Prancūziški kavinukai / French press

Filtrai
Aktyvūs filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
4 prekės
Apie French Press kavinukus

French Press, dažnai dar vadinamas prancūzišku kavinuku – tai klasikinis ir vienas populiariausių kavos ruošimo įrankių visame pasaulyje. Jo naudojimo principas labai paprastas: malta kava užplikoma karštu vandeniu, paliekama „pritraukti“ ir po kelių minučių jos tirščiai nuspaudžiami žemyn. Kavos ruošimo indai ir kavinukai pasižymi išties didele įvairove – kodėl kavos mėgėjai ir net garsiausi pasaulyje šio gėrimo ekspertai pirmenybę teikia būtent šiam, Prancūzijoje išrastam, o vėliau kitose šalyse ištobulintam kavinukui? 

Be minėto naudojimo paprastumo French Press turi dar daug kitų privalumų: patraukli kaina (pigiausi kavinukai kainuoja vos keliolika eurų), lengva priežiūra ir universalumas. Ko gero, prancūzišką kavinuką galima netgi pavadinti universaliausiu iš visų kavos ruošimo indų – juo lengvai ir greitai pagaminsite ne tik aromatingą karštą kavą, bet ir šaltai brandintą kavos gėrimą („cold brew“), taip pat arbatą ir net suplaksite pieno putą! 

Be to, šis kavos ruošimo indas gali būti pakankamai didelis ir patogus greitai „aptarnauti“ didesnei kompanijai – French Press kavinuku galima paruošti iki 8 puodelių gėrimo. Tačiau kone svarbiausia prancūziško kavinuko populiarumo priežastis, kurią itin vertina kavos gurmanai – tai natūralus juo paruoštos kavos skonis. Tokia kava yra ryški, tvirto kūno, aliejinga ir tiršta. Tad jei dar neturite populiariojo French Press, nedvejokite – tai puikus pasirinkimas ir netgi būtinybė kiekvienuose namuose!  

Geriausias French Press kavinukas jums: kaip išsirinkti? 

Kavos Draugo ekspertai, turintys ilgametę patirtį, puikiai žino, kaip sunku išsirinkti tinkamą sau prekę – nesvarbu, ar tai būtų kavos aparatas, ar kava. Ne išimtis ir French Press kavinukas, todėl norime papasakoti, į ką verta atkreipti dėmesį renkantis prancūzišką kavinuką. 

Talpa. Kaip ir renkantis bet kokį indą, pirmiausia pravartu atkreipti dėmesį į jums reikalingo French Press kavinuko dydį bei tūrį. Paprastai prancūziški kavinukai būna tokių talpų: 350 ml, 700 ml arba 1000 ml. Tad besirinkdami paklauskite savęs: ar kavinukas bus skirtas kasdieniam naudojimui, o galbūt tik toms ypatingoms progoms, kuomet sulaukiate svečių? Jei perkate šį kavos ruošimo indą kasdienai, tuomet reikėtų įvertinti, kiek kavos paprastai paruošiate ir išgeriate vienu metu? (Kaip žinia, anksčiau užpiltos ir jau pastovėjusios kavos gerti nerekomenduojama, nes kuo ilgesnis kavos sąlytis su vandeniu, tuo stipresne ir kartesne ji tampa – optimalus kavos plikymo laikas French Press’u yra 4 minutės. Po to rekomenduojama gėrimą iškart išpilstyti į puodelius ir mėgautis.) Tad jei kasdienės kavos mėgėjų namuose yra 1 arba 2, greičiausiai rinksitės mažiausios talpos (350 ml) prancūzišką kavinuką, tuo tarpu didesnės talpos (700 ml, 1000 ml) French Press pasitarnaus gausesnėms kompanijoms. 

Medžiaga. Tai antrasis svarbus faktorius, į kurį rekomenduojame atkreipti dėmesį renkantis prancūzišką kavinuką. French Press gali būti pagaminti iš šių medžiagų: stiklo, molio, plieno, plastiko. Renkantis šį kavos ruošimo indą reikėtų įvertinti savo poreikius, interjerą, prie kurio derinsite savąjį French Press, galų gale – savo biudžetą, kurį norite/galite skirti prancūziškam kavinukui (kainos varijuoja nuo keliolikos iki arti šimto eurų). Kiekviena iš medžiagų turi po keletą privalumų: 

Stiklas: elegancija, permatomumas, ekologiškumas; 

Molis: natūralumas, estetiškumas, ekologiškumas; 

Plienas: ilgaamžiškumas, ekologiškumas, stilius;

Plastmasė: patogumas, patraukli kaina. 

Geriausi French Press pasiūlymai. Kavos Draugas nuolat siūlo daug įvairių akcijų – ne išimtis ir French Press kavinukai, dalį kurių galima įsigyti itin patrauklia kaina. Siūlome jums pasižvalgyti geriausių pasiūlymų ir pasidomėti French Press kavinukais, parduodamais su akcija

Populiariausi ir geriausiai įvertinti kavinukai. Na, o jei ir įvertinus savo poreikius, ir peržvelgus geriausius pasiūlymus prancūzišką kavinuką išsirinkti jums vis tiek sunku, galite  atsižvelgti į kitų Kavos Draugo klientų nuomones. Siūlome rinktis pagal šiuos du kriterijus: populiariausi French Press kavinukai, geriausiai įvertinti French Press kavinukai

Kavos Draugo asortimente – žinomiausi French Press prekiniai ženklai 

Kavos Draugo ekspertai nuolat plečia įmonės siūlomų prekių asortimentą. Jau antrą dešimtmetį sekdami karščiausias kavos pasaulio naujienas, pristatome tiek visame pasaulyje plačiai žinomų gamintojų, tiek ir rinkos naujokų gaminius. Šiuo metu Kavos Draugo asortimente rasite šių gamintojų French Press kavinukus: 

„Barista & Co“. Tai Jungtinėje Karalystėje gimęs ir užaugęs kavos aksesuarų prekės ženklas, įsikūręs pietinėje Anglijos pakrantėje. Ši kompanija puoselėja aistrą kavai ir didžiuojasi gamindami geriausius produktus tiems, kurie nori pasigaminti išskirtinę kavą patogiai įsitaisę savo namuose. „Barista & Co“ prancūziški kavinukai – stilingi ir praktiški, įvairios talpos ir spalvų, todėl tikrai rasite sau tinkamą. 

„Bialetti“. Kur kava – ten ir italai: tai garsiojo italo Alfredo Bialetti, kuris dar 1933 m. išrado Moka kavinuką, įkurta kavos ruošimo prietaisų kompanija. Nors ir šiandien, praėjus beveik šimtui metų, kompanija labiausiai garsėja savo moka kavinukais, tačiau jos asortimente yra ir daugybė kitų kavos ruošimo įrankių, tarp jų – ir „Bialetti“ prancūziški kavinukai

„Fellow“. Tai San Franciske (JAV) įsikūrusi produktų dizaino įmonė, kurios pagrindinis tikslas –  kurti įrankius, padedančius namuose pasigaminti dar skanesnę kavą. Nors labiausiai išgarsėję „Fellow“ produktai yra virduliai, tačiau ši kompanija gamina ir rankinius kavos ruošimo įrankius. Šiuo metu siūlome įsigyti itin elegantišką ir prabangų „Fellow“ prancūzišką kavinuką „Clara Matte Black“ 

„Hario“. Tai daugiau kaip 100 metų gyvuojanti japonų įmonė, kuri savo karjerą pradėjo kaip karščiui atsparaus stiklo gamintoja, o vėliau savo asortimentą išplėtė iki buities reikmenų, automobilių pramonės, prekių naminiams gyvūnams ir kt. Be kita ko, „Hario“ jau virš pusės amžiaus gamina itin kokybiškus bei estetiškus kavos ir arbatos ruošimo įrankius. Garsiausi jų – legendiniai kavos filtrai „V60“. „Hario“ be kita ko gamina ir French Press kavinukus – vienas jų yra dailusis „Cafe Press Slim“. Tai kompaktiškiausias tokio tipo kavinukas mūsų asortimente.

„Melitta“. Tai Vokietijos įmonė, prekiaujanti kava, kavamalėmis, kavos ruošimo automatiniais bei rankiniais prietaisais ir aksesuarais. Šią kompaniją įkūrė ir savo vardu pavadino verslininkė Amalie Auguste Melitta Bentz, dar 1908 m. išradusi popierinius kavos filtrus. Visi „Melitta“ gaminiai pasižymi vokiška kokybe bei patvarumu, jų tarpe – ir „Melitta“ French Press kavinukai. Šiuos kavinukus itin pamėgo ir puikiai įvertino Kavos Draugo klientai.  

„Stelton“. Tai danų kompanija, kurios gaminiai išsiskiria nepriekaištingu dizainu, skandinavišku minimalizmu, inovatyvumu ir funkcionalumu. Bendradarbiaudama su garsiausiais pasaulio dizaineriais ir architektais, kompanija sulaukė pasaulinio pripažinimo – jų kuriami gaminiai įvertinti garsiausiais dizaino apdovanojimais. Kavos Draugo asortimente, ko gero, įspūdingiausias bei stilingiausias ir yra būtent šios kompanijos juodojo molio prancūziškas kavinukas su mediniu dangteliu „THEO Black“ . Taip pat savo stilingu dizainu akį traukia ir kiti du French Press „Stelton“ modeliai – „EM Black“ ir „EM White“. 

Ko dar prireiks ruošiant skanią kavą French Press kavinuku? 

Išsirinkti norimą French Press kavinuką jau atrodo daug lengvesnė užduotis, tiesa? Tačiau siekiant paruošti tikrai skanią kavą savo naujuoju prancūzišku kavinuku jums prireiks dar keleto priedų. Galutinis rezultatas – gardus puodelis aromatingos kavos – priklauso nuo daugybės faktorių. Ir net turint visus reikalingus komponentus vien to neužtenka – dar reikia žinių, kaip juos panaudoti pagal tam tikras kavos pasaulio taisykles – apie jas išsamiai kviečiame skaityti straipsnyje French Press: kavos ruošimo gidas. Rekomenduojami priedai: 

Skani kava prasideda nuo…. Be jokios abejonės, vienas svarbiausių „žaidėjų“ kavos ruošimo „ringe“ visada yra kokybiškos kava. Ir nors malta kava taip pat tinkama, visgi skaniausią rezultatą išgausite iš šviežiai sumaltų pupelių. Idealiausiai French Press kavinuko ruošimo metodui tinka šviesaus ir vidutinio skrudinimo pupelės. Paruošta prancūzišku kavinuku ypač skaniai skleidžiasi rūšinė kava – verta atkreipti dėmesį, jog šis ruošimo būdas yra vienas iš tinkamiausių norint išgauti pačias geriausias kokybiškiausių planetos pupelių savybes. 

Viena iš kavos ruošimo paslapčių – teisinga proporcija. Ruošiant kavą French Press kavinuku, kaip ir kitais rankiniais kavos ruošimo įrankiais, itin svarbi yra tiksli kavos ir vandens proporcija. Dažniausiai ji yra rekomenduojama 1:12 (viena kavos dalis dvylikai vandens dalių, pvz., jei naudosite 350 ml vandens, jums reikės 30 g maltos kavos). Tam, kad gauti precizišką rezultatą, jums bus reikalingos kavos svarstyklės.  

Aromatingiausia kava – iš ką tik šviežiai sumaltų pupelių. Kaip jau minėjome, nors kavos ruošimui French Press kavinuku tinka ir malta kava, tačiau geriausią rezultatą išgausite tik naudodami šviežiai sumaltas kavos pupeles (rekomenduojamas malimo rupumas: nuo vidutinio iki stambesnio). Tai, ko jums prireiks, – kavamalės. Čia jūsų pasirinkimai yra du: rankinė kavamalė arba elektrinė kavamalė. Daug išsamios informacijos bei patarimų, kaip išsirinkti tinkamiausią kavamalę, rasite čia.

Gėrimų su pienu mėgėjams. Jei esate vienas iš pieniškų kavos gėrimų mėgėjų, vertėtų iš anksto pasirūpinti, kaip pasiruošite pieno putą. Čia jums prireiks pieno plakiklio. Beje, kaip jau minėjome, pieno putą galima susiplakti ir su tuo pačiu French Press kavinuku, tik reikia neužmiršti prieš plakant pieną pašildyti. Daugiau įdomios ir vertingos informacijos apie tobulos pieno putos paruošimą rasite čia.  

Skani kava reikalauja „skanaus“ pateikimo. Malonu gerti skanią kavą, o dar maloniau tai daryti iš gražaus puodelio. Kviečiame išsirinkti: Kavos Draugo asortimente – žinomiausių kavos indų gamintojų populiariausi ir dailiausi puodeliai. Beje, kadangi French Press kavinuku pasiruošite juodą kavą, tad ir žvalgantis naujų puodelių patariame atkreipti dėmesį į būtent tokiai – juodai – kavai skirtus puodelius. Na, o jei ruošiatės savo draugams ar artimiesiems surengti kavų degustaciją, siūlome iš anksto pasirūpinti degustavimui skirtais puodeliais. Pavyzdžiui, jums puikiai tiks Hario „Kasuya Model“ arba „Loveramics (Black)“.

Pabaigai

Tikimės, jog šis straipsnis jums padėjo apsispręsti, koks French Press kavinukas jums tinkamiausias ir yra reikalingas labiausiai. Jei dar turite klausimų, drąsiai kreipkitės į Kavos Draugo ekspertus – jie visada mielai jums padės visais su kavos ruošimu susijusiais klausimais. Taip pat kviečiame paskaityti ir apie kitus kavos plikymo būdus – ne tik praplėsite savo kavos pasaulio žinias, bet ir galbūt atrasite dar vieną (ar kelis) sau tinkančius ir patinkančius gardžios kavos ruošimo įrankius.