Mišinys

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
48 prekės

Arabikos ir robustos mišiniai

Kiekvienas nori atrasti geriausio skonio kavą, tačiau pasirinkimas yra itin individualus. Vienam gera kava yra švelni,  kitam – stipri ar su švelnia rūgštele. Kas suteikia gėrimo puodeliui skonį bei aromatą? Paslaptis slypi viena kitą papildančių pupelių rūšių – arabikos ir robustos kavos mišiniuose.  Leiskite jus pakviesti į kelionę po arabikos ir robustos pasaulį, kur sužinosite viską apie šių dviejų rūšių savybes bei jų derinius.

Arabika ir robusta: kuo jos skiriasi?

Robusta ir arabika dvi pagrindinės pupelių rūšys. Virš 60% pasaulinės kavos rinkos sudaranti arabika laikoma aukštesnės kokybės rūšimi. Ji subtili, pasižymi rūgštumu bei įvairiais skonių niuansais –  pradedant nuo vaisinių, uoginių iki šokoladinių natų. Lyginant su robusta, arabika yra švelnesnė, mažiau karti, su mažesniu kofeino kiekiu. Robustos pupelės turi stipresnį, kartesnį skonį, dažnai apibūdinamą žemišku, riešutiniu ar net šokoladiniu. Per metus robusta krūmas duoda du, kartais tris kartus daugiau uogų nei arabika medis, bet užima tik apie 30% rinkos. Kodėl? Gryna robusta naudojama labai retai, nes gerti ją gryną kiek per kartu, o ir aromatų niuansai joje mažiau išvystyti. Dėl šios priežasties, populiariausios dvi rūšys maišomos ir taip viena kitą papildo. Arabikos ir robustos derinys gėrimo puodeliui suteikia balansą tarp švelnumo ir stiprumo, rūgštumo ir kartumo. 

Kavos meistrai dažnai eksperimentuoja su proporcijomis ir skirtingomis rūšimis. Visgi arabikos ir robustos dueto recepte yra trys populiariausios proporcijos. Pirmoji – 70% arabika ir 30% robusta: gaunamas stiprus espresso, bet su mažiau intensyvia rūgštele. Antroji – 80% arabika ir 20% robusta: klasikinis mišinys stipriam, aromatingam espresso. Trečioji –  90% arabika ir 10% robusta: espresso skonis švelnesnis su lengva rūgštele.

Arabikos ir robustos mišiniai skirtingų tipų kavai 

Vieni kavos ruošimui renkasi kavos pupeles, kiti jau iš anksto sumaltą kavą, o dar kiti kapsules. Arabikos ir robustos mišiniais užpildomi įvairūs kavos pavidalai. Kiekvienas iš jų suteikia galimybę mėgautis arabikos ir robustos duetu įvairiomis formomis, pritaikant pagal savo mėgstamus skonius ir paruošimo būdus. Ieškantiems mišinių, paruošėme platų Kavos Draugo asortimentą. Jame turime plačiai žinomų ir išskirtinių gamintojų produkcijos bei mūsų pačių kurtų linijų. 

Kavos pupelės

Pradėdami kavos ruošimą nuo pupelių, jūs galite valdyti malimo rupumą, o rinkdamiesi skirtingus paruošimo metodus atskleidžiate vis naujas aromato ir „kūno“ savybes. Kai norisi  švelnios, bet kartu ir stiprios kavos, rekomenduojame rinktis iš milijonų jau pamėgtos linijos Caprisette. Populiariausios Kavos Draugas linijos kavos pupelės Fragrante yra arabikos ir robustos mišinys, kuris patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis. 

Malta kava 

Neturite kavamalės, o galbūt nėra noro ar laiko malti pupeles? Tuomet puikus pasirinkimas yra malta kava jau iš anksto sumaltos pupelės, iš karto paruoštos jūsų mėgstamam gėrimo ruošimo būdui. Jeigu esate švelnesnių, mažiau intensyvių skonių mėgėjai arba dažnai derinate kavą su įvairiais kitais mėgstamais priedais (cukrumi, pienu, grietinėle), rekomenduojame rinktis arabikos ir robustos duetą, kuris derės prie pasirinktų priedų. Arabika ir robusta dažnai maišoma kuriant tradicinius, itališko tipo espresso mišinius, kurie pasižymi stipresniu ir intensyvesniu skoniu. Populiariausia Kavos Draugo linijos Caprisette malta kava yra turtinga aromatu, vaisių ar uogišku lengvumu. Ji idealus variantas mėgstantiems tiek juodą kavą, tiek gėrimus su pienu kasdieną.

Rūšinė kava

Dažniausiai aukščiausios kokybės rūšinės kavos pagrindas yra 100% arabikos pupelės, visgi vis dažniau vertinami ir mišinių privalumai, kuriuos gali sudaryti net kelios rūšys – nuo dviejų iki penkių ar net devynių skirtingų pupelių. Toks mišinys leidžia sukurti balansą, kuriame nei viena nata nėra labai ryškiai išreikšta, todėl gėrimas tampa universaliu pasirinkimu įvairiems ruošimo būdams. Arabikos ir robustos deriniai puikiai tinka įvairiems receptams su pienu, sirupais ar kitais priedais. Šis duetas leidžia sukurti kavą, kuri yra tiek aromatinga, tiek intensyvi, su švelniu rūgštumu ir maloniu kartumu. Arabikos ir robustos mišiniai ypač vertinami espresso mėgėjų, nes robusta suteikia tirštą ir kremišką tekstūrą, o arabika prideda subtilumo ir aromato.

Kavos kapsulės 

Vienas didžiausių privalumų, kuris kapsules išskiria iš kitų kavos rūšių, yra skonių įvairovė. Nuo intensyvaus espresso iki kreminio cappuccino – kavos kapsulės atitinka kiekvieno pageidavimus. Visgi kaip ir kiti kavos tipai, taip ir kapsulės, neatsiejamos nuo pupelių rūšies. Tiems, kurie ieško įvairovės espresso ar juodos kavos puodelyje rekomenduojame kapsules su arabika, išsiskiriančias subtiliu stiprumu bei švelnumu. O jei norisi balanso, kuomet natūralus arabikos vaisiškumas yra sumažinamas pasitelkiant robustai būdingas kartesnes natas, rinkitės arabikos mišinius su robusta. Mūsų asortimente rasite itin didelį kapsulių pasirinkimą, pritaikytą populiariausioms kapsulinėms sistemos, tokioms kaip Nespresso, NESCAFÉ® Dolce Gusto®. Pastarajai rekomenduojame Kavos Draugas liniją CHiATO. Tai arabikos ir robustos deriniu užpildytos ir užvakuumuotos kapsulės, kurių užteks net 16 puodelių. 

Kavos tabletės

Yra daugybė būdų, kaip pasigaminti espresso. Vienas iš greičiausių ir lengviausių E.S.E kavos tabletės. Kad jūsų namuose pakviptų aukštos kokybės kava, jums tereikės E.S.E tabletėms pritaikyto espresso aparato bei pasirinkto skonio tabletės. O kas užtikrins geriausius skonius arabika ar robusta? Galima rasti tabletes, kurios bus užpildytos 100% arabika arba skirtingu arabikos ir robustos deriniu. Kurias pasirinkti? Tobulam balansui geriausiai tinka tabletės su arabikos ir robustos mišiniu. Ypatingai tokios E.S.E tabletės pamalonins itališko tipo kavų mėgėjus, nes arabika suteiks švelnumo, o Robusta – tvirtesnį „kūną“ ir kremiškumą.

Kavos pagalvėlės

Senseo kavos pagalvėlės dėl lengvo paruošimo ir skonių įvairovės yra itin populiarios, o Kavos Draugas siūlo platų pagalvėlių asortimentą, kuris įtiks visų poreikiams – geriantiems intensyvesnę, švelnesnę kavą, mėgstantiems gėrimus su pienu. Visgi galutinis rezultatas priklauso nuo pupelių rūšies. Pagalvėlės gali būti užpildytos 100% arabikos, 100% robustos kava arba jų abiejų deriniu. Jeigu mėgstate itin aromatingą ir švelnesnio ar vidutinio stiprumo gėrimą, rinkitės pagalvėles, kuriose yra arabikos kavos. Jeigu mėgstate aitresnę, stipresnę ir daugiau kofeino turinčią kavą, rinkitės pagalvėles su robusta. Na, o arabikos ir robustos rūšių mišinys suteiks balansą – mėgausitės lengvu kartumu pasižyminčia, kremine kava. 

Tirpi kava

Ieškote patogaus būdo mėgautis kava? Tirpią kavą tereikia užpilti karštu vandeniu – tai greita, paprasta ir be jokių tirščių. O kaip dėl skonio? Tirpi kava pasižymi įvairove, tad galima mėgautis švelniais, intensyvesniais ar aromatizuotais tiek karštais, tiek šaltais gėrimais. Vis tik tam, kad pasirinktumėte geriausią, patariame atkreipti dėmesį į pupelių rūšį. Dažniausiai tirpi kava gaminama iš arabikos ir robustos derinio. Kaip jau ir minėjome, robusta turi dvigubai daugiau kofeino, lyginant su arabika, tad šių rūšių duetas pasižymi stiprumu, intensyvumu ir įtinka juodos kavos gerbėjams. 

Kava be kofeino 

Mėgstate gerti kavą, tačiau dėl asmeninių pasirinkimų ar sveikatos priežasčių ribojate kofeino vartojimą? Puiki alternatyva – kava be kofeino. Jos pupelės auga ant to pačio kavamedžio ir yra beveik tokia pati kaip įprasta kava, tik skirtumas tas, kad iš jos pašalintas kofeinas, tad jis nesukelia jokio poveikio. Kas skaniau – arabika ar robusta? 100% arabika išsiskiria vaisiškumu, gėliškumu nei lengvumu. Tuo tarpu robusta yra gerokai kartesnė, o jos skonio paletė – kur kas siauresnė. Tačiau robusta sudaro puikų duetą su arabika. Galvodami apie tuos, kurie ieško šiek tiek stiprumo, bet ne per daug intensyvumo, sukūrėme Caprisette linijos kavą be kofeino „Lullaby Decaf“. Šiame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Aromatingoje, švelnioje kavoje skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, subtiliai juntamos kakavos ir medienos natų užuominos. 

Arabikos ir robustos mišiniai įvairiems paruošimo būdams 

Renkantis kavą, svarbu ne tik pasirinkti pupelių rūšį, bet ir apsvarstyti, kaip bus ruošiamas gėrimas. Kavos paruošimo metodai dažnai skirstomi į dvi pagrindines rūšis: espresso ir filtrinį. Kiekvienas iš šių metodų yra unikalus ir gali atskleisti skirtingas savybes.

Filtrinė kava – klasika, žavinti tuos, kurie gėrimo ruošimą sutapatina su kasdieniu ritualu. Paruošti filtrinę kavą galima itin skirtingais būdais ir prietaisais. Pradedant daugiau įsitraukimo reikalaujančiais Chemex, French Press, AeroPress, Cold Brew, filtriniais kavinukais, tiek didesnę kontrolę patikint filtriniam aparatui. Žavesys slypi ne tik paruošimo metode, bet ir pačioje kavoje. Filtrinė kava, kaip ir visos kavos, gali būti iš skirtingų pupelių rūšių. Visgi ties čia, arabikos bei robustos mišinių mėgėjai gali kiek nusivilti, kadangi šių pupelių derinys filtrinei kavai dažniausiai nerekomenduojamas. Kodėl? Filtrinė kava ruošiama ilgesnį laiką ir mažesniu slėgiu, todėl išryškėja subtilesni niuansai, o karčios robustos natos gali užgožti arabiką. Dėl šių priežasčių, naudojant mišinius su robusta, gali būti prarasti filtrinei kavai būdingi niuansai. Tam yra išeitis gryna arabika. Ji pasižymi švelnumu, turi mažiau kartumo ir mažiau kofeino, atskleidžia labai daug skirtingų natų. O būtent plati, ypatingų skonių paletė ir yra tai, ko ieškome filtrinio gėrimo puodelyje. Tiesa?

Kol vieni pirmenybę teikia švelniems skoniams, kai kurie mėgsta intensyvias, aštrias ir karčias kavas. O espresso kava automatiniam, pusiau automatiniam aparatui ir Moka kavinukam yra būtent apie tai. Jeigu renkatės kavos mišinį, atkreipkite dėmesį, ar tai 100% arabikos mišinys, ar mišinys sudarytas iš arabikos ir robustos pupelių. Arabikos pupelės pasižymi didele porūšių ir skonių įvairove, švelnesniu, išraiškingesniu bei subtilesniu skoniu. Tuo tarpu robustos pupelės yra kur kas kartesnės ir turi daugiau kofeino. Tad tiems, kurie ieško įvairovės espresso ar juodos kavos puodelyje, rekomenduojame arabiką. O jei norisi balanso, kai natūralus arabikos vaisiškumas yra sumažinamas pasitelkiant robustai būdingas kartesnes natas, rinkitės arabikos derinius su Robusta.

Arabikos ir robustos mišinių kavos rinkiniai 

Robusta turi 30 skirtingų poskonių, o arabika beveik 1000. Norisi paragauti visų? Kavos rinkiniai su arabikos ir robustos mišiniais leis pasinerti į įvairovę ir mėgautis tiek arabikos, tiek robustos privalumais. Rinkiniuose rasite arabikos ir robustos derinius, kurie sukuria balansą tarp švelnumo ir stiprumo, aromatinių ir kartesnių natų. Tai leidžia jums patirti tiek lengvus, vaisinius arabikos poskonius, tiek gilesnius ir turtingesnius robustos akcentus. Be to, rinkiniuose rasite įvairių mišinių variantus, kad galėtumėte eksperimentuoti ir surasti savo mėgstamą. Taigi, jei trokštate išragauti visą kavos paletę ir atrasti naujų mėgstamiausių, kavos rinkiniai su arabikos ir robustos mišiniu yra ideali pasirinkimo galimybė.

Kuo galėtume padėti?

Kviečiame užsikaisti mėgstamos kavos ir apie arabikos bei robustos skirtumus, panašumus artimiau susipažinti tinklaraščio įraše populiariausios kavos rūšys: arabika, robusta ir liberika

Mes mėgstame jums padėti! Jei nesate tikri, kuri kava labiausiai atitiktų jūsų poreikius ar jei turite kitų jums rūpimų klausimų, skambinkite ar rašykite mums jums patogiu būdu. O jei norite ne tik pakalbėti apie kavą, bet ir jos paragauti – kviečiame užsukti į svečius.