Kavos rūšių suskaičiuojama itin daug, bet labiausiai paplitusios ir populiariausios yra trys: Arabika, Robusta ir Liberika.
Arabika:
Arabikos kavamedžiai yra gerokai lepesni nei Robustos ar Liberikos. Jie itin jautrūs šalčiui, temperatūros skirtumams, jiems reikia šešėlio ir jie turi būti auginami pakankamai aukštose vietovėse. Tačiau jų subrandinamų kavos pupelių skonio paletė yra pati turtingiausia. Arabikos porūšių yra itin daug ir jie visi turi savo ypatingas skonines charakteristikas. Dominuoja saldžiarūgštės vaisiškos, uoginės skoninės natos.
Robusta:
Robustos kavamedžiai nėra tokie lepūs kaip Arabikos. Jie daug atsparesni klimato sąlygoms ir kenkėjams. Todėl juos gerokai pigiau ir lengviau užauginti. Pupelių skonių paletė yra siauresnė. Robusta turi du kartus daugiau kofeino nei arabika. Dažniausiai naudojama kavos mišiniuose bei rečiau geriama viena. Mišiniams suteikia tirštumo, kofeino bei kartumo. Dominuoja karčios, intensyvios skoninės natos.
Liberika:
Liberika yra mažiausiai populiari iš šių trijų rūšių, nes neturi tokių skoninių charakteristikų kaip Arabika ar Robusta. Naudojama tirpiai kavai gaminti.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.