d.
val.
min.
sek. liko.
13,99 €
2024-ųjų spalva paskelbtam Peach Fuzz (liet. persikų pūkas) atspalviui dedikuota kava apdorota unikaliu būdu – fermentuojant su persikais! Jeigu ragaudami kavą vis tyliai pagalvojate, kad nejaučiate jokių poskonių, patikėkite: ši kava taps išimtimi. Dėl inovatyvaus apdorojimo būdo paruoštame gėrime ryškiai skleidžiasi natūralus persikų nektaro skonis, lydimas egzotiškųjų mangų ir saldžios karamelės natų. Turbūt net aiktelėsite iš nuostabos: „Ar tai – tikrai kava?!“
Ši riboto leidimo kava atkeliavo iš Kolumbijos Huilos regione įsikūrusio „Monteblanco“ šeimos ūkio. Ūkio šeimininkas Rodrigo Sanchezas daugybę metų praktikuoja eksperimentinius kavos apdirbimo būdus siekdamas sukurti unikalius skonius. Jo pastangos įvertintos ne vienu apdovanojimu!
Unikalus apdorojimo metodas: fermentuota su persikais.
Kavos apdirbimas naudojant vaisius – tai naujovė, pastaraisiais metais žadinanti kavos gurmanų smalsumą ir stebinanti skonio receptorius. Kaip vyksta pats procesas?
Rodrigo Sanchezas šiai kavai parinko Bourbon ir Caturra arabikos veisles dėl jų universalumo ir ryškaus, natūralaus saldumo. Šis saldumas sukuria optimalias sąlygas mikroorganizmams, tokiems kaip lactobacillus ir saccharomyces cerevisiae, veikti fermentavimo metu.
Prieš pradedant kavos apdirbimo procesą, atskirai išauginti mikroorganizmai (išgauti iš ūkyje augančių kavamedžių) sumaišomi su persikais ir kitais tropiniais vaisiais bei jų nektaru. Šis pradinis tirpalas fermentuojamas 8 dienas, kol pasiekiama tinkama Brikso laipsnių ir pH vertė, atitinkanti kavos uogų saldumą.
Išrūšiuota kava tuomet sumaišoma su paruoštu nektaro tirpalu ir uždarame inde fermentuojama net 150 valandų. Fermentacijos metu nuolat stebimi Brikso laipsniai ir pH lygis, taip siekiant išlaikyti optimalias sąlygas, reikalingas kavos saldumui ir tropinių vaisių natoms išryškinti.
Galiausiai kavos pupelės yra džiovinamos saulėje, kol pasiekia 10–11 % drėgmės lygį, ir ruošiamos skrudinimui.
*****
Šalis | Kolumbija
Regionas | Huila
Ūkis | Rodrigo Sanchezo valdomas „Monteblanco“ ūkis
Augimo aukštis | 1730 m
Arabikos porūšis | Bourbon, Caturra
Apdorojimas | Drėgnasis, fermentuota su persikais
Skrudinimas | Vidutinis
Skonio paletė | Persikai, mangai, karamelė
Rekomenduojami kavos ruošimo būdai: visi rankiniai kavos plikymo įrankiai (V60, Chemex ir kt.) bei plikymas puodelyje.
Sudedamosios dalys: malta skrudinta kava.
Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.
Europos Sąjunga
Malta kava
Kavos Draugas
4771121001073
200 g
Ši kava neturi jokių pridėtinių aromatų. Persikų poskonis atsiranda visiškai natūraliai – fermentuojant žalias kavos pupeles su iš anksto paruoštu tirpalu, pagamintu iš natūralių persikų, tropinių vaisių, jų nektaro ir ūkyje išaugintų mikroorganizmų (detalų proceso aprašymą rasite produkto aprašyme).
Ūkininkai nuolat ieško naujų kavos apdirbimo metodų, siekdami paryškinti ar sukurti unikalius skonius. Pastaraisiais metais eksperimentuoti mėgstantys kavos entuziastai ypač susidomėjo fermentacija – žalių kavos pupelių fermentavimu su įvairiomis kitomis kultūromis. Vienas iš šios srities lyderių yra Rodrigo Sanchezas, kuris augina kavą, pelniusią daugybę apdovanojimų ir vertinamą kavos gurmanų. Šis metodas vis dar yra naujovė, tačiau sparčiai sulaukia susidomėjimo visame pasaulyje.
Ši kava pasižymi maloniu, visiškai natūraliu tropinių vaisių saldumu, kuris išryškėja dėl unikalaus apdirbimo metodo – fermentavimo su persikais ir kitais tropiniais vaisiais. Priklausomai nuo pasirinkto kavos ruošimo būdo, saldumas reikšis skirtingu intensyvumu.
Ši kava paskrudinta vidutiniu skrudinimo lygiu ir sumalta vidutiniu rupumu, todėl puikiai tinka visiems filtriniams ir užpiltinės kavos metodams, taip pat plikymui puodelyje. Mėgaukitės ja tiek karšta, tiek šalta! Kava skirtingai atsiskleidžia ruošiant įvairiais metodais, todėl kviečiame eksperimentuoti ir atrasti neįtikėtiną šios kavos skonių paletę.
Esame tikri, kad pajusite! Kodėl? Ragaujant įprastu būdu apdorotas rūšines kavas galite pajusti tik subtilias skonines natas (tikriausiai esate matę ant pakuočių įvardytus skonius, tokius kaip persikai, braškės ir kt.). Šios natos yra natūraliai esančios kavoje, tačiau dažnai jos būna labai subtilios – tikrai ne visi jas pajaučia ir gali tiksliai įvardinti. Tačiau ši kava – visai kitokia istorija! Čia kalbama ne apie natūraliai kavoje slypinčius poskonius. Ši kava buvo fermentuojama kartu su persikais ir kitais tropiniais vaisiais, todėl šie skoniai yra tikrai juntami. P.S. Kai ruošiame šią kavą mūsų parduotuvėse ar biure, visi esantys patalpoje iš karto su puodeliu bėga prie kavos aparato. Tad kviečiame paragauti ir lauksime Jūsų atsiliepimų.
Laura 6 rugpjūčio, 2024
Koks unikalus skonis, labai jaučiasi persikai!
Jūsų atsiliepimas
Pavadinimas
El. paštas
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.