d.
val.
min.
sek.
Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Prancūziškas kavinukas, dar vadinamas French Press, yra vienas populiariausių kavos ruošimo prietaisų pasaulyje. Ir tai nestebina žinant, jog su French Press kavą itin lengva paruošti, o išgauti gilūs skoniai pamalonina net išrankiausius. Taigi, dėl gardžios, sodrios, kupinos skonių kavos į Prancūziją vykti nereikia! Tačiau ar skaniam ir aromatingam gėrimui pakanka tik prancūziško kavinuko? Vis tik ypatingi skoniai slypi kavos pasirinkime. Tai reiškia, kad reikia gerai apgalvoti esminį žingsnį – išsirinkti kavą, tinkančią šiam ruošimo būdui.
Ruošiantys kavą French Press kavinuku labiausiai vertina natūralius jau paruoštos kavos skonius. Tokia kava yra ryški, tvirto „kūno“, aliejinga ir tiršta. Tad jei esate šių tradicinių skonių gerbėjai, rinkitės Arabikos arba Arabikos ir Robustos mišinius, skrudintus vidutiniu būdu. Vidutinio skrudinimo kava pasižymi aliejiškumu, sodrumu ir išraiškingumu, ko būtent ir reikia ruošiant išgryninto skonio ir ryškaus aromato kavą prancūzišku kavinuku. Dar platesnę skonių paletę atversite pasirinkę rūšinę kavą. Kadangi ji išsiskiria ypatinga skonio gelme ir kompleksiškumu, idealiai tinka šiam ruošimo būdui. Tad visi skonių eksperimentai yra jūsų rankose, o geriausios kavos šiems eksperimentams ieškokite: tiek pupelių, tiek rūšinės, tiek maltos, tiek be kofeino, tiek vietinių skrudintojų kavos asortimente.
French Press kavinukas yra vienas universaliausių bei paprasčiausių ruošimo prietaisų, tad ir neturint ypatingų įgūdžių, galima mėgautis kokybiška karšta kava, tačiau maksimaliai aromatingą ir skanų gėrimą įmanoma paruošti tik iš šviežiai sumaltų pupelių. Kavos pupelės prancūziškam kavinukui tinka tiek šviesesnio, tiek vidutinio, tik iš tamsesnio skrudinimo.
Pasirinkimas priklauso nuo to, kokio skonio gėrimą norite išgauti. Tamsesnio skrudinimo upelės jau paruoštai kavai suteiks daugiau kartumo, dūmo poskonio, kava bus aitresnė ir tirštesnė. Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo pupelės leis pajusti švelnesnius bei saldesnius skonius. Taip pat iš šių pupelių paruoštoje kavoje atsiskleidžia iš gamtos atėjusio skonio savybės, todėl galima pajusti daugiau vaisiškumo. Atkreipkite dėmesį ne tik į skrudinimo lygį, bet ir į malimo rupumą. Rekomenduojamas malimo rupumas: nuo vidutinio iki stambesnio. Tai padeda išgauti sodrią kavą su ryškiausiais skoniais.
Ruošiantiems kavą French Press kavinuku rekomenduojame Caprisette liniją, pasižyminčią švelniu skoniu ir puikiai tinkančią tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu. Rūšinės kavos gurmanams ir mėgėjams patariame išbandyti Black Crow White Pigeon liniją, pasakojančią išskirtinių skonių istorijas, kurios nugulą į tobulos kavos puodelį.
French Press kava neretai laikoma pranašesne už kitas. Taip manoma todėl, jog šiuo būdu pagamintame gėrime visos aromatinės ir skoninės savybės yra „kaip ant delno“, kas užtikrina skaniausią patirtį mėgaujantis kokybiška kava. Vis tik norint pajusti absoliučiai visus skonius ir aromatus reikia žinoti, jog kava prancūziškui kavinukui, skaniausiai skleidžiasi iš rūšinės kavos. Kodėl? Dėl aukščiausios kokybės, ryškių skonių, aromatų ir itin plačios skonių paletės.
Kyla klausimas: kokią rūšinę kavą pasirinkti? Nepamirštamiems gėrimo puodeliams rekomenduojame Black Crow White Pigeon kavas. Jų asortimentas ypatingas tuo, jog leidžia pasinerti į geriausiai įvertintos kavos pasaulį, atrasti tobuliausius skonius ir labiausiai svaiginančius aromatus.
Kaip jau minėjome, aromatingiausia ir skaniausia kava prancūziškam kavinukui paruošiama iš šviežiai sumaltų pupelių. Tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių ne visuomet pavyksta pasirūpinti šviežiu malimu. Tokiais atvejais malta kava rūpinasi Kavos Draugas asortimentas. Kad paieškos būt sėkmingos, svarbiausia atkreipti dėmesį į malimo rupumą. French Press kavinukams geriausiai tinka vidutinio ir stambesnio sumalimo kava, nes tuomet atsiskleidžia sodriausi ir vientisiausi skoniai. Taip pat reikia atminti, jog kuo kava bus smulkiau sumalta, tuo jos skonis bus aitresnis ir intensyvesnis, o kuo malimas bus stambesnis, tuo skonis taps švelnesnis.
Palengvinti tinkamiausios maltos kavos paieškas galite pasirinkę Caprisette linijos maltas kavas, kurios yra skirtos French Press kavinukams ir labai skaniam kasdienės kavos puodeliui. Norintiems išmėginti rūšines kavas, bet neturintiems galimybių ar laiko malti pupelių, siūlome išbandyti Black Crow White Pigeon maltas kavas, leidžiančias pajusti, ką reiškia tiesiog geriausios kavos puodelis.
Geriate kavą be kofeino? Svarstote, ar French Press kavinukas gali tokią kavą paruošti? Reikia žinoti, jog turintys prancūziškus kavinukus gali mėgautis gardžiais skoniais ir ryškiais aromatais pasižyminčia kava be kofeino. Svarbu tik atminti, jog kavos be kofeino pasirinkime galioja tos pačios taisyklės kaip ir renkantis įprastą kavą. Norintys pajusti maksimalius skonius bei aromatus turėtų rinktis šviežias pupeles, atsižvelgiant į jų skrudinimo lygį. Nusprendus rinktis maltą kavą, nepamirškite pasirinkti tinkamo rupumo.
Kad kava be kofeino suteiktų skaniausias patirtis, rekomenduojame išbandyti Caprisette Lullaby Decaf mišinį, pasižymintį itin viliojančiais, maloniai saldžiais skoniais. Ieškantiems ypatingų rūšinės kavos skonių esame paruošę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą be kofeino – susipažinkite, neteks nusivilti.
Esame pasirengę dar kartą priminti, jog šviežumas yra pagrindinis kriterijus renkantis kavą French Press kavinukui. Taip pat norime pasidžiaugti, jog šviežiai skrudinta kava – visiems prieinama. Bendradarbiaudami su profesionalais, pristatome vietinių skrudintojų kavos asortimentą, kur rasite iš įvairiausių pasaulio kampelių atgabentas, tačiau Lietuvoje skrudintas kavas. Kokių skonių į puodelį įneša mūsų šalyje paskrudinta kava? Itin ryškių ir sodrių, žavinčių net išrankiausius gurmanus. Atminkite tik vieną – norint pasimėgauti taip išgirtais skoniais, vietinių skrudintojų kava prancūziškam kavinukui turi būti pasirinkta vadovaujantis jau anksčiau minėtais patarimais.
Ruošiantys kavą prancūzišku kavinuku turi apgalvoti viską: ir kokią kavą pasirinkti, ir kaip pasirūpinti tuo, jog jos nepritrūktų. Pasirūpinti didesniu kiekiu padės kavos rinkiniai. Nesate tikri, ar tas pas skonis nepabos? Pagalvojome ir apie mėgstančius eksperimentuoti. Mūsų asortimente rasite ir tokių rinkinių, į kuriuos įeina kelios skirtingos kavos. Tad drąsiai leiskitės į įvairių ir ryškų skonių kelionę.
Arabika ir Robusta – dvi populiariausios pupelių rūšys. Padėsime atskleidę, jog French Press ruošimo būdui geriausias pasirinkimas – Arabika. Kadangi ji pasižymi ypatinga skonio gelme, saldumu ir aromatingumu, visa tai puikiai atsiskleidžia naudojantis French Press kavinuku. Be to, Arabikos pupelės tinka visiems kavos receptams: tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu, o būtent šio universalumo ir tikimasi naudojantis prancūzišku kavinuku.
Robustos pupelių skonis yra kur kas mažiau rafinuotas nei Arabikos, tad dėl gerokai stipresnio ir kartesnio skonio, grynos Robustos pasitaiko labai retai. Dažniausiai Robusta sutinkama mišiniuose. Arabikos ir Robustos mišiniai yra itin populiarus pasirinkimas prancūziškiems kavinukams, nes leidžia paruošti lengvu kartumu, tirštesne konsistencija ir standesne puta pasižyminčią kavą. Be to, mišiniai sukuria tobulą skonių balansą, ypač tinkantį kavoms, ruošiamoms su pienu, kas itin aktualu gaminantiems kavą French Press kavinuku.
Vis dar tiksliai nežinote, kokią kavą pasirinkti French Press kavinukui? Domina kita kava ir jos tipai? Mūsų konsultantai dirba tam, kad padėtų priimti užtikrintą sprendimą. Susiekite – atsakysime į visus kylančius klausimus. Atvykite – lauksime su naudingais patarimais ir gardžios kavos puodeliu.
Taip pat apie tai, kaip skaniai paruošti French Press kavą – skaitykite tinklaraščio įraše „French Press – kavos ruošimo gidas„.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.