Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Itališka kava. Vieniems ji itin maloni dienos pradžia, antriems – ypatingas skanėstas, o dar kitiems – abu. Nesvarbu kuriai grupei žmonių priklausote, paklausus itališkos kavos gerbėjų, kaip pasigaminti tobulą šios kavos puodelį, atsakymą išgirsime vieną – naudojantis Moka kavinuku. Kava Moka kavinukui yra italų tradicija, priimta ir išpopuliarėjusi visame pasaulyje. Intensyvus skonis, išskirtinis „kūnas“ ir sodrumas, primenantis espresso kavą – Moka kavinuko rezultatas. Geros kavos paslaptis slypi giliau už gamybos proceso. Slaptas sodraus kavos puodelio ingredientas – žinojimas, kaip išsirinkti geriausią kavą, kurią naudosite Moka kavinukui.
Itališko tipo kavos mėgėjai žino, kad dėl aromatingo kavos puodelio nebūtina keliauti į Italiją, gardžią kavą pasigaminti galima tiesiog savo namuose, tereikia turėti Moka kavinuką. Funkcionalus, kompaktiškas ir stilingas Moka kavinukas yra dar ne viskas, ko reikia tobulam kavos puodeliui. Viską – ir skonį, ir aromatą, ir kokybę, gausite pasirinkę šiam kavos ruošimo būdui tinkamą kavą. Kokia kava Moka kavinukai tinkamiausia? Šiam prietaisui tinka labai įvairios kavos, tačiau vienos ar kitos kavos tipas bei ypatybės nulems jūsų ruošiamos kavos skonį.
Tradicinis pasirinkimas Moka kavinukui – itališko tipo kava. Tai dažniausiai yra tamsiau paskrudintas ir smulkiau sumaltas kavos mišinys, sudarytas iš Arabikos arba Arabikos ir Robustos kavos pupelių. Paruošus gėrimą iš tokio tipo kavos, išgaunami tradiciniai itališkos kavos skoniai – kava bus aštri, aitri, labiau linkusi į kartumą. Netradicinis, bet vis labiau populiarėjantis pasirinkimas – vidutinio ar netgi kartais šiek tiek šviesesnio skrudinimo, sumaltos vidutiniškai arba šiek tiek stambiau kavos. Tokia kava Moka kavinukui pasižymės švelnesniu skoniu ir neturės taip aiškiai išreikšto kartumo ar aitrumo.
Moka kavinuku paruoštos kavos skonis priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Tai gali būti ir šviežios kavos pupelės, ir intensyvesnio skonio espresso, ir malta, ir rūšinė, ir be kofeino, ir vietinių skrudintojų kava. Tokia pasirinkimo laisvė leidžia pasigaminti ne tik tradicinį itališką kavos gėrimą, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti išbandant vis naujus skonius.
Skaniausią rezultatą visada gausite iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Todėl ruošiantiems kavą Moka kavinuku, visada rekomenduojamos kokybiškos kavos pupelės, kurias malti reikėtų prieš pat ruošimą. Kyla klausimas: kokias kavos pupeles pasirinkti? Galite rinktis įvairaus tipo kavos pupeles, tiesiog žinokite, kaip tai paveiks jūsų paruoštos kavos skonį.
Tamsesnio skrudinimo kavos pupelės. Tamsiau paskrudintos kavos pupelės suteiks paruoštai kavai kartumo, aitrumo ir intensyvumo. Pasirinkę tamsesnio skrudinimo pupeles, jas malkite šiek tiek rupiau ir naudokite truputį mažesnį vandens kiekį. Tuomet kava spės atiduoti savo aromatines ir skonines savybes bei išliks intensyvi, ko paprastai ir tikimąsi iš tamsesnio skrudinimo kavų.
Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo kavos pupelės. Kava paruošta iš vidutinio ar šviesesnio skrudinimo pupelių bus švelnesnė ir atskleis daugiau įvairių skonio natų. Vis tik šviesesnio skrudinimo pupelės sunkiau atiduoda savo skonius. Todėl patariame jas malti šiek tiek smulkiau, o apatinę kavinuko dalį visada maksimaliai pripildyti vandens (iki pat apsauginio vožtuvo) tam, kad iš kavos spėtumėte išgauti geriausias skonines savybes.
Ieškantiems itin sodrių, viliojančiai saldžių skonių natų, Kavos Draugas rekomenduoja Caprisette kavos pupelių liniją. Šios linijos kava išsiskiria natūraliu saldumu, kurio labai dažnai tikimasi ruošiant kavą Moka kavinuku. Norintiems kavos puodelyje rasti intensyvius bei unikalius skonius, patariame atkreipti dėmesį į rūšines kavas Black Crow White Pigeon, skirtas espresso ruošimo būdui. Šios kavos pasižymi itin ryškiai išreikštomis skonio natomis ir tobulai tinka tradiciniams itališkiems kavos gėrimams.
Dažnai Moka kavinukas yra vadinamas espresso kavinuku. Kodėl? Tai susiję tiek su gaminimo procesu, tiek su galutiniu rezultatu. Kavos ir vandens santykis ruošiant kavą Moka kavinuku yra artimas espresso proporcijoms, o paruošta kava – intensyvaus skonio ir koncentruota. Vis tik vadinti Moka kavinuką esspresso kavinuku nėra visiškai tikslu, nes ruošimo metu susidaro mažesnis slėgis nei turėtų būti espresso aparate. Tačiau kalbant apie kavos tipą, tradicinis pasirinkimas Moka kavinukui – espresso ruošimo būdui skirta kava ir įvairūs espresso mišiniai.
Espresso kava yra tamsesnio skrudinimo, todėl lengvai ir greitai „atiduoda“ savo skonines savybes kavos ruošimo metu. Tad pasirinkus espresso kavą savo Moka kavinukui mėgausitės tradiciniais itališkos kavos skoniais – kava bus ryški, aštri ir ganėtinai karti. Tokia pat svaiginanti, kaip ir pati Italija.
Kaip ir minėjome, norintys mėgautis tradicine itališka kava Moka kavinukui renkasi espresso mišinius ir tamsiau skrudintą kavą. Tačiau pastebime, kad vis daugiau kavos gurmanų į kavos ruošimą pažvelgia drąsiau, dažniau eksperimentuoja ir išbando rūšinę kavą ar netgi šviesiau skrudintą kavą. Nusivilti netenka. Rūšinė kava Moka kavinukui, maloniai nustebina kur kas švelnesnėmis skonio natomis, ji yra ne tokia karti, itin aromatinga ir kupina įvairių skonių. Tiesa, priklausomai nuo dominuojančių natų, ši kava gali turėti šiek tiek daugiau vaisiškumo, jaučiamos rūgšteles. Na, o kalbant apie šviesesnio skrudinimo pupeles, visuomet pravartu atminti, jog jos sunkiau atiduoda savo skonines savybes. Tai jei Moka kavinukui rinksitės šviesaus skrudinimo pupeles, sumalkite jas šiek tiek smulkiau ir apatinę kavinuko dalį maksimaliai pripildykite vandens tam, kad iš kavos išgautumėte visus skonius.
Specialiai kavos gurmanams, mėgstantiems išskirtinius, egzotikos prieskonio turinčius skonius, paruošėme Black Crow White Pigeon rūšinių kavų liniją. Moka kavinukui rekomenduojame rinktis šios linijos kavas, skirtas espresso ruošimo būdui ir leistis į nepamirštamų skonių bei aromatų kelionę.
Visi ruošiantys kavą Moka kavinuku žino, kad tam naudojama malta kava. Pasikartosime, jog siekiant maksimaliai atskleisti kavos aromatą ir skonius geriausia naudoti kavos pupeles ir malti jas prieš pat ruošimą. Tačiau skubantys ar neturintys galimybių kaskart malti kavos pupelių gali naudoti maltą kavą. Pasirinkus tinkamai, malta kava taip pat dovanos tobulą kavos puodelį. Tik kaip teisingai pasirinkti? Svarbiausia atkreipti dėmesį į kavos rupumą. Kava Moka kavinukui turi būti vidutinio arba stambesnio malimo. Jei malta kava bus per smulki, vanduo sunkiai sunksis per kavą ir paruoštas gėrimas bus pernelyg aitrus. Tuo tarpu vidutinio rupumo malta kava, gėrimui suteiks sodrumo, kremiškumo ir intensyvaus aromatingumo.
Ieškant tinkamo rupumo maltos kavos, patariame pasižvalgyti po Caprisette linijos maltas kavas bei Black Crow White Pigeon rūšines maltas kavas. Taip pat didžiausios mūsų rekomendacijos skrieja Bialetti maltos kavos linijai. Šie kavos mišiniai buvo sukurti specialiai Moka kavinukams, todėl yra tinkamo rupumo ir suteikia galimybę lengvai bei greitai pasigaminti tobulos kavos puodelį.
Geriantys kavą be kofeino taip pat gali mėgautis itališka kava ir nesunkiai ją pasigaminti namuose Moka kavinuko dėka. Aukščiausios kokybės kava be kofeino mūsų asortimente gali būti randama tiek kavos pupelių, tiek maltos kavos pavidalu. Tad atsižvelgus į turimus poreikius, galite naudoti šviežiai maltas kavos pupeles be kofeino arba tinkamai paruoštą jau maltą kavą. Tik nepamirškite, kad pasirinktas kavos tipas paveiks pagamintos kavos skonį. Tamsesnio skrudinimo kava be kofeino įtiks intensyvaus skonio, tradicinio itališko kavos gėrimo mėgėjams. Šviesiau paskrudinta kava leis mėgautis švelnesniu ir aromatingesniu kavos puodeliu be kofeino.
Visiems kavos be kofeino mėgėjams, ruošiantiems kavą Moka kavinuku, rekomenduojame išbandyti Kavos Draugo klientų mėgstamiausias – Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Esame tikri, nei skoniais, nei aromatais neteks nusivilti.
Esate tas žmogus, kuriam norisi eksperimentuoti, išbandyti ir ieškoti geriausių kavos skonių? Tuomet kavos rinkiniai iš įvairių kavų bus vienas geriausių pasirinkimų. Minėjome, kad Moka kavinukas yra itin universalus ir jam tinka įvairios kavos. Tad įsigijus kavos rinkinį, į kurį įeina 3 arba 4 skirtingų skonių mišiniai, leisitės į vis kažką naujo žadančią skonių kelionę. Nors ir mums patinka išbandyti visus kitus skonius, savo kavos rinkinių asortimentą skyrėme ir tiems, kurie yra ištikimi vienam skoniui. Tad čia rasite ir tokius kavos rinkinius, į kuriuos įeina trys ar net aštuonios tos pačios rūšies kavos. Vis tik, kad kavos rinkiniai pamalonintų skoniais ir tiktų Moka kavinukui, nepamirškite juos rinktis taip pat atidžiai, kaip ir įprastą kavą – atsižvelgdami į tinkamiausią skrudinimo lygį bei rupumą.
Kokias kavos pupeles pasirinkti ruošiant kavą Moka kavinuku? Dažniausias pasirinkimas Moka kavinukui – tamsiau paskrudintas ir smulkiau sumaltas Arabikos arba Arabikos ir Robustos kavos mišinys, kurio dėka galima pasigaminti itališkos tradicinės kavos puodelį. Nors Arabikos kavos pupelės puikiai tinka jūsų Moka kavinukui ir įvairiems kavos receptams, reikia žinoti, jog 100% arabikos kava suteiks daugiau vaisiškų skonių. Tad jei rinksitės grynas Arabikos kavos pupeles, atkreipkite dėmesį į skonio natas – kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštesnė, o jeigu dominuos saldžios natos – saldžiarūgštingumo bus mažiau.
Grynos Robustos kavos Moka kavinuku greičiausiai nepasigaminsite. Dėl specifinio skonio ir didelės kofeino dozės, šios kavos pupelės yra maišomas kartu su Arabikos pupelėmis. Tai leidžia sukurti skonių balansą, ypatingai tinkantį itališko tipo kavai. Robustos ir Arabikos kavos mišinys garantuos daugiau „kūno“, sodrumo ir skonio intensyvumo turinčią kavą. Tad galima sakyti, jog tikrąją Italija rasite visai šalia – savo kavos puodelyje.
Dar vis nesate tikri kuri kava geriausias pasirinkimo Moka kavinukui? Išbandykite įvairius kavų tipus, kurie atskleidžia dar kitokias skonių ypatybes ir galimus kavos pasirinkimus. Kreipkitės į mūsų konsultantus – jie su malonumu atsakys į neatsakytus klausimus. Taip pat kviečiame nepraeiti pro mūsų parduotuves, kur galite paragauti skirtingų kavų, gauti naudingų žinių ir tokiu būdu išsirinkti skaniausią kavą.
Taip pat, apie moka kavos paruošimą plačiau skaitykite tinklaraščio įraše „Kavos ruošimo gidas: Moka kavinukas„.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.