d.
val.
min.
sek.
Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Mylintys gerą kavą dažnai patį kavos ruošimo procesą vertina kaip ypatingą ritualą, kuriam reikia tiek žinių, tiek įgūdžių. Įgūdžių ir pusiau automatinio (espresso) kavos aparato pagalba paruošite įsimintiniausią espresso kavą. Na o nuo turimų žinių priklauso ištisas kavos pasirinkimo ir skonio patirties pasaulis. Todėl keliaujant savo tobulo kavos puodelio link, labai svarbu žinoti, kokios kavos pupelės ir apskritai kava pusiau automatiniam aparatui yra geriausia. Kaip atskirti tinkamą kavą nuo netinkamos? Keli pagrindiniai patarimai leis pajusti pasitikėjimą ir galėsite drąsiai pasinerti į kavos ruošimo improvizacijas bei eksperimentus. Tad sužinokite tai, kas aktualiausia renkantis ir ruošiant geriausią kavą pusiau automatiniu (espresso) kavos aparatu.
Pusiau automatinio kavos aparato savininkai žino, kad šiam aparatui ne kiekviena kava yra tinkama. Žodis espresso čia yra raktinis. Pusiau automatiniai (espresso) kavos aparatai turi espresso technologiją, tad ir kavą reikia rinktis skirtą būtent tokio tipo ruošimo būdui. Šio aparato pagrindas – tai tikras itališkos kilmės espresso gėrimas, tad išmokus taisyklingai jį ruošti belieka leistis į eksperimentus ir kurti norimus kavos gėrimų receptus patiems. Šiai kūrybinei laisvei ar klasikiniam gėrimui naudokite šviežiai maltą ir espresso ruošimo būdui tinkamo rupumo bei tamsesnio skrudinimo kavą. Jums reikės maltos kavos, kadangi portafiltras užtaisomas būtent tokia kava. Tačiau siekiant skoninėmis savybėmis vertingiausio ir turtingiausio rezultato visada turėkite omenyje – nieko nėra aromatingesnio už ką tik sumaltas kavos pupeles. Taigi, kava pusiau automatiniam aparatui gali būti itin skirtingo tipo – kavos pupelės, rūšinė kava, kava be kofeino ar maksimaliai šviežios vietinių skrudintojų. Svarbiausia, kad ji būtų tinkama espresso!
Neturintiems laiko kiekvienam kavos puodeliui pupelių malti atskirai, malta kava ar kavos tabletės, skirtos pusiau automatiniams kavos aparatams, taps puikia išeitimi.
Ruošiant kavą pusiau automatiniu kavos aparatu reikia įdėti šiek tiek daugiau pastangų – susipažinti su kavos gaminimo taisyklėmis, atrasti tinkamą malimo lygį, įgusti tinkamai suspausti kavą. Tokia kelionė link tobulos kavos puodelio žavi daugelį kavos gurmanų, tačiau ne ką mažiau svarbu nesuklysti ir pasirinkti tinkamas kavos pupeles. Geriausios skoninės savybės atskleidžiamos tuomet, kai pasirenkama maksimaliai šviežia kava. Todėl patariama susimalti kavos pupeles kas kartą atskirai prieš ruošiant kavą pusiau automatiniu kavos aparatu. Kitas dalykas – ruošdami kavą atsižvelkite į tolygų kavos rupumą. Jeigu kava bus sumalta per smulkiai – vanduo neprabėgs, jeigu kavą sumalsite per stambiai – gėrimas bus vandeningas. Todėl turint pusiau automatinį aparatą, pravers įsigyti ir kavamalę, kuria naudojantis nesunku pačiam sureguliuoti kavos rupumą.
Kokias kavos pupeles pasirinkti? Svarbu atkreipti dėmesį į keletą kriterijų, kurie ir padeda nepasiklysti kavos asortimento pasaulyje.
Ieškokite ESPRESSO. Tinkamas pupeles pusiau automatiniam kavos aparatui pasirinksite radę užrašą „espresso“. Šį užrašą galima pamatyti ant pačios pakuotės, kartais net pavadinime arba produkto aprašyme.
Skrudinimo lygis. Pupeles galima, o kartais ir būtina, rinktis pagal skrudinimą. Tinkamiausios kavos pupelės espresso aparatui yra vidutinio arba tamsesnio skrudinimo. Kodėl netinka šviesaus skurdinimo kavos pupelės? Nes jos labiau tinka filtriniams ruošimo būdams. Be to, jos sunkiau „atiduoda“ savo skonines natas, joms reikia daugiau laiko ir ilgesnio kontakto su vandeniu, o espresso ruošimo būdas yra labai greitas. Tad gali nutikti taip, jog ruošiant itin šviesaus skrudinimo kavą pusiau automatiniu kavos aparatu, ji bus beskonė ir turės rūgštelę.
Siekiant palengvinti kavos pusiau automatiniams aparatams paieškas ir pasirinkimą siūlome susipažinti su Kavos Draugo asortimentu – Caprisette kavos pupelių linija subalansuota skirtingiems skoniams, ypač kavos gėrimams su pienu, o Parallel mišiniai bei Black Crow White Pigeon rūšinių kavų linijos leis patirti unikalesnius aromatus, nes šios pupelės sukurtos galvojant apie tuos, kurie eksperimentuoja ir išbando ryškius skonius.
Žodis „espresso“ kavos pasaulyje yra labai turiningas ir turi ne vieną reikšmę – tai ir visiems gerai žinomas kavos gėrimas, ir kavos ruošimo ir gaminimo būdas. Tiek espresso paruošimo būdui paruošta kava, tiek pats tokio gėrimo gaminimas pusiau automatiniu aparatu yra laikomi etaloniniais, kone ritualiniais elementais kavos kultūros pasaulyje. Šiuo atveju, kava ir jos paruošimo būdas nusakomas žodžiu espresso. Tai vienas nuo kito neatsiejami dalykai, suaugę vienas su kitu taip, jog iš šio ryšio atsiranda vertingiausios skonio savybės, tampančios malonumu, tradicija, kavos gėrimų pagrindu ar net tam tikra kultūros dalimi. Espresso paruošimo būdo apjungtas ryšys leidžia mėgautis šio tipo kavos gėrimu, atskleidžiant tokias kavos savybes, kurios ruošiant netinkamu būdu tiesiog neatsiskleis. Pusiau automatinio tipo kavos aparatai veikia pagal espresso technologiją, tačiau tai nereiškia, kad toks aparatas yra skirtas tik espresso gėrimo receptui. Ruošiant espresso kavą, pagaminamas ne tik šio recepto puodelis kavos, tačiau tai kartu yra ir pagrindas daugybei kitų kavos gėrimų – švelnesnių, su pienu, su sirupais ir kt. Tad pasirinkus šiek tiek tamsesnio skrudinimo espresso kavos pupeles ir įvaldžius labiausiai jums tinkančią receptūrą tapsite populiariausiu žmogumi namuose, nes galėsite apdovanoti šeimos narius ar draugus jų mėgstamiausiais kavos skoniais.
Dar visai neseniai tamsesnio skrudinimo kavos mišiniai buvo įprastas pasirinkimas pusiau automatiniams kavos aparatams. Tačiau dabar vis labiau populiarėja rūšinės kavos. Šie pokyčiai visai nestebina žinant, kad rūšinė kava atitinka aukščiausios kokybės standartus ir puikiai patenkina pačius įvairiausius kavos gurmanų poreikius. Vis tik siekiant išsirinkti geriausią rūšinę kavą espresso aparatui, reikia vadovautis tais pačiais jau aukščiau paminėtais kriterijais:
Skrudinimas. Rinkdamiesi rūšinę kavą pusiau automatiniam kavos aparatui atsižvelkite į jos skrudinimą ir perskaitykite nurodymus, kokiam ruošimo būdui kava yra rekomenduojama. Jei pasirinksite kavą, kuri yra skrudinta šviesiau ir labiau pritaikyta filtriniams metodams, kava gali būti pernelyg rūgšti ir turės mažiau tvirto kūno ir sodraus skonio. Todėl ieškant intensyvių skonių, rekomenduojame rinktis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo rūšines kavas.
Asmeniniai poreikiai. Rūšinės kavos pasižymi ryškiomis, kartais net itin egzotiškomis skonio natomis. Tuo tarpu mišinių skonis yra kur kas labiau subalansuotas ir skoninės natos nėra taip ryškiai išreikštos. Todėl jei mėgstate espresso ar juodą kavą – rinkitės tiek mišinius, tiek rūšines kavas, bet jei labiau mėgstate gėrimus su pienu – šiems labiau tinka kavos mišiniai.
Rūšinės kavos mėgėjams patariame atkreipti dėmesį į Kavos Draugo Black Crow White Pigeon rūšinių kavų liniją, kurių didelė dalis yra paskrudinta taip, kad tiktų pusiau automatiniams kavos aparatams ir pamalonintų gurmaniškais skoniais. Dar vienas kavos entuziastų dėmesio vertas pasirinkimas – rūšinių kavų mišiniai Parallel. Reikėtų išskirti tris šios linijos kavas, supažindinančias su pagrindiniais kavos regionais ir jų tipiniais skoniais: Parallel 12 atstovauja Afrikos regioną, Parallel 17 – Azijos, o Parallel 36 – Amerikos.
Aukščiau minėjome, kokios svarbos gali būti kavos pupelių sumalimo šviežumas ruošiant puodelį kavos. Visgi šiam procesui reikia skirti nemažai laiko. Skubantys turėtų atkreipti dėmesį į specifinį kavos supakavimo būdą, kuris leidžia paruošti kavą espresso kavos aparatu kur kas greitesniu, tarsi supaprastintu būdu. Tai kavos tabletės, dar vadinamos E.S.E (Easy Serve Espresso) tabletėmis, yra itin optimalus būdas išnaudoti aparato savybes ir kartu neskirti šiam procesui pernelyg daug laiko. Kavos tabletės pusiau automatiniam aparatui – tai į popierinius maišelius supakuota ir supresuota espresso ruošimo būdui tinkama kava. Mes rūpinamės visais kavos mylėtojais – ir tais, kurie į kavos ruošą žvelgia rituališkai, ir tais, kurie skuba ar ieško paprastesnių sprendimų. Mūsų asortimente siūlomas itin platus rūšinių kavos tablečių pasirinkimas, įtiksiantis įvairiems poreikiams – tiek mėgstantiems švelnesnio, tiek stipresnio skonio kavas. Tik norime atkreipti dėmesį į tai, kad kavos tabletės yra skirtos tabletiniams kavos aparatams, kurie yra pritaikyti būtent tokiam kavos ruošimo būdui. Dažniausiai tai būna nurodyta aparato specifikacijose ir labai dažnai šie aparatai turi atskirus sietelius ar filtrus, skirtus tokio tipo kavai.
Sparčiai populiarėjanti ir savo asortimento įvairumu vis besiplečianti kryptis yra kava be kofeino. Jei susidarė įspūdis, kad dėl kokių nors priežasčių kava be kofeino galėtų būti netinkama naudojant klasikinį ruošimo būdą, skubame nuraminti – čia nekyla jokių problemų. Į klausimą, kokią kavą be kofeino rinktis pusiau automatiniam aparatui, atsakymas labai paprastas – čia galioja tos pačios taisyklės, kaip ir renkantis įprastas kavos pupeles. Ryškiausias skonines savybes atskleis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelės be kofeino. Taip pat svarbu nepamiršti, jog tinkamiausios espresso tipo kavos pupelės yra tos, kurias šviežiai sumalus kiekvienam puodeliui garantuojamas geriausias skonis.
Ieškantiems aromatingos, švelnaus skonio kavos be kofeino rekomenduojame išbandyti Kavos Draugo Caprisette Lullaby Decaf kavos mišinį, kuriame dera aukščiausios kokybės Arabikos ir Robustos kavos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos bei Indijos. O mėgsiantiems saldžiau, patariame išmėginti rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą, pasižyminčią šokolado ir karamelės skonio natomis.
Norint paįvairinti kasdienybę vis kitais kokybiškos kavos skoniais nebūtina laukti ypatingos progos ar tol, kol turima kava pasibaigs. Puikus pasirinkimas – kavos rinkiniai pusiau automatiniams aparatams. Mėgaukitės tokia kava, kokios norisi čia ir dabar, nes Kavps Draugas asortimente rasite įvairiausių rinkinių, į kuriuos įeina skirtingos kavos. Turime, ką pasiūlyti ir tiems, kurie yra ištikimi vienam kavos skoniui ir nerimauja, kad kava gali pasibaigti netikėtai. Paruošėme rinkinių ir iš tos pačios rūšies kavų. Tad atsipalaiduokite, kava niekada nesibaigs nelaiku! Kavos rinkiniai pusiau automatiniam aparatui, skirti šiam kavos ruošimo būdui, leis turėti galimybę paeksperimentuoti ir pasinerti į naujus ieškojimus. Tik nepamirškite rinkdamiesi vadovautis tomis pačiomis taisyklėmis, kaip ir renkantis įprastas kavos pupeles, tuomet tikrai nesuklysite bei užsitikrinsite geriausią kavos skonį.
Gana dažnas klausimas – kokios rūšies kavos pupeles pasirinkti pusiau automatiniam aparatui: Arabikos ar Robustos? Arabikos kavos pupelių skonis yra švelnesnis, o iš šių pupelių pagaminta kava turi mažiau kofeino. Ruošiant kavą iš Arabikos kavos pupelių reikia tikėtis saldesnių, vaisiškesnių skonių, galimai pajusite ir švelnią rūgštelę. Kavos Draugas asortimente rasite ne vieną 100 % Arabikos kavos pupelių kavą, puikiai tinkančią tiek subtilaus skonio espresso, tiek kavos gėrimams su pienu. Vis tik renkantis Arabikos kavos pupeles atkreipkite dėmesį į skonio natas, nes nuo to priklausys, kiek kavoje bus minėto saldžiarūgštingumo. Tai – skonio savybių pasirinkimo klausimas.
100 % Robustos kavos pupelių asortimente nerasite, nes jos pasižymi itin intensyviu skoniu, o iš jų paruošta kava turi dvigubai daugiau kofeino. Dažniausiai Robustos kavos pupelės sutinkamos mišiniuose kartu su Arabika, nes šis duetas leidžia sukurti skonių balansą. Pasirinkus kavos mišinį, kuriame bus Robustos kavos pupelių, pasigaminsite daugiau kofeino turinčią ir lengvu kartumu pasižyminčią kavą. Be to, Robustos ir Arabikos kavos mišiniai ypatingai tinkami su pienu ruošiamoms kavoms – kava bus tirštesnė ir su standesne kavos puta.
Vis dar kyla klausimų dėl kavos pasirinkimo? Domina skirtingų tipų kava? Mūsų konsultantai profesionaliai patars ir su malonumu padės išsirinkti. Taip pat kviečiame atvykti į mūsų parduotuves puodeliui kavos – paragausite, pabendrausime ir rasime jūsų skoniui labiausiai tinkamą kavą.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.