Filtrinė kava aparatui

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
110 prekių

Apie kavą filtriniam aparatui

Kavos gaminimas filtriniu aparatu – klasika, žavinti daugelį kavos entuziastų. Šis žavesys slypi pačiame procese, kuomet be didelio vargo ir pastangų paruošiamas kokybiškos kavos puodelis. Vis tik paprastumas, patikimumas ir funkcionalumas tai dar ne viskas. Tikroji pažiba – pati kava. Dėl kurios pasirinkimo ir kyla daugiausiai klausimų – kuo išskirtinė filtrinė kava? Kokia geriausia? Ir visgi, kaip išgauti tą tobulos kavos puodelį iš savo filtrinio aparato?

Kava filtriniam aparatui: kokią rinktis?

Ruošiantys kavą filtriniu aparatu žino, kad gardžiai ir aromatingai kavai paruošti reikia šiek tiek daugiau laiko. Priklausomai nuo aparato, kavos gaminimas gali užtrukti nuo dešimties iki penkiolikos minučių, bet žiūrint į tai, kad kavos pagaminama ilgesniam laikui, o ne vienam puodeliui, tokia trukmė išteisinama. Filtriniai (lašeliniai) kavos aparatai, beruošiant kavą, palaiko ilgesnį kavos ir vandens kontaktą, todėl labai svarbu pasirinkti tinkamą kavą, kuri išsaugotų savo skonines savybes ir geriausiai jas atskleistų jau paruoštame kavos puodelyje. 

Du kertiniai aspektai, padėsiantys nuspręsti ar tam tikra filtrinė kava tinkamiausia – skrudinimo lygis ir kavos rupumas. Patariame rinktis vidutinį arba šviesesnį skrudinimą. Tamsiai skrudinta kava labai greitai „atiduoda“ savo skonį vandeniui, tad ruošiant filtriniu aparatu ji bus pernelyg aitri, stipri ir intensyvi. Paprastai tariant, kuo tamsesnio skrudinimo kava bus naudojama, tuo bus daugiau paaukojama individualių skoninių savybių. Tas pats galioja kalbant ir apie rupumą – kuo smulkiau bus sumalta kava, tuo greičiau „ištirps” visi skoniai. Todėl geriausia rinktis vidutiniškai arba netgi stambiau maltą kavą. Vadovaujantis šiais kriterijais, tinkamiausią kavą savo filtriniam aparatui galite rasti – tiek kavos pupelių, tiek maltos kavos, tiek rūšinės kavos, tiek kavos be kofeino, tiek vietinių skrudintojų kavos asortimente. Pasirinkimo gausa leis priimti geriausią sprendimą ir mėgautis skaniausia kava filtriniam aparatui.

Kokios kavos pupelės filtriniam aparatui – geriausios? 

Dauguma filtrinių aparatų kavą ruošia iš jau sumaltos kavos. Tačiau pastaruoju metu rinkoje daugėja šio tipo kavos aparatų su įmontuotais malūnėliais. Tai džiugina, nes skaniausi kavos gėrimai visada ruošiami iš šviežiai maltų kavos pupelių. Turintiems filtrinį aparatą su malimo funkcija suteikiama galimybė pajusti tikrąsias kavos pupelių savybes ir išgauti subalansuotus, „švarius“, net išrankiausiems įtinkančius skonius. Tik kyla klausimas: kokias pasirinkti? 

Vidutinio arba šviesesnio skrudinimo. Tam, kad išgautumėte tobulos kavos puodelį, naudokite vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavos pupeles. Taip išlaikysite originalius kavos skonius, įskaitant malonų saldumą bei lengvą vaisiškumą.

Vadovaukitės aprašymu. Vėlgi, nepaklysite, jei vadovausitės aprašymu. Labai dažnai ant pakuotės arba aprašyme nurodoma, kad kavos pupelės tinka būtent filtriniams aparatams. Visgi jei tokio užrašo nėra, visuomet puikus kelrodis – jau aptartas skrudinimo lygis. 

Nenorintiems ilgai ieškoti, ypatingai rekomenduojame Kavos Draugo Caprisette liniją. Šios linijos kavos pupelės puikiai tinka filtriniam kavos ruošimo būdui ir siūlo skirtingų skonių mišinius. Taip pat ypatingo skonio kavas atrasite ir išskirtinės kokybės ženklu pažymėtame rūšinių kavų asortimente. Galbūt pasirinksite prinokusius abrikosus, pieninį šokoladą ir karamelę primenančias skonio natas? O gal maloniai saldžią, medumi ir karamele kvepiančią kavą? 

Rūšinė kava filtriniam aparatui

Ruošiant kavą filtriniu būdu, labai plačiai atsiskleidžia skonio natos, tad tokia kava pasižymi taip vadinamu sviestiniu arba šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Todėl norintiems išgryninti visas geriausias kavos savybes ir mėgautis unikaliais skoniais, patariame atkreipti dėmesį į rūšinę kavą. Filtriniu kavos aparatu paruošta rūšinė kava atskleis visą savo skonių paletę. Ne veltui šia aukščiausios kokybės kava, kaip ir vynu, patariama mėgautis lėtai.

Ieškantiems rūšinės kavos, kuri pamalonintų skoniais ir tiktų filtriniam aparatui, rekomenduojame išbandyti Black Crow White Pigeon kavas. Ši linija įkūnija jau aptartą rūšinių kavos skonių paletę: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų.

Malta kava filtriniam aparatui: kokia tinkamiausia?

Vienas ryškiausių filtrinių aparatų privalumų – patogumas ir paprastumas ruošiant kavą iš maltos kavos. Užtenka pripildyti vandens rezervuarą, įdėti filtrą į laikiklį, įpilti maltos kavos ir paspausti mygtuką. Ir nors šis procesas nereikalauja daug pastangų, norint paruošti išties gardžią kavą reikia tam tikrų žinių. 

Visų pirma, malta kava turėtų būti vidutinio arba šviesesnio skrudinimo. Kuo kava bus šviesesnio skrudinimo lygio, tuo ryškiau atsiskleis jos skoniai. Taip pat turite atrasti tinkamą rupumą. Kadangi filtrinis ruošimo būdas yra pakankamai jautrus visoms skoninėms savybėms, geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio malimo kava. Pasirinkus pernelyg smulkiai sumaltą kavą prarasite tikrus skonius. Be to, kava gali įgauti nemalonų, per daug kartų ar rūgštų skonį. Siekiant pasirinkti geriausią rupumą, atkreipkite dėmesį į tai, jog jis turėtų būti šiek tiek stambesnis nei užpiltinei kavai. Klaidingo pasirinkimo išvengsite ir tuomet, kai ruošiant kavą filtriniu būdu kaskart ją susimalsite šviežiai. Todėl turint filtrinį kavos aparatą be malimo funkcijos, visuomet rekomenduojame pagalvoti apie kavamalės įsigijimą.

Kava be kofeino filtriniams aparatams 

Šiuo metu pastebima tendencija, jog sparčiai auga besirenkančių kavą be kofeino žmonių skaičius. Kava be kofeino – puiki alternatyva tiems, kurie dėl tam tikrų priežasčių nusprendė atsisakyti įprasto kavos puodelio, bet kavos iš savo gyvenimo išbraukti neketina. Svarstote, ar kava be kofeino tinkama filtriniam kavos ruošimo būdui? Galime nuraminti, jog naudojantis filtriniu aparatu lengvai ją paruošite. Vis tik siekiant skaniausio rezultato, vadovaukitės tais pačiais kavos pasirinkimo kriterijais, kurie buvo paminėti kalbant apie įprastą kavą. Patariame rinktis vidutinio arba šviesaus skrudimo kavą be kofeino, kuri būtų sumalta nepernelyg smulkiai.

Na, o ištikimiausiems kavos be kofeino gerbėjams rekomenduojame išbandyti aromatingą, švelnaus skonio Caprisette Lullaby Decaf mišinį, žavintį subtiliomis skonių natomis ir svaiginančiu aromatu. Dar vienas nenuviliantis pasirinkimas – Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kava. Ji patiks tiems, kurie ieško tobulo balanso tarp saldžių ir gaivių skonių.

Kavos rinkiniai filtriniams aparatams

Ruošiant kavą filtriniu aparatu galima mėgautis tiek sklandžiu procesu, tiek skaniu gėrimo puodeliu. Vis tik gan dažnai pastebime porą nesklandumų. Pirmasis – kava baigiasi per greitai ir netikėtai. Antra – pabosta tas pats skonis. Abi šios problemos sprendžiamos lengvai, kuomet pasirenkami kavos rinkiniai. O įsigijus rinkinį, sudarytą iš tos pačios rūšies kavų, pasirūpinsite tuo, jog kava nesibaigs pačiu netinkamiausiu laiku. Atminkite tik vieną – renkantis rinkinį filtriniam aparatui reikia vadovautis anksčiau minėtais patarimais apie skrudinimo lygį bei rupumą, nes tik tuomet kava džiugins ryškia skonių gama. 

Arabikos kavos pupelės filtriniam aparatui

Negalime praleisti ir dažniausiai užduodamo klausimo – kokios pupeles yra geresnis pasirinkimas filtriniam aparatui: Arabikos ar Robustos? Filtrinei kavai ruošti ypatingai rekomenduojama Arabika. Ji pasižymi švelniu skoniu, kuriame vyrauja vaisiškumas, saldumas, malonus saldžiarūgštingumas. Visos šios skoninės savybės lyg ant delno atsiskleidžia tuomet, kai naudojamasi itin skonius išryškinančiu filtriniu aparatu. Be to, ne paslaptis, jog filtrinėje kavoje yra labai daug kofeino. Tačiau ruošiant kavą iš Arabikos pupelių, kofeino kavoje bus mažiau nei naudojant Arabikos ir Robustos pupelių mišinį.

Robustos kavos pupelės filtriniam aparatui

Kava iš grynų Robustos pupelių gaminama labai retai. Tačiau Robustos ir Arabikos mišiniai yra itin populiarūs. Kadangi Robusta kavai suteikia daugiau tirštumo ir lengvo kartumo, o Arabikos pupelės įneša saldumo bei vaisiškumo, tinkamai subalansavus šių dviejų rūšių pupeles, galima išgauti puikią kavą, turinčią kepintos karamelės ar juodojo šokolado kartumo, tamsią spalvą ir ypač tinkančią gėrimams su pienu.

Nežinote, kokia kavą pasirinkti?

Vis dar svarstote, kokią kavą pasirinkti filtriniam aparatui? Mūsų konsultantai mielai išklausys jūsų norus bei pageidavimus ir padės rasti jums skaniausią kavą. Taip pat mūsų parduotuvėse laukiami visi, galintys ir norintys atvykti, nes čia prie gardžios kavos puodelio gimsta nuoširdūs pokalbiai, vertingi patarimai ir patys geriausi pasirinkimai.