintys pajusti maksimalius skonius bei aromatus turėtų rinktis šviežias pupeles, atsižvelgiant į jų skrudinimo lygį. Nusprendus rinktis maltą kavą, nepamirškite pasirinkti tinkamo rupumo. Kad kava be kofeino suteiktų skaniausias patirtis, rekomenduojame išbandyti Caprisette Lullaby Decaf mišinį, pasižymintį itin viliojančiais, maloniai saldžiais skoniais. Ieškantiems ypatingų rūšinės kavos skonių esame paruošę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą be kofeino – susipažinkite, neteks nusivilti.Vietinių skrudintojų kava – šviežiausios kavos puodeliui
Esame pasirengę dar kartą priminti, jog šviežumas yra pagrindinis kriterijus renkantis kavą French Press kavinukui. Taip pat norime pasidžiaugti, jog šviežiai skrudinta kava – visiems prieinama. Bendradarbiaudami su profesionalais, pristatome vietinių skrudintojų kavos asortimentą, kur rasite iš įvairiausių pasaulio kampelių atgabentas, tačiau Lietuvoje skrudintas kavas. Kokių skonių į puodelį įneša mūsų šalyje paskrudinta kava? Itin ryškių ir sodrių, žavinčių net išrankiausius gurmanus. Atminkite tik vieną – norint pasimėgauti taip išgirtais skoniais, vietinių skrudintojų kava prancūziškam kavinukui turi būti pasirinkta vadovaujantis jau anksčiau minėtais patarimais.Kavos rinkiniai prancūziškiems kavinukams
Ruošiantys kavą prancūzišku kavinuku turi apgalvoti viską: ir kokią kavą pasirinkti, ir kaip pasirūpinti tuo, jog jos nepritrūktų. Pasirūpinti didesniu kiekiu padės kavos rinkiniai. Nesate tikri, ar tas pas skonis nepabos? Pagalvojome ir apie mėgstančius eksperimentuoti. Mūsų asortimente rasite ir tokių rinkinių, į kuriuos įeina kelios skirtingos kavos. Tad drąsiai leiskitės į įvairių ir ryškų skonių kelionę.Arabikos kavos pupelės French Press kavinukui
Arabika ir Robusta – dvi populiariausios pupelių rūšys. Padėsime atskleidę, jog French Press ruošimo būdui geriausias pasirinkimas – Arabika. Kadangi ji pasižymi ypatinga skonio gelme, saldumu ir aromatingumu, visa tai puikiai atsiskleidžia naudojantis French Press kavinuku. Be to, Arabikos pupelės tinka visiems kavos receptams: tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu, o būtent šio universalumo ir tikimasi naudojantis prancūzišku kavinuku.Robustos kavos pupelės French Press kavinukui
Robustos pupelių skonis yra kur kas mažiau rafinuotas nei Arabikos, tad dėl gerokai stipresnio ir kartesnio skonio, grynos Robustos pasitaiko labai retai. Dažniausiai Robusta sutinkama mišiniuose. Arabikos ir Robustos mišiniai yra itin populiarus pasirinkimas prancūziškiems kavinukams, nes leidžia paruošti lengvu kartumu, tirštesne konsistencija ir standesne puta pasižyminčią kavą. Be to, mišiniai sukuria tobulą skonių balansą, ypač tinkantį kavoms, ruošiamoms su pienu, kas itin aktualu gaminantiems kavą French Press kavinuku.Nesate tikri dėl pasirinkimo?
Vis dar tiksliai nežinote, kokią kavą pasirinkti French Press kavinukui? Domina kita kava ir jos tipai? Mūsų konsultantai dirba tam, kad padėtų priimti užtikrintą sprendimą. Susiekite – atsakysime į visus kylančius klausimus. Atvykite – lauksime su naudingais patarimais ir gardžios kavos puodeliu. Taip pat apie tai, kaip skaniai paruošti French Press kavą - skaitykite tinklaraščio įraše "French Press – kavos ruošimo gidas".Apie kavą Moka kavinukui
Itališka kava. Vieniems ji itin maloni dienos pradžia, antriems – ypatingas skanėstas, o dar kitiems – abu. Nesvarbu kuriai grupei žmonių priklausote, paklausus itališkos kavos gerbėjų, kaip pasigaminti tobulą šios kavos puodelį, atsakymą išgirsime vieną – naudojantis Moka kavinuku. Kava Moka kavinukui yra italų tradicija, priimta ir išpopuliarėjusi visame pasaulyje. Intensyvus skonis, išskirtinis „kūnas“ ir sodrumas, primenantis espresso kavą – Moka kavinuko rezultatas. Geros kavos paslaptis slypi giliau už gamybos proceso. Slaptas sodraus kavos puodelio ingredientas – žinojimas, kaip išsirinkti geriausią kavą, kurią naudosite Moka kavinukui.Kava Moka kavinukui: iš ko galima rinktis?
Itališko tipo kavos mėgėjai žino, kad dėl aromatingo kavos puodelio nebūtina keliauti į Italiją, gardžią kavą pasigaminti galima tiesiog savo namuose, tereikia turėti Moka kavinuką. Funkcionalus, kompaktiškas ir stilingas Moka kavinukas yra dar ne viskas, ko reikia tobulam kavos puodeliui. Viską – ir skonį, ir aromatą, ir kokybę, gausite pasirinkę šiam kavos ruošimo būdui tinkamą kavą. Kokia kava Moka kavinukai tinkamiausia? Šiam prietaisui tinka labai įvairios kavos, tačiau vienos ar kitos kavos tipas bei ypatybės nulems jūsų ruošiamos kavos skonį. Tradicinis pasirinkimas Moka kavinukui – itališko tipo kava. Tai dažniausiai yra tamsiau paskrudintas ir smulkiau sumaltas kavos mišinys, sudarytas iš Arabikos arba Arabikos ir Robustos kavos pupelių. Paruošus gėrimą iš tokio tipo kavos, išgaunami tradiciniai itališkos kavos skoniai – kava bus aštri, aitri, labiau linkusi į kartumą. Netradicinis, bet vis labiau populiarėjantis pasirinkimas – vidutinio ar netgi kartais šiek tiek šviesesnio skrudinimo, sumaltos vidutiniškai arba šiek tiek stambiau kavos. Tokia kava Moka kavinukui pasižymės švelnesniu skoniu ir neturės taip aiškiai išreikšto kartumo ar aitrumo. Moka kavinuku paruoštos kavos skonis priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Tai gali būti ir šviežios kavos pupelės, ir intensyvesnio skonio espresso, ir malta, ir rūšinė, ir be kofeino, ir vietinių skrudintojų kava. Tokia pasirinkimo laisvė leidžia pasigaminti ne tik tradicinį itališką kavos gėrimą, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti išbandant vis naujus skonius.Geriausios kavos pupelės Moka kavinukui
Skaniausią rezultatą visada gausite iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Todėl ruošiantiems kavą Moka kavinuku, visada rekomenduojamos kokybiškos kavos pupelės, kurias malti reikėtų prieš pat ruošimą. Kyla klausimas: kokias kavos pupeles pasirinkti? Galite rinktis įvairaus tipo kavos pupeles, tiesiog žinokite, kaip tai paveiks jūsų paruoštos kavos skonį.Tamsesnio skrudinimo kavos pupelės. Tamsiau paskrudintos kavos pupelės suteiks paruoštai kavai kartumo, aitrumo ir intensyvumo. Pasirinkę tamsesnio skrudinimo pupeles, jas malkite šiek tiek rupiau ir naudokite truputį mažesnį vandens kiekį. Tuomet kava spės atiduoti savo aromatines ir skonines savybes bei išliks intensyvi, ko paprastai ir tikimąsi iš tamsesnio skrudinimo kavų.
Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo kavos pupelės. Kava paruošta iš vidutinio ar šviesesnio skrudinimo pupelių bus švelnesnė ir atskleis daugiau įvairių skonio natų. Vis tik šviesesnio skrudinimo pupelės sunkiau atiduoda savo skonius. Todėl patariame jas malti šiek tiek smulkiau, o apatinę kavinuko dalį visada maksimaliai pripildyti vandens (iki pat apsauginio vožtuvo) tam, kad iš kavos spėtumėte išgauti geriausias skonines savybes.
Ieškantiems itin sodrių, viliojančiai saldžių skonių natų, Kavos Draugas rekomenduoja Caprisette kavos pupelių liniją. Šios linijos kava išsiskiria natūraliu saldumu, kurio labai dažnai tikimasi ruošiant kavą Moka kavinuku. Norintiems kavos puodelyje rasti intensyvius bei unikalius skonius, patariame atkreipti dėmesį į rūšines kavas Black Crow White Pigeon, skirtas espresso ruošimo būdui. Šios kavos pasižymi itin ryškiai išreikštomis skonio natomis ir tobulai tinka tradiciniams itališkiems kavos gėrimams.Gardžios tradicijos – espresso kava Moka kavinukams
Dažnai Moka kavinukas yra vadinamas espresso kavinuku. Kodėl? Tai susiję tiek su gaminimo procesu, tiek su galutiniu rezultatu. Kavos ir vandens santykis ruošiant kavą Moka kavinuku yra artimas espresso proporcijoms, o paruošta kava – intensyvaus skonio ir koncentruota. Vis tik vadinti Moka kavinuką esspresso kavinuku nėra visiškai tikslu, nes ruošimo metu susidaro mažesnis slėgis nei turėtų būti espresso aparate. Tačiau kalbant apie kavos tipą, tradicinis pasirinkimas Moka kavinukui – espresso ruošimo būdui skirta kava ir įvairūs espresso mišiniai. Espresso kava yra tamsesnio skrudinimo, todėl lengvai ir greitai „atiduoda“ savo skonines savybes kavos ruošimo metu. Tad pasirinkus espresso kavą savo Moka kavinukui mėgausitės tradiciniais itališkos kavos skoniais – kava bus ryški, aštri ir ganėtinai karti. Tokia pat svaiginanti, kaip ir pati Italija.Rūšinė kava Moka kavinukui – populiarėjantis pasirinkimas
Kaip ir minėjome, norintys mėgautis tradicine itališka kava Moka kavinukui renkasi espresso mišinius ir tamsiau skrudintą kavą. Tačiau pastebime, kad vis daugiau kavos gurmanų į kavos ruošimą pažvelgia drąsiau, dažniau eksperimentuoja ir išbando rūšinę kavą ar netgi šviesiau skrudintą kavą. Nusivilti netenka. Rūšinė kava Moka kavinukui, maloniai nustebina kur kas švelnesnėmis skonio natomis, ji yra ne tokia karti, itin aromatinga ir kupina įvairių skonių. Tiesa, priklausomai nuo dominuojančių natų, ši kava gali turėti šiek tiek daugiau vaisiškumo, jaučiamos rūgšteles. Na, o kalbant apie šviesesnio skrudinimo pupeles, visuomet pravartu atminti, jog jos sunkiau atiduoda savo skonines savybes. Tai jei Moka kavinukui rinksitės šviesaus skrudinimo pupeles, sumalkite jas šiek tiek smulkiau ir apatinę kavinuko dalį maksimaliai pripildykite vandens tam, kad iš kavos išgautumėte visus skonius. Specialiai kavos gurmanams, mėgstantiems išskirtinius, egzotikos prieskonio turinčius skonius, paruošėme Black Crow White Pigeon rūšinių kavų liniją. Moka kavinukui rekomenduojame rinktis šios linijos kavas, skirtas espresso ruošimo būdui ir leistis į nepamirštamų skonių bei aromatų kelionę.Malta kava Moka kavinukui: kaip išsirinkti tinkamiausią?
Visi ruošiantys kavą Moka kavinuku žino, kad tam naudojama malta kava. Pasikartosime, jog siekiant maksimaliai atskleisti kavos aromatą ir skonius geriausia naudoti kavos pupeles ir malti jas prieš pat ruošimą. Tačiau skubantys ar neturintys galimybių kaskart malti kavos pupelių gali naudoti maltą kavą. Pasirinkus tinkamai, malta kava taip pat dovanos tobulą kavos puodelį. Tik kaip teisingai pasirinkti? Svarbiausia atkreipti dėmesį į kavos rupumą. Kava Moka kavinukui turi būti vidutinio arba stambesnio malimo. Jei malta kava bus per smulki, vanduo sunkiai sunksis per kavą ir paruoštas gėrimas bus pernelyg aitrus. Tuo tarpu vidutinio rupumo malta kava, gėrimui suteiks sodrumo, kremiškumo ir intensyvaus aromatingumo. Ieškant tinkamo rupumo maltos kavos, patariame pasižvalgyti po Caprisette linijos maltas kavas bei Black Crow White Pigeon rūšines maltas kavas. Taip pat didžiausios mūsų rekomendacijos skrieja Bialetti maltos kavos linijai. Šie kavos mišiniai buvo sukurti specialiai Moka kavinukams, todėl yra tinkamo rupumo ir suteikia galimybę lengvai bei greitai pasigaminti tobulos kavos puodelį.Kava be kofeino Moka kavinukams
Geriantys kavą be kofeino taip pat gali mėgautis itališka kava ir nesunkiai ją pasigaminti namuose Moka kavinuko dėka. Aukščiausios kokybės kava be kofeino mūsų asortimente gali būti randama tiek kavos pupelių, tiek maltos kavos pavidalu. Tad atsižvelgus į turimus poreikius, galite naudoti šviežiai maltas kavos pupeles be kofeino arba tinkamai paruoštą jau maltą kavą. Tik nepamirškite, kad pasirinktas kavos tipas paveiks pagamintos kavos skonį. Tamsesnio skrudinimo kava be kofeino įtiks intensyvaus skonio, tradicinio itališko kavos gėrimo mėgėjams. Šviesiau paskrudinta kava leis mėgautis švelnesniu ir aromatingesniu kavos puodeliu be kofeino. Visiems kavos be kofeino mėgėjams, ruošiantiems kavą Moka kavinuku, rekomenduojame išbandyti Kavos Draugo klientų mėgstamiausias – Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Esame tikri, nei skoniais, nei aromatais neteks nusivilti.Kavos rinkiniai Moka kavinukui – papildomi privalumai
Esate tas žmogus, kuriam norisi eksperimentuoti, išbandyti ir ieškoti geriausių kavos skonių? Tuomet kavos rinkiniai iš įvairių kavų bus vienas geriausių pasirinkimų. Minėjome, kad Moka kavinukas yra itin universalus ir jam tinka įvairios kavos. Tad įsigijus kavos rinkinį, į kurį įeina 3 arba 4 skirtingų skonių mišiniai, leisitės į vis kažką naujo žadančią skonių kelionę. Nors ir mums patinka išbandyti visus kitus skonius, savo kavos rinkinių asortimentą skyrėme ir tiems, kurie yra ištikimi vienam skoniui. Tad čia rasite ir tokius kavos rinkinius, į kuriuos įeina trys ar net aštuonios tos pačios rūšies kavos. Vis tik, kad kavos rinkiniai pamalonintų skoniais ir tiktų Moka kavinukui, nepamirškite juos rinktis taip pat atidžiai, kaip ir įprastą kavą – atsižvelgdami į tinkamiausią skrudinimo lygį bei rupumą.Arabikos kavos pupelės Moka kavinukui
Kokias kavos pupeles pasirinkti ruošiant kavą Moka kavinuku? Dažniausias pasirinkimas Moka kavinukui – tamsiau paskrudintas ir smulkiau sumaltas Arabikos arba Arabikos ir Robustos kavos mišinys, kurio dėka galima pasigaminti itališkos tradicinės kavos puodelį. Nors Arabikos kavos pupelės puikiai tinka jūsų Moka kavinukui ir įvairiems kavos receptams, reikia žinoti, jog 100% arabikos kava suteiks daugiau vaisiškų skonių. Tad jei rinksitės grynas Arabikos kavos pupeles, atkreipkite dėmesį į skonio natas – kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštesnė, o jeigu dominuos saldžios natos – saldžiarūgštingumo bus mažiau.Robustos kavos pupelės Moka kavinukui
Grynos Robustos kavos Moka kavinuku greičiausiai nepasigaminsite. Dėl specifinio skonio ir didelės kofeino dozės, šios kavos pupelės yra maišomas kartu su Arabikos pupelėmis. Tai leidžia sukurti skonių balansą, ypatingai tinkantį itališko tipo kavai. Robustos ir Arabikos kavos mišinys garantuos daugiau „kūno“, sodrumo ir skonio intensyvumo turinčią kavą. Tad galima sakyti, jog tikrąją Italija rasite visai šalia – savo kavos puodelyje.Kyla papildomų klausimų?
Dar vis nesate tikri kuri kava geriausias pasirinkimo Moka kavinukui? Išbandykite įvairius kavų tipus, kurie atskleidžia dar kitokias skonių ypatybes ir galimus kavos pasirinkimus. Kreipkitės į mūsų konsultantus – jie su malonumu atsakys į neatsakytus klausimus. Taip pat kviečiame nepraeiti pro mūsų parduotuves, kur galite paragauti skirtingų kavų, gauti naudingų žinių ir tokiu būdu išsirinkti skaniausią kavą. Taip pat, apie moka kavos paruošimą plačiau skaitykite tinklaraščio įraše "Kavos ruošimo gidas: Moka kavinukas".-
Naujiena
Elektrinis virdulys CHiATO flowPLAY Classic, 0,6 l – juodas
67,15 € -15%79,00 € -
Naujiena
Elektrinis virdulys CHiATO flowPLAY Gooseneck, 0,6 l – juodas
67,15 € -15%79,00 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(2)Naujiena
CHiATO milkPLAY automatinis-elektrinis pieno plakiklis – kreminis
39,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(1)Naujiena
CHiATO milkPLAY automatinis-elektrinis pieno plakiklis – juodas
33,92 € -15%39,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(2)Kavos Draugų kaina
CHiATO blendPLAY nešiojamas blenderis, 500ml, 150W – juoda
29,67 € -15%34,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(3)Kavos Draugų kaina
CHiATO blendPLAY Curly nešiojamas blenderis, 450ml, 150W – juoda
29,67 € -15%34,90 € -
4.5Įvertinimas: 4.46 iš 5(13)Kavos Draugų kaina
CHiATO Luna Style pusiau automatinis kavos aparatas – sidabrinis
89,00 € -
Kavos Draugų kaina
CHiATO blendPLAY Travel nešiojamas blenderis, 600ml, 150W – balta
29,67 € -15%34,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(4)Kavos Draugų kaina
CHiATO blendPLAY Travel nešiojamas blenderis, 600ml, 150W – juoda
30,52 € -15%35,90 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(2)
CHiATO lattePLAY elektrinis pieno plakiklis – juodas
11,89 € -15%13,99 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(2)
CHiATO lattePLAY elektrinis pieno plakiklis – baltas
11,89 € -15%13,99 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(1)
Dvigubo stiklo latte stiklinė CHiATO, 320 ml
9,99 € -
Naujiena
SORSO elektrinė kavamalė – sidabrinė
299,00 € -14%349,00 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(8)
Airiško kremo skonio aromatizuota malta kava CHiATO Irish Cream, 250 g
6,29 € -30%8,99 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(4)
Lazdynų riešutų skonio aromatizuota malta kava CHiATO Hazelnut, 250 g
6,29 € -30%8,99 € -
4.6Įvertinimas: 4.57 iš 5(7)
Karamelės skonio aromatizuota malta kava CHiATO Caramel, 250 g
6,29 € -30%8,99 € -
4.8Įvertinimas: 4.83 iš 5(6)
Amareto likerio skonio aromatizuota malta kava CHiATO Amaretto, 250 g
6,29 € -30%8,99 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(2)
Krembriulė skonio aromatizuota malta kava CHiATO Crème Brûlée, 250 g
6,29 € -30%8,99 € -
4.6Įvertinimas: 4.56 iš 5(9)
Kakavos kapsulės NESCAFE® Dolce Gusto® aparatams CHiATO Cocoa, 16 vnt.
4,59 € -
Maltos kavos rinkinys CHiATO Amaretto & Caramel & Crème Brûlée, 3 x 250 g
19,79 € -
Maltos kavos rinkinys CHiATO Amaretto & Irish Cream & Crème Brûlée, 3 x 250 g
19,79 € -
Maltos kavos rinkinys CHiATO Amaretto & Caramel & Hazelnut, 3 x 250 g
19,79 € -
Kavos kapsulės NESCAFE® Dolce Gusto® aparatams CHiATO Café au Lait, 3x 16 vnt.
12,39 € -10%13,77 € -
5.0Įvertinimas: 5.00 iš 5(1)
Kakavos kapsulės NESCAFE® Dolce Gusto® aparatams CHiATO Cocoa, 3 x 16 vnt.
12,39 € -10%13,77 €