d.
val.
min.
sek. liko.
Sakoma, nėra dviejų žmonių, kurie ieško to paties kavos skonio puodelyje. Bet yra žmonių, kurie tiksliai žino, kokia kava jų mėgstamiausia – švelni, subtili, ryški savo skoniais ir aromatais, tačiau ne tokia stipri kaip espresso. Ieškančių šių skonių pasirinkimas aiškus – tai ir kavinukai su filtrais ir kiti rankiniai kavos filtravimo įrankiai. Tačiau ar visuomet kava ruošiama šiais būdais pamalonina geriausiais skoniais? Kaip nesuklysti ir pasirinkti išties tinkamą kavą? Šį kartą apie kavos pasirinkimo svarbą ir geriausią kavą jūsų turimiems rankiniams kavos filtravimo prietaisams.
Pradėkime nuo to, kad yra daugybė kavos filtravimui skirtų rankinių prietaisų, tokių kaip AeroPress, Chemex, Hario V60 ir kt. Nors šie kavos ruošimo įrankiai skiriasi, tačiau rezultatas vienas – greitai ir paprastai paruošta švari, skaidri, gilaus skonio ir ryškių aromatų kava. Vis tik šiam rezultatui pasiekti reikia žinoti, kokią kavą pasirinkti. Nepaisant to, ar jūsų virtuvėje stovi ikoniškasis Hario V60, ar elegantiškasis Chemex, ar kitas kavinukas su filtru, renkantis filtrinę kavą vadovaukitės tais pačiais kriterijais.
Filtriniai kavinukai ir kavos lašintuvai geriausiai atskleidžia aukščiausios kokybės rūšinę kavą. Gaminant kavą šiais būdais itin ryškiai skleidžiasi visos kavos savybės – skonių natos, aromatai. O didžiausią skonių paletę ir ryškiausius aromatus rasite būtent rūšinėje kavoje, kuri paruošta filtriniu būdu, atskleis visa tai jūsų kavos puodelyje. Taip pat patariame rinktis vidutinio ir šviesaus skrudinimo kavas. Šios kavos pasižymi švaresniu, ryškesniu skoniu ir lengvesne tekstūra, o juk dėl šios priežasties filtrinė kava taip mėgstama. Tad atsižvelgus į šiuos patarimus užsukite į mūsų: kavos pupelių, rūšinės, maltos, be kofeino ar vietinių skrudintojų kavos asortimentą ir išsirinkite aukščiausios kokybės, geriausius skonius žadančią kavą.
Dėmesys šviežumui ir kokybei ruošiant kavą įvairaus tipo filtriniais kavinukais ar kitais rankiniais kavos filtravimo prietaisais – labai svarbu. Todėl geriausias pasirinkimas būtų rūšinės kavos pupelės, kurias vertėtų sumalti kaskart prieš ruošiant gardžios filtrinės kavos puodelį. Renkantis kavos pupeles atkreipkite dėmesį į jų skrudinimą. Švelniai, sodriai, lengvesnio „kūno“ filtrinei kavai tinkamiausios – vidutinio ir šviesesnio skrudinimo rūšinės kavos pupelės. Žinokite, jog vidutinio skrudinimo kavos pupelės kavai suteiks saldumo ir subalansuoto rūgštingumo, o šviesaus skrudinimo pupelės išryškins vaisiškumą ir gaivumą.
Geriausiam filtrinės kavos puodeliui paruošėme kai ką ypatingo – Black Crow White Pigeon linijos kavas. Šios kavos pupelės puikiai tinka visiems rankiniams kavos filtravimo prietaisams ir yra itin vertinamos filtrinės kavos gurmanų, ieškančių išskirtinių, tikrų, ryškių skonių bei aromatų.
Akcentavome, kad tiek įvairaus tipo filtriniams kavinukams, tiek kitiems rankiniams kavos filtravimo prietaisams yra geriausia rinktis rūšinę kavą. Tad tikriausiai kyla klausimas: ar kita kava bus neskani? Pasirinkus kokybišką kavą neskanu tikrai nebus, tačiau tik rūšinė kava gali pasigirti ypatingai išraiškingomis skonių natomis, kurios geriausiai atsiskleidžia ruošiant ją filtriniais prietaisais. Todėl visi filtrinės kavos mėgėjai turi itin didelį pranašumą – mėgautis geriausios kavos pasaulyje skoniais. Patariame atkreipti dėmesį tik į kelis dalykus. Jei esate vaisiškų, citrusinių skonių mėgėjai, ieškokite tokios rūšinės kavos, kurios pagrindą sudarytų šios natos. Jei mėgstate saldžias kavas, tuomet rinkitės kavą, kurioje dominuotų karamelės, šokoladinės, riešutiškos natos.
Ruošiant kavą rankiniais kavos filtravimo prietaisais, tokiais kaip Hario V60, Chemex ir kitais, naudojama tik malta kava. Ir nors rekomenduojama naudoti nesmulkintas kavos pupeles ir jas sumalti prieš pat užplikant kavą, tai nereiškia, kad negalite rinkis jau sumaltos kavos. Kokybiška malta kava yra puiki alternatyva neturintiems papildomo laiko, galimybių, o galbūt ir noro. Tad teisti savęs dėl to, jog renkatės maltą kavą tikrai nereikėtų, svarbiausia pasirinkti tinkamai. Patariame rinktis vidutinio rupumo maltą kavą, kuri užtikrins labiausiai subalansuotus filtrinės kavos skonius.
Švelnios, sodrios, aromatingos ir šiek tiek egzotiškos kavos gerbėjų neapvilsiantis pasirinkimas – Black Crow White Pigeon rūšinės maltos kavos. Ši kavos linija supažindins jus su geriausiais skoniais – pasimėgaukite!
Vis daugiau žmonių ieško kokybiškos ir skanios kavos be kofeino. Tam yra daugybė priežasčių. Ar naudojantis savo rankiniu kavos filtravimo prietaisu galite pasigaminti gardžios kavos be kofeino? Tikrai taip. Viskas, ką reikia padaryti tam, jog netektų nusivilti skoniais, atkreipti dėmesį į tuos pačius dalykus, kurie svarbūs renkantis įprastą kavą filtriniam ruošimo būdui, o tai būtų: šviežumas, kokybė, šviesus ir vidutinis skrudinimo lygis bei vidutinis malimo rupumas.
Viską, ką aptarėme ir kas reikalinga išties skaniai kavai be kofeino rasite pasirinkę rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Šioje kavoje atsiskleidžia malonių skonių paletė – obuoliai, karamelė, citrina. Neabejokite, pajusite kiekvieną iš jų!
Žinome, jog filtrinės kavos mėgėjai visada nori daugiau. Daugiau kokybiškos, skanios kavos. Daugiau skirtingų skonių. Šiems norams mūsų asortimente rasite specialius kavų rinkinius. Vieni kavos rinkiniai sudaryti iš tos pačios rūšies kavų ir puikiai tinka ne tik asmeniniam naudojimui, bet ir visada skanioms bei džiuginančioms dovanoms. Kiti kavos rinkiniai sudaryti iš skirtingų rūšių kavų ir suteikia galimybę ragauti bei atrasti vis naujus skonius. Renkantis norimą kavos rinkinį savo filtriniam kavos ruošimo prietaisui prisiminkite, ką aptarėme anksčiau – svarbus tinkamas kavos skrudinimo lygis ir malimo rupumas.
Ruošiantiems kavą Hario V60, Chemex ir kitais rankiniais filtravimo prietaisais dažniausiai rekomenduojame rinktis 100% Arabikos, rūšines pupeles. Kodėl Arabika? Todėl, kad šios rūšies pupelės pasižymi švelniu skoniu, turi mažiau kartumo ir mažiau kofeino, o tai itin svarbu švelnios, ne itin stiprios filtrinės kavos mėgėjams. Visgi jei mėgstate šiek tiek intensyvesnį, sodresnį ir kartesnį skonį, jums įspūdį paliks Arabikos ir Robustos mišiniai. Šis duetas filtrinei kavai suteikia daugiau gilumo ir stiprumo, išryškinant žemiškas natas, kurias suteikia Robusta.
Dar vis neapsisprendėte dėl kavos pasirinkimo? Domina skirtingų tipų ir skonių kava? Kreipkitės – mūsų konsultantai su malonumu padės apsispręsti. Aptarsime, kokį rankinį kavos filtravimo prietaisą naudojate, kokių skonių tikitės ir kartu rasime jums tinkamiausią kavą. Taip pat laukiame svečiuose, kur ne tik konsultuojame, bet ir vaišiname gardžios kavos puodeliu.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.