Kava French Press kavinukui

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
130 prekių

Apie kavą prancūziškam kavinukui

Prancūziškas kavinukas, dar vadinamas French Press, yra vienas populiariausių kavos ruošimo prietaisų pasaulyje. Ir tai nestebina žinant, jog su French Press kavą itin lengva paruošti, o išgauti gilūs skoniai pamalonina net išrankiausius. Taigi, dėl gardžios, sodrios, kupinos skonių kavos į Prancūziją vykti nereikia! Tačiau ar skaniam ir aromatingam gėrimui pakanka tik prancūziško kavinuko? Vis tik ypatingi skoniai slypi kavos pasirinkime. Tai reiškia, kad reikia gerai apgalvoti esminį žingsnį išsirinkti kavą, tinkančią šiam ruošimo būdui.

Kokia kava geriausia prancūziškam kavinukui?

Ruošiantys kavą French Press kavinuku labiausiai vertina natūralius jau paruoštos kavos skonius. Tokia kava yra ryški, tvirto „kūno“, aliejinga ir tiršta. Tad jei esate šių tradicinių skonių gerbėjai, rinkitės Arabikos arba Arabikos ir Robustos mišinius, skrudintus vidutiniu būdu. Vidutinio skrudinimo kava pasižymi aliejiškumu, sodrumu ir išraiškingumu, ko būtent ir reikia ruošiant išgryninto skonio ir ryškaus aromato kavą prancūzišku kavinuku. Dar platesnę skonių paletę atversite pasirinkę rūšinę kavą. Kadangi ji išsiskiria ypatinga skonio gelme ir kompleksiškumu, idealiai tinka šiam ruošimo būdui. Tad visi skonių eksperimentai yra jūsų rankose, o geriausios kavos šiems eksperimentams ieškokite: tiek pupelių, tiek rūšinės, tiek maltos, tiek be kofeino, tiek vietinių skrudintojų kavos asortimente. 

Kavos pupelės French Press kavinukui: kaip išsirinkti skaniausias?

French Press kavinukas yra vienas universaliausių bei paprasčiausių ruošimo prietaisų, tad ir neturint ypatingų įgūdžių, galima mėgautis kokybiška karšta kava, tačiau maksimaliai aromatingą ir skanų gėrimą įmanoma paruošti tik iš šviežiai sumaltų pupelių. Kavos pupelės prancūziškam kavinukui tinka tiek šviesesnio, tiek vidutinio, tik iš tamsesnio skrudinimo. 

Pasirinkimas priklauso nuo to, kokio skonio gėrimą norite išgauti. Tamsesnio skrudinimo upelės jau paruoštai kavai suteiks daugiau kartumo, dūmo poskonio, kava bus aitresnė ir tirštesnė. Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo pupelės leis pajusti švelnesnius bei saldesnius skonius. Taip pat iš šių pupelių paruoštoje kavoje atsiskleidžia iš gamtos atėjusio skonio savybės, todėl galima pajusti daugiau vaisiškumo. Atkreipkite dėmesį ne tik į skrudinimo lygį, bet ir į malimo rupumą. Rekomenduojamas malimo rupumas: nuo vidutinio iki stambesnio. Tai padeda išgauti sodrią kavą su ryškiausiais skoniais. 

Ruošiantiems kavą French Press kavinuku rekomenduojame Caprisette liniją, pasižyminčią švelniu skoniu ir puikiai tinkančią tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu. Rūšinės kavos gurmanams ir mėgėjams patariame išbandyti Black Crow White Pigeon liniją, pasakojančią išskirtinių skonių istorijas, kurios nugulą į tobulos kavos puodelį.

Kodėl rūšinė kava – geriausias pasirinkimas prancūziškam kavinukui?

French Press kava neretai laikoma pranašesne už kitas. Taip manoma todėl, jog šiuo būdu pagamintame gėrime visos aromatinės ir skoninės savybės yra „kaip ant delno“, kas užtikrina skaniausią patirtį mėgaujantis kokybiška kava. Vis tik norint pajusti absoliučiai visus skonius ir aromatus reikia žinoti, jog kava prancūziškui kavinukui, skaniausiai skleidžiasirūšinės kavos. Kodėl? Dėl aukščiausios kokybės, ryškių skonių, aromatų ir itin plačios skonių paletės. 

Kyla klausimas: kokią rūšinę kavą pasirinkti? Nepamirštamiems gėrimo puodeliams rekomenduojame Black Crow White Pigeon kavas. Jų asortimentas ypatingas tuo, jog leidžia pasinerti į geriausiai įvertintos kavos pasaulį, atrasti tobuliausius skonius ir labiausiai svaiginančius aromatus. 

Malta kava French Press kavinukui: kokia tinka labiausiai?

Kaip jau minėjome, aromatingiausia ir skaniausia kava prancūziškam kavinukui paruošiama iš šviežiai sumaltų pupelių. Tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių ne visuomet pavyksta pasirūpinti šviežiu malimu. Tokiais atvejais malta kava rūpinasi Kavos Draugas asortimentas. Kad paieškos būt sėkmingos, svarbiausia atkreipti dėmesį į malimo rupumą. French Press kavinukams geriausiai tinka vidutinio ir stambesnio sumalimo kava, nes tuomet atsiskleidžia sodriausi ir vientisiausi skoniai. Taip pat reikia atminti, jog kuo kava bus smulkiau sumalta, tuo jos skonis bus aitresnis ir intensyvesnis, o kuo malimas bus stambesnis, tuo skonis taps švelnesnis. 

Palengvinti tinkamiausios maltos kavos paieškas galite pasirinkę Caprisette linijos maltas kavas, kurios yra skirtos French Press kavinukams ir labai skaniam kasdienės kavos puodeliui. Norintiems išmėginti rūšines kavas, bet neturintiems galimybių ar laiko malti pupelių, siūlome išbandyti Black Crow White Pigeon maltas kavas, leidžiančias pajusti, ką reiškia tiesiog geriausios kavos puodelis.

Kava be kofeino French Press kavinukams

Geriate kavą be kofeino? Svarstote, ar French Press kavinukas gali tokią kavą paruošti? Reikia žinoti, jog turintys prancūziškus kavinukus gali mėgautis gardžiais skoniais ir ryškiais aromatais pasižyminčia kava be kofeino. Svarbu tik atminti, jog kavos be kofeino pasirinkime galioja tos pačios taisyklės kaip ir renkantis įprastą kavą. Norintys pajusti maksimalius skonius bei aromatus turėtų rinktis šviežias pupeles, atsižvelgiant į jų skrudinimo lygį. Nusprendus rinktis maltą kavą, nepamirškite pasirinkti tinkamo rupumo.

Kad kava be kofeino suteiktų skaniausias patirtis, rekomenduojame išbandyti Caprisette Lullaby Decaf mišinį, pasižymintį itin viliojančiais, maloniai saldžiais skoniais. Ieškantiems ypatingų rūšinės kavos skonių esame paruošę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą be kofeino – susipažinkite, neteks nusivilti.

Vietinių skrudintojų kava – šviežiausios kavos puodeliui

Esame pasirengę dar kartą priminti, jog šviežumas yra pagrindinis kriterijus renkantis kavą French Press kavinukui. Taip pat norime pasidžiaugti, jog šviežiai skrudinta kava – visiems prieinama. Bendradarbiaudami su profesionalais, pristatome vietinių skrudintojų kavos asortimentą, kur rasite iš įvairiausių pasaulio kampelių atgabentas, tačiau Lietuvoje skrudintas kavas. Kokių skonių į puodelį įneša mūsų šalyje paskrudinta kava? Itin ryškių ir sodrių, žavinčių net išrankiausius gurmanus. Atminkite tik vieną – norint pasimėgauti taip išgirtais skoniais, vietinių skrudintojų kava prancūziškam kavinukui turi būti pasirinkta vadovaujantis jau anksčiau minėtais patarimais.

Kavos rinkiniai prancūziškiems kavinukams 

Ruošiantys kavą prancūzišku kavinuku turi apgalvoti viską: ir kokią kavą pasirinkti, ir kaip pasirūpinti tuo, jog jos nepritrūktų. Pasirūpinti didesniu kiekiu padės kavos rinkiniai. Nesate tikri, ar tas pas skonis nepabos? Pagalvojome ir apie mėgstančius eksperimentuoti. Mūsų asortimente rasite ir tokių rinkinių, į kuriuos įeina kelios skirtingos kavos. Tad drąsiai leiskitės į įvairių ir ryškų skonių kelionę.

Arabikos kavos pupelės French Press kavinukui

Arabika ir Robusta – dvi populiariausios pupelių rūšys. Padėsime atskleidę, jog French Press ruošimo būdui geriausias pasirinkimas – Arabika. Kadangi ji pasižymi ypatinga skonio gelme, saldumu ir aromatingumu, visa tai puikiai atsiskleidžia naudojantis French Press kavinuku. Be to, Arabikos pupelės tinka visiems kavos receptams: tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu, o būtent šio universalumo ir tikimasi naudojantis prancūzišku kavinuku.

Robustos kavos pupelės French Press kavinukui

Robustos pupelių skonis yra kur kas mažiau rafinuotas nei Arabikos, tad dėl gerokai stipresnio ir kartesnio skonio, grynos Robustos pasitaiko labai retai. Dažniausiai Robusta sutinkama mišiniuose. Arabikos ir Robustos mišiniai yra itin populiarus pasirinkimas prancūziškiems kavinukams, nes leidžia paruošti lengvu kartumu, tirštesne konsistencija ir standesne puta pasižyminčią kavą. Be to, mišiniai sukuria tobulą skonių balansą, ypač tinkantį kavoms, ruošiamoms su pienu, kas itin aktualu gaminantiems kavą French Press kavinuku.

Nesate tikri dėl pasirinkimo?

Vis dar tiksliai nežinote, kokią kavą pasirinkti French Press kavinukui? Domina kita kava ir jos tipai? Mūsų konsultantai dirba tam, kad padėtų priimti užtikrintą sprendimą. Susiekite – atsakysime į visus kylančius klausimus. Atvykite – lauksime su naudingais patarimais ir gardžios kavos puodeliu.

Taip pat apie tai, kaip skaniai paruošti French Press kavą – skaitykite tinklaraščio įraše „French Press – kavos ruošimo gidas„.