d.
val.
min.
sek.
Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Jei jus intriguoja geriausios kavos paieškos – rūšinė kava (specialty coffee) yra būtent tai, kas atvers naujus skonių bei patirčių horizontus, nesvarbu ar esate pradedantysis, ar jau pažengęs kavos gurmanas – tai tiesiog aukščiausios kokybės kava. Vos apie 10% visos pasaulio kavos yra priskiriama rūšinei kavai. To priežastis yra vertinimas, kuris atliekamas pagal griežtą rūšinės kavos asociacijos – SCA (Specialty Coffee Association) – kokybės sistemą.
Vertinami įvairios savybės: aromatas, skonis, poskonis, skonio balansas, rūgštumas, kūnas, tyrumas, saldumas ir kita. Tik geriausiai pasirodžiusioms – t.y. surinkusioms 80 ir daugiau iš 100 galimų taškų – suteikiamas rūšinės kavos titulas. Tad kviečiame susipažinti su Kavos Draugo rūšinių kavų asortimentu ir rekomendacijomis, kaip išsirinkti savo ypatingą kavą.
Kad kava atitiktų SCA kokybės standartus, ji įveikia ilgą ir kruopščiai prižiūrimą kelią – augdama išskirtinėmis sąlygomis patiria gamtos ir klimato nulemtus efektus, o procesą perėmus žmonėms, kiekvienai pupelei skiriamas išskirtinis dėmesingumas, meilė, kruopščiausios priežiūros ir atrankos standartai.
Kavos kokybė, kaip ir vyno, bene daugiausiai priklauso nuo vietos, vietinio mikroklimato bei auginimo aukščio. Todėl renkantis rūšinę kavą rekomenduojame bent viena koja įžengti į subtilų kavos ir jos kelio iki puodelio pasaulį. Kuo daugiau žinių ir patirties, tuo aiškesnis ir nuoseklesnis ims atrodyti pasirinkimas. Tad kokios ragavimo patirties iš kokios kavos galima tikėtis?
Ant kiekvienos rūšinės kavos pakuotės rasite įvertinimo taškus nuo 80 iki 100. Šioje skalėje kava, įvertinta nuo 90 iki 100 – tai aukščiausio lygio pati išskirtiniausia kava; nuo 85 iki 89,99 – puiki rūšinė kava; nuo 80 iki 84,99 – labai gera rūšinė kava. Kai kurios kavos priklauso dar ir limited edition linijai, tai reiškia, kad jos turima išskirtinai mažai ir ji labai labai reta bei ypatinga. Jūsų patogumui, plačiame Kavos Draugo rūšinių kavų asortimente yra sukurtas filtravimas pagal SCA reitingą. Tokiu būdu galite greitai ir lengvai rasti kavą pagal pelnytus taškus.
Skrudintojai parenka geriausią skrudinimo lygį, atitinkantį kavos skonio profilį, paruošia kavos pupeles ir pateikia pirkėjui. Rūšinės kavos kelio grandinėje paskutinis ir labai svarbus vaidmuo tenka kavos ruošėjui-ragautojui, kuris atlieka paskutinius du itin reikšmingus veiksmus – jis ruošia kavą ir galiausiai ją skanauja. Kad paruošta kava pilnai atskleistų savo ypatingą skonį, jai turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis paruošimo būdas. Visa tai atlikus belieka mėgautis gurmanišku rezultatu.
Tikri kavos mylėtojai žino, kad skirtingo tipo, regiono, apdorojimo, paruošimo ir t.t. kava atskleidžia skirtingas savybes. Rūšinės kavos aromatas, stiprumas, skonis ir poskonis glūdi kavos pupelėje, belieka tinkamai tai atskleisti. Kiekviena rūšinė kava turi savo unikalių bruožų, kuriuos lemia jos kilmės šalis, auginimo sąlygos, apdorojimo būdai, skrudinimo ar malimo procesas ar net laikymo sąlygos. Kalbant apie tipus vertėtų išskirti du pagrindinius – įprastai kava skirstoma į espresso metodui tinkamą ir filtravimui skirtą kavą.
Du skirtingi ruošimo metodai itin skirtingai atskleidžia pupelių savybes. Todėl rinktis rūšinę kavą rekomenduojame vadovaujantis tokiu principu: arba rinkitės labiausiai dominančią kavą derindamiesi prie metodo ir prietaiso, kuriuo ruošite kavą namuose, arba rinktės jus labiausiai intriguojančią kavą, prie kurios priderinsite tinkamiausią paruošimo būdą. Tad norint susidraugauti su ypatinga rūšine kava, verta atkreipti dėmesį net į smulkesnes detales – visa tai tik dėl to, kad galėtumėte maksimaliai mėgautis pasirinkto gėrimo skonių ir aromatų gelmėmis.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Iš žymiausių pasaulio kavos regionų ir ūkių atkeliavusi aukštos kokybės rūšinė espresso kava patiks moderniems espresso gerbėjams – mėgstantiems ryškius ir įsimintinus skonius, vertinantiems kavą be jokių papildomų priedų.
Jei jūsų paieškos tikslas – rasti tinkamiausią espresso kavą, rekomenduojame išbandyti Kavos Draugo rūšinę kavos liniją Black Crow White Pigeon ar rūšinių kavų mišinius Parallel. Šios linijos praturtina mūsų kavų asortimentą ir suteikia galimybę atrasti plačiausią skonių ir aromatų spektrą, kuris papildys jau turėtas kavos patirtis.
Norintiems išgauti geriausias kavos savybes ir mėgautis unikaliu skoniu, rekomenduojame atkreipti dėmesį į filtrines rūšines kavas. Ruošiant kavą filtriniu metodu, itin efektyviai atsiskleidžia pupelių skonio natos ir lengvo „kūno“ savybės, todėl ši kava pasižymi sviestine, šilkine konsistencija ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Filtriniu kavos aparatu ar rankiniais įrankiais pagaminta rūšinė kava išsiskiria aromatų turtingumu ir, regis, atsiskleidžia visu savo skoninių savybių spektru.
Tad drąsiai nerkite į platų šių kavų asortimentą ir eksperimentuokite su puikiai atpažįstamų ar nišinių prekinių ženklų rūšinėmis kavomis. Tuo tarpu ieškantiems įdomių filtrinės rūšinės kavos istorijų ir patirčių siūlome susipažinti ir išbandyti Kavos Draugo specialios linijos Black Crow White Pigeon rūšinę kavą. Ši mūsų klientų jau pamėgta linija itin turtinga skirtingų regionų dvelksmo, kuriame ryškiai atsiskleidžia rūšinių kavų turiningumas: nuo tamsių, gilių natų iki lengvų, subtilių aromatų. Belieka skaityti kavos sekamą istoriją ir tapti ragaujančiu jos dalyviu.
Kavos pupelės yra pirminė ir natūraliausia kavos forma. Nuo jos prasideda ištisas kavos skonių pasaulis, galiausiai, būtent kavos pupelės yra kiekvieno kavos gėrimo pagrindas ir pradžia. Tad norint mėgautis išraiškingiausiu ir intensyviausiu skoniu, siūlome rinktis rūšinės kavos pupeles. O kaskart susimaldami pupeles kiekvienam kavos puodeliui išgausite pačias aromatingiausias savybes. Tokiu būdu ruošdami rūšinę kavą maksimaliai išnaudosite jos skonio ir „kūno“ savybes ir mėgausitės pilnaverčiu, sodriu bei aromatingu kavos puodeliu.
Mūsų rūšinės kavos asortimente rasite įvairiausių gamintojų ir skonių pupeles. Jūsų patogumui, skonio gide galite išsifiltruoti konkrečią skonio natą, primenančią vieną ar kitą skonį. Tai gali būti įvairiausios uogos, vaisiai, šokoladas, vynas ir daug kitų. Taip pat kviečiame paragauti gurmanų jau pamėgtą ir pripažintą Kavos Draugo rūšinės kavos liniją – Black Crow White Pigeon ar rūšinės kavos mišinius Parallel. Tai su ypatingu dėmesingumu ir atidumu kurta rūšinė kava, dvelkianti skirtingų regionų aromatais, siūlanti išskirtinį poskonį ir paliekant aukščiausios klasės degustavimo patirtį. Black Crow White Pigeon kavos kviečia pažinti vienos rūšies pupelių (single origin) istorijas, tuo tarpu Parallel linijos kavos atveria rūšinių kavų mišinių skonines variacijų galimybes.
Kavos ruoša taip pat yra ir laiko dedikacija. Todėl norintiems kavos ruošos procesus paspartinti arba tiesiog neturintiems namuose kavamalės, bet kartu norintiems aukščiausios kokybės kavos – išeitis labai paprasta, nes rūšinė kava gali būti ir jau sumalta kava. Su malta kava aromatingo gėrimo puodelis paruošiamas bene greičiausiai ir lengviausiai. Pagal skirtingus sumalimo ir skrudinimo lygius fasuotos kavos paruoštos taip, kad kiekvienas galėtų pasirinkti sau tinkamą pagal pageidaujamą kavos ruošimo būdą. Mėgaukitės aukščiausios kokybės rūšine malta kava be papildomų pastangų.
Pasirinkite iš daugybės rūšių ir skonio profilių – nuo lengvų vaisinių natų iki intensyvių šokoladinių ar dūmų poskonių. Plačiame rūšinės maltos kavos asortimente rekomenduojame dėmesį atkreipti į Kavos Draugo rūšines maltas kavas iš Black Crow White Pigeon ar rūšinių kavų mišinių Parallel linijų. Šias kavas rasite nuo smulkaus iki stambaus malimo variantų. Maltos rūšinės kavos išsiskiria ypač ryškiomis skoninėmis natomis, tad joms nereikia jokių papildomų priedų – cukraus ar pieno, o paruošiamos itin paprastai ir greitai, naudojant įvairius kavos ruošimo būdus.
Jeigu negalite ar nenori vartoti kofeino, tai jokia riba ir tai nereiškia, jog turite atsisakyti kavos teikiamo malonumo. Kartu tai nereiškia, jog rūšinė kava turėtų likti už jus dominančio akiračio. Alternatyva įprastai kavai – kava be kofeino. Šio tipo kava leis mėgautis ir patirti rūšinės kavos skonių niuansus bei aromatus. Nors variacijų ir mažiau, tačiau rūšinių kavos pupelių be kofeino „kūno“ ir skonio gelmė kuria savo pasakojimą ir skleidžia išskirtinės patirties įspūdį. Kavos Draugo asortimente rasite tik aukščiausios kokybės rūšinės kavos be kofeino pamėgtais ir patogiausiais pavidalais: tiek kavos pupelėmis, tiek maltos kavos.
Nenusprendžate, kokią rūšinę kavą be kofeino pasirinkti? Siūlome atkreipti dėmesį ne tik į mūsų turimą garsiausių gamintojų produkciją, bet ir į Kavos Draugo rūšinės kavos linijos Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“ pupeles. Jos atskleidžia itin malonių skonių paletę – šokolado, karamelės, gaivios obuolinės ir citrusinės rūgštelės, kas suteikia svaiginančių skonių bei aromatų patirtį. Iš šių „Decaf“ pupelių kofeinas pašalinamas tik natūraliu būdu. Rezultatas – iki 99,9 procentų atskirtas kofeinas ir maksimaliai išsaugotos aromatinės bei skoninės savybės.
Pasirinkti kavos tipą – dar ne viskas. Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti, kokiu būdu įprastai ruošiate ar norėtumėte ruošti kavą. Skirtingas paruošimo metodas gali atskleisti skirtingas skonio savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį. Skirtingas kavos paruošimo metodas gali būti tiek puikus eksperimentas tikslingai ieškant mėgstamiausių kavos savybių atsiskleidimo, tiek atvirkščiai – jau patikrintas ruošimo būdas degustuojant skirtingas rūšines kavas.
Rūšinė kava automatiniam aparatui. Tai kava, tinkanti espresso ruošimo būdui. Kava automatiniam kavos aparatui įprastai pažymėta „Espresso“ prierašu ir susideda iš tamsesnio arba vidutinio skrudinimo pupelių, kurias automatinis aparatas sumala pats. Rūšinė kava šiam ruošimo būdui išsiskiria rūgštingesniu skoniu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Rūšinė kava pusiau automatiniam aparatui. Įgūdžių, žinių ir pusiau automatinio aparato pagalba paruošite įsimintiniausią espresso. Geriausios skoninės savybės atskleidžiamos tuomet, kai pasirenkama maksimaliai šviežia kava. Todėl patariama susimalti kavos pupeles kaskart atskirai prieš ruošiant gėrimą arba rinkitės jau iš anksto sumaltą ir espresso metodui pritaikytą kavą. Kava pusiau automatiniam aparatui turėtų būti vidutinio arba tamsesnio skrudinimo pupelių, taip jūsų gėrimo puodelis išsiskirs turtingu skoniu ir atskleis visą savo skonių paletę.
Rūšinė kava filtriniam aparatui. Ruošiant kavą šiuo būdu labai plačiai atsiskleidžia skonio natos, tad tokia rūšinė kava pasižymi taip vadinamu sviestiniu arba šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu. Norintiems išgryninti visas geriausias skonio savybes ir mėgautis unikaliais skoniais, patariame rinktis šviesiai arba vidutiniškai skrudintas rūšines pupeles. Kava filtriniam aparatui išsiskirs turtingu skoniu ir atskleis visą savo skonių paletę: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių.
Rūšinė kava Moka kavinukui. Intensyvus skonis, tankus tvirtas „kūnas“ ir sodrumas, primenantis espresso kavą – tai Moka kavinuko rezultatas. Norintiems mėgautis tradicine itališka kava Moka kavinukui reikėtų rinktis rūšinius espresso mišinius ir tamsiau skrudintą kavą, tačiau ieškantiems eksperimentų tikrai bus įdomu išbandyti ir šviesaus ar vidutinio skrudinimo rūšinės pupelės. Priklausomai nuo siekių ir kavoje dominuojančių natų, kava skirta Moka kavinukui yra jūsų atviras klausimas. Ji gali turėti šiek tiek daugiau tvirtesnio aštrumo arba švelnaus vaisiškumo, švelnios ir vos jaučiamos ar intensyvios rūgštelės.
Rūšinė kava French Press kavinukui. Paruošti kavą prancūzišku kavinuku užtruksite vos kelias minutes ir kartu gausite atperkančią patirtį mėgaujantis rūšine kava. Vis tik norint atverti visus kavoje glūdinčius skonius ir aromatus reikia žinoti, jog kava prancūziškam kavinukui, skaniausiai skleidžiasi iš vidutiniškai arba stambiai maltų pupelių. Ties skrudinimo lygiais jūs turite skonių laisvę – kartesnė rūšinė kava geriausiai atsiskleis iš tamsaus skrudinimo pupelių, lengvesnė iš vidutinio ar šviesaus skrudinimo.
Rūšinė kava Chemex kavinukui. Tai atidesnio indėlio reikalaujantis paruošimo būdas, nenuviliantis tiek išskirtinai ryškiais skoniais, tiek svaiginančiais aromatais. Gardžiausia kava Chemex kavinukui gali būti paruošta iš vidutinio malimo pupelių. Toks malimo lygis leis išgauti labiausiai subalansuotą skonį, o šviesaus ir vidutinio skrudinimo maltos rūšinės kavos užtikrins švelnesnius ir lengvesnius skonius.
Rūšinė kava filtriniams kavinukams ir filtrams puodeliui. Nuostabius skonius atskleisti gali būti itin paprasta – išmėginkite rūšinę kavą ruošdami ją tiesiog su specialiu filtru skirtu puodeliui. Ieškantiems švelnios, subtilios, tačiau ne tokios stiprios kaip espresso kavos, pasirinkimas aiškus – kava filtriniams kavinukams. Sodriai, lengvesnio „kūno“ filtrinei kavai tinkamiausia – vidutinio ir šviesesnio skrudinimo rūšinė kava. Vidutinio skrudinimo pupelės kavai suteiks saldumo ir subalansuoto rūgštingumo, o šviesaus skrudinimo pupelės išryškins vaisiškumą ir gaivumą.
Rūšinė kava Aeropress kavinukui. Šiuo metodu paruošta kava atskleidžia net sudėtingiausias skonio natas ir leidžia pajusti ryškiausius skonius. Kava Aeropress kavinukui gaminama ir iš jau sumaltos kavos. Renkantis rūšinę kavą rekomenduojame rinktis vidutinio ar šiek tiek smulkesnio nei vidutinio rupumo. AeroPress kavinukas leidžia eksperimentuoti su maltų pupelių rupumu, tereikia atminti, kad kuo stambiau malta kava – tuo ji bus mažiau intensyvi, kuo smulkesnė – tuo intensyvesnė ir ryškesnė.
Rūšinė kava Cold Brew kavinukui. Tai dar vienas unikalus kavos paruošimo ritualas. Kava Cold Brew kavinukui gaminama be sąlyčio su karštu vandeniu, todėl leidžia atsiskleisti ryškiausioms skonio natoms, kurias geriausiai pajusite naudodami rūšinę kavą. Kad paruoštumėte išskirtinai gardų šaltai brandinto gėrimo puodelį, pupelės šiam paruošimo būdui turėtų būti šviesaus ar vidutinio skrudinimo. Toks skrudinimo lygis leis išlaikyti gėrimo intensyvumo subtilumą.
Mėgaukitės kelione po pasaulio kavos regionus neišeidami iš namų. Visi asortimente esantys rūšinės kavos rinkiniai sukurti taip, kad atskleistų įvairių šalių kavos tradicijas ir skonio niuansus. Ieškantiems išskirtinumo, rekomenduojame išbandyti būtent Kavos Draugo rūšinės kavos linijos rinkinius, kuriuose Black Crow White Pigeon bei rūšinės kavos mišiniai Parallel rinkiniai sudaryti iš kruopščiai atrinktų arabikos pupelių, pasižyminčių išskirtiniais skoniais ir aromatais. Kiekvienas rinkinys apima kavos pupeles iš skirtingų pasaulio regionų, tokių kaip Etiopija, Kolumbija, Kenija ir kiti, leisdamas jums atrasti įvairias kavos subtilybes. Šie rinkiniai ne tik praturtins jūsų kasdienę kavos patirtį, bet ir gali tapti puikia dovanos idėja. Pradžiuginkite savo artimuosius galimybe atrasti naujus mėgstamus kavos skonius!
Nors ir pasitaiko mišinių, dažniau rūšinės kavos pagrindas – tai vienos kilmės, arabikos kavos pupelės. Tokia kava pasižymi itin ryškiomis skonio natomis, kurios neretai būna ir labai egzotiškos. Dėl šios priežasties rūšinę kavą rekomenduojama skanauti visada be jokių papildomų priedų. Šios kavos yra tokios geros po vieną atskirai, kad jos nemaišomos su kitomis siekiant pabrėžti kiekvienos unikalumą. Visai kitokie yra arabikos ir robustos mišiniai, juos gali sudaryti 2, 5 ar net 9 kavos rūšys. Mišinių skonis yra itin subalansuotas, o skoninės natos nėra labai ryškiai išreikštos. Jie idealiai tinka įvairiems kavos receptams su pienu, sirupais ar kitais priedais.
Dažnai ant pakuočių galima pamatyti užrašą single origin arba mišinys (blend). Priešingai nei mišinys, kurį sudaro skirtingos kilmės pupelės iš įvairių pasaulio kampelių, single origin – tai kava, kurios kilmė yra viena konkreti vietovė, dažnai vienas ūkis. Tačiau tokia kava nebūtinai yra rūšinė (specialty). Jeigu jos nevertino SCA ir ant pakuotės nematote specialty užrašo bei įvertinimo taškų, tai reiškia, kad kava yra tiesiog vienos kilmės ir galimai nepriklauso aukščiausiai rūšinių kavų kartelei. Kita vertus, rūšinė kava dažniausiai yra single origin, nes vertingiausios pupelės tarpusavyje nemaišomos, kadangi jos jau pasižymi unikaliomis, itin geromis skoninėmis savybėmis. Visgi pasitaiko ir išimčių – galima aptikti ir rūšinės kavos mišinių, kurių turime ir savo asortimente. Tai Kavos Draugo linija – Parallel, kuri sujungia geriausias mišinių bei rūšinės kavos savybes.
Vis dar tiksliai nežinote, kokią rūšinę kavą pasirinkti, domina ir kita kava, jos tipai? Kreipkitės jums patogiu būdu – telefonu ar el. paštu. Mūsų konsultantai pasiruošę padėti! Taip pat kviečiame apsilankyti ir fizinėse parduotuvėse, kur ne tik pakonsultuosime, bet ir pavaišinsime gardžia kava.
Apie rūšinę kavą ir jos išskirtinumą skaitykite ir Kavos Draugo tinklaraščio įraše: „Rūšinė kava: pasinerkite į išskirtines kavos istorijas„.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.