Riboto leidimo malta kava Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g

Turime centriniame sandėlyje (prekę galite įsigyti internetu).
Pristatysime per 1 - 3 darbo dienas * 96 % užsakymų yra pristatomi kitą darbo dieną.

Informacija

2024-ųjų spalva paskelbtam Peach Fuzz (liet. persikų pūkas) atspalviui dedikuota kava apdorota unikaliu būdu – fermentuojant su persikais! Jeigu ragaudami kavą vis tyliai pagalvojate, kad nejaučiate jokių poskonių, patikėkite: ši kava taps išimtimi. Dėl inovatyvaus apdorojimo būdo paruoštame gėrime ryškiai skleidžiasi natūralus persikų nektaro skonis, lydimas egzotiškųjų mangų ir saldžios karamelės natų. Turbūt net aiktelėsite iš nuostabos: „Ar tai – tikrai kava?!“ 

Ši riboto leidimo kava atkeliavo iš Kolumbijos Huilos regione įsikūrusio „Monteblanco“ šeimos ūkio. Ūkio šeimininkas Rodrigo Sanchezas daugybę metų praktikuoja eksperimentinius kavos apdirbimo būdus siekdamas sukurti unikalius skonius. Jo pastangos įvertintos ne vienu apdovanojimu!

Unikalus apdorojimo metodas: fermentuota su persikais.

Kavos apdirbimas naudojant vaisius – tai naujovė, pastaraisiais metais žadinanti kavos gurmanų smalsumą ir stebinanti skonio receptorius. Kaip vyksta pats procesas?

Rodrigo Sanchezas šiai kavai parinko Bourbon ir Caturra arabikos veisles dėl jų universalumo ir ryškaus, natūralaus saldumo. Šis saldumas sukuria optimalias sąlygas mikroorganizmams, tokiems kaip lactobacillus ir saccharomyces cerevisiae, veikti fermentavimo metu.

Prieš pradedant kavos apdirbimo procesą, atskirai išauginti mikroorganizmai (išgauti iš ūkyje augančių kavamedžių) sumaišomi su persikais ir kitais tropiniais vaisiais bei jų nektaru. Šis pradinis tirpalas fermentuojamas 8 dienas, kol pasiekiama tinkama Brikso laipsnių ir pH vertė, atitinkanti kavos uogų saldumą.

Išrūšiuota kava tuomet sumaišoma su paruoštu nektaro tirpalu ir uždarame inde fermentuojama net 150 valandų. Fermentacijos metu nuolat stebimi Brikso laipsniai ir pH lygis, taip siekiant išlaikyti optimalias sąlygas, reikalingas kavos saldumui ir tropinių vaisių natoms išryškinti.

Galiausiai kavos pupelės yra džiovinamos saulėje, kol pasiekia 10–11 % drėgmės lygį, ir ruošiamos skrudinimui. 

*****

Šalis | Kolumbija 

Regionas | Huila 

Ūkis | Rodrigo Sanchezo valdomas „Monteblanco“ ūkis 

Augimo aukštis | 1730 m

Arabikos porūšis | Bourbon, Caturra 

Apdorojimas | Drėgnasis, fermentuota su persikais  

Skrudinimas | Vidutinis

Skonio paletė | Persikai, mangai, karamelė 

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai: visi rankiniai kavos plikymo įrankiai (V60, Chemex ir kt.) bei plikymas puodelyje.

Sudedamosios dalys: malta skrudinta kava.

Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Papildoma informacija

Kilmės šalis:

Specifikacijos

Bendrosios savybės

Kavos tipas
Gamintojas
Kilmės šalis

Matmenys ir svoris

Svoris

Naudojimas ir priežiūra

Ar ši kava nėra aromatizuota?

Ši kava neturi jokių pridėtinių aromatų. Persikų poskonis atsiranda visiškai natūraliai – fermentuojant žalias kavos pupeles su iš anksto paruoštu tirpalu, pagamintu iš natūralių persikų, tropinių vaisių, jų nektaro ir ūkyje išaugintų mikroorganizmų (detalų proceso aprašymą rasite produkto aprašyme).

Ar šis fermentavimo su persikais metodas yra naujovė?

Ūkininkai nuolat ieško naujų kavos apdirbimo metodų, siekdami paryškinti ar sukurti unikalius skonius. Pastaraisiais metais eksperimentuoti mėgstantys kavos entuziastai ypač susidomėjo fermentacija – žalių kavos pupelių fermentavimu su įvairiomis kitomis kultūromis. Vienas iš šios srities lyderių yra Rodrigo Sanchezas, kuris augina kavą, pelniusią daugybę apdovanojimų ir vertinamą kavos gurmanų. Šis metodas vis dar yra naujovė, tačiau sparčiai sulaukia susidomėjimo visame pasaulyje.

Ar kava nėra rūgšti?

Ši kava pasižymi maloniu, visiškai natūraliu tropinių vaisių saldumu, kuris išryškėja dėl unikalaus apdirbimo metodo – fermentavimo su persikais ir kitais tropiniais vaisiais. Priklausomai nuo pasirinkto kavos ruošimo būdo, saldumas reikšis skirtingu intensyvumu.

Kokį ruošimo būdą rekomenduojate?

Ši kava paskrudinta vidutiniu skrudinimo lygiu ir sumalta vidutiniu rupumu, todėl puikiai tinka visiems filtriniams ir užpiltinės kavos metodams, taip pat plikymui puodelyje. Mėgaukitės ja tiek karšta, tiek šalta! Kava skirtingai atsiskleidžia ruošiant įvairiais metodais, todėl kviečiame eksperimentuoti ir atrasti neįtikėtiną šios kavos skonių paletę.

Ar tikrai pajausiu tas persiko natas?

Esame tikri, kad pajusite! Kodėl? Ragaujant įprastu būdu apdorotas rūšines kavas galite pajusti tik subtilias skonines natas (tikriausiai esate matę ant pakuočių įvardytus skonius, tokius kaip persikai, braškės ir kt.). Šios natos yra natūraliai esančios kavoje, tačiau dažnai jos būna labai subtilios – tikrai ne visi jas pajaučia ir gali tiksliai įvardinti.
Tačiau ši kava – visai kitokia istorija! Čia kalbama ne apie natūraliai kavoje slypinčius poskonius. Ši kava buvo fermentuojama kartu su persikais ir kitais tropiniais vaisiais, todėl šie skoniai yra tikrai juntami.
P.S. Kai ruošiame šią kavą mūsų parduotuvėse ar biure, visi esantys patalpoje iš karto su puodeliu bėga prie kavos aparato. Tad kviečiame paragauti ir lauksime Jūsų atsiliepimų.

Vertinimas

5.00
5 atsiliepimai
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Marija

    Kiek ragavusi tokių kavų, tai visos būna rūgščios, bet čia jaučiasi švelnus ir labai malonus kaulavaisių kartumas.

  2. Dovilė P.

    Maloniai vaisiška, o kvapas – iš toli kviečia! Nereikia jokių saldainių šalia, kai kava pati iš savęs pilna natūralaus persikų skonio.

  3. Tomas

    Rekomenduoju visiems paragauti, išskirtinė kava

  4. Danielė

    Oh my god, tikrai persikai jaučiasi!!!!!!!!! Plikiau tiesiog savo paprastam nuspaudžiamam kavinuke, visi namai kvepia

  5. Laura

    Koks unikalus skonis, labai jaučiasi persikai!

Papasakokite daugiau apie Kavos Drauge įsigytas prekes ar paslaugas. Jūsų vertinimai mums ypač svarbūs!