d.
val.
min.
sek.
Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Žodis ESPRESSO. Pupelės automatiniam aparatui atpažįstamos iš žodžio espresso, randamo ant pakuotės ar produkto aprašymo. Nesate espresso gerbėjai? Nereikia išsigąsti, šis žodis nereiškia, kad kava tinkama tik espresso gėrimui gaminti. Jis reiškia, kad kava skrudinta espresso technologiją naudojantiems prietaisams.
Kavos aparato simbolis. Ant kai kurių pakuočių gali nebūti žodžio espresso, bet bus aparato paveiksliukas. Tai taip pat reiškia, jog kava yra tinkama automatiniam aparatui.
Vidutinis arba tamsesnis skrudinimas. Kartais galite nerasti jokios nuorodos į espresso arba aparatus, tuomet patariama vadovautis nurodytu skrudinimu. Jei kava skrudinta vidutiniškai arba tamsiau, ji tiks automatiniam aparatui. Kodėl? Kuo šviesiau skrudinta kava, tuo lėčiau ji atiduoda viduje slypinčius skonius vandeniui, o kuo tamsiau – tuo greičiau. Kadangi espresso technologija yra itin greitas ir aukštu slėgiu paremtas ruošimo būdas, šviesiai skrudinta kava neatskleis savo skonių ir tiesiog bus pernelyg rūgšti.
OMNIROAST skrudinimas. Kai kurie skrudintojai ant savo kavų nurodo omniroast skrudinimo būdą. Tai reiškia, kad jų pasirinktas skrudinimo profilis yra subalansuotas visiems ruošimo būdams. Tad tokia kava tiks ir automatiniam aparatui.
Ieškokite ESPRESSO. Tinkamas pupeles pusiau automatiniam kavos aparatui pasirinksite radę užrašą „espresso“. Šį užrašą galima pamatyti ant pačios pakuotės, kartais net pavadinime arba produkto aprašyme.
Skrudinimo lygis. Pupeles galima, o kartais ir būtina, rinktis pagal skrudinimą. Tinkamiausios kavos pupelės espresso aparatui yra vidutinio arba tamsesnio skrudinimo. Kodėl netinka šviesaus skurdinimo kavos pupelės? Nes jos labiau tinka filtriniams ruošimo būdams. Be to, jos sunkiau „atiduoda“ savo skonines natas, joms reikia daugiau laiko ir ilgesnio kontakto su vandeniu, o espresso ruošimo būdas yra labai greitas. Tad gali nutikti taip, jog ruošiant itin šviesaus skrudinimo kavą pusiau automatiniu kavos aparatu, ji bus beskonė ir turės rūgštelę.
Skrudinimas. Rinkdamiesi rūšinę kavą pusiau automatiniam kavos aparatui atsižvelkite į jos skrudinimą ir perskaitykite nurodymus, kokiam ruošimo būdui kava yra rekomenduojama. Jei pasirinksite kavą, kuri yra skrudinta šviesiau ir labiau pritaikyta filtriniams metodams, kava gali būti pernelyg rūgšti ir turės mažiau tvirto kūno ir sodraus skonio. Todėl ieškant intensyvių skonių, rekomenduojame rinktis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo rūšines kavas.
Asmeniniai poreikiai. Rūšinės kavos pasižymi ryškiomis, kartais net itin egzotiškomis skonio natomis. Tuo tarpu mišinių skonis yra kur kas labiau subalansuotas ir skoninės natos nėra taip ryškiai išreikštos. Todėl jei mėgstate espresso ar juodą kavą – rinkitės tiek mišinius, tiek rūšines kavas, bet jei labiau mėgstate gėrimus su pienu – šiems labiau tinka kavos mišiniai.
Tamsesnio skrudinimo kavos pupelės. Tamsiau paskrudintos kavos pupelės suteiks paruoštai kavai kartumo, aitrumo ir intensyvumo. Pasirinkę tamsesnio skrudinimo pupeles, jas malkite šiek tiek rupiau ir naudokite truputį mažesnį vandens kiekį. Tuomet kava spės atiduoti savo aromatines ir skonines savybes bei išliks intensyvi, ko paprastai ir tikimąsi iš tamsesnio skrudinimo kavų.
Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo kavos pupelės. Kava paruošta iš vidutinio ar šviesesnio skrudinimo pupelių bus švelnesnė ir atskleis daugiau įvairių skonio natų. Vis tik šviesesnio skrudinimo pupelės sunkiau atiduoda savo skonius. Todėl patariame jas malti šiek tiek smulkiau, o apatinę kavinuko dalį visada maksimaliai pripildyti vandens (iki pat apsauginio vožtuvo) tam, kad iš kavos spėtumėte išgauti geriausias skonines savybes.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.