Kava Cold Brew kavinukui

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
111 prekių

Apie kavą Cold brew kavinukui

Šiuo metu vienas „karščiausių” gėrimų yra šaltai brandinta kava. Skamba paradoksaliai? Tik ne šaltos kavos gerbėjams, kurie mėgaujasi kiekvienu šios gaivinančios kavos gurkšniu ir lengvai ją pasigamina namuose Cold brew kavinuku. Ir nors turint kokybišką šalto plikymo kavinuką šaltos kavos ruošimas nėra didelė paslaptis, vis vien gali kilti klausimas – kokią kavą naudoti? Kas tinka labiau kavos pupelės ar malta kava? Ir vis dėl to, ar vadovautis šaltos kavos receptu, o gal eksperimentuoti?    

Kava Cold brew kavinukui: kaip tinkamai išsirinkti?

Verta pradėti nuo to, kad Cold brew kava nėra atšaldytos karštos kavos versija. Cold brew yra šaltai brandinta kava, kuri išsiskiria tiek savo skoniu, tiek unikaliu paruošimo būdu. Ruošiant šią kavą naudojami šalto plikymo (cold brew) kavinukai, tokie kaip Cold brew, skirti paruošti kavą be karšto vandens. Kaip tai įtakoja kavos skonį? Tokiu būdu paruošta šalta kava turi daugiau kofeino, jos skonis yra sodresnis, natūraliai saldesnis ir turintis ženkliai mažiau rūgštumo.

Renkantis kavą Cold brew kavinukui griežtos taisyklės negalioja, nes viskas priklauso nuo jūsų skonio. Jeigu norite labiau tradicinių, itališkos kavos skonių, rinkitės kavos mišinius, sudarytus iš Arabikos ir Robustos kavos pupelių. Jei mėgstate kavas su ryškiai išreikštomis skonio natomis, tuomet jūsų pasirinkime turėtų būti aukščiausios kokybės rūšinės kavos.

Vienintelis dalykas, ko rekomenduojame vengti, tai – itin tamsiai skrudinta ir labai smulkiai malta kava. Kodėl? Atsakymas slypi ruošimo procese. Ruošiant kavą Cold brew kavinuku, vandens ir kavos kontaktas yra ilgas, tad tokia kava, kuri greitai „atiduoda“ savo skonines savybes, bus pernelyg aitri.

Tad tik atsižvelgus į savo skonį, galite pasigaminti tobulos Cold brew kavos puodelį, o kavą šiam puodeliui rasite pas mus: tiek pupelių, tiek rūšinės kavos, tiek maltos kavos, tiek kavos be kofeino, tiek vietinių skrudintojų asortimente. Išsirinkite, pasimėgaukite ir atsigaivinkite. 

Geriausios kavos pupelės Cold brew kavai

Šaltai brandintai kavai ruošti geriausiai tinka šviežiai maltos kavos pupelės. Taip pat reikia žinoti, jog nors Cold brew kava gali būti ruošiama iš įvairių kavos pupelių, ieškant tinkamiausių ir vėl patariame atsižvelgti į savo skonį. Iš šviesiai skrudintų pupelių išgaunamas šiek tiek rūgštesnis ir vaisiškesnis šaltos kavos puodelis.  Vidutinio skrudinimo kavos pupelės leidžia pajusti labiausiai subalansuotus skonius ir ypatingai malonų saldumą, dėl kurio ir yra taip mėgstama Cold brew kava. Tamsaus skrudinimo pupelės suteiks drąsius ir intensyvius skonius, tad ne itin stiprios kavos mėgėjams tokia kava gali būti per aštri. 

Maloniai saldžiam, mažiau rūgštumo turinčiam Cold brew kavos puodeliui rekomenduojame rinktis vidutinio skrudinimo Caprisette kavos pupeles. Na, o ieškantiems labiau išraiškingų, ryškių šaltos kavos skonių, juos suteiks Parallel ir Black Crow White Pigeon linijų rūšinės kavos. 

Rūšinės kavos skoniai Cold brew kavoje

Cold brew kava dažnai pasirenkama tų kavos gurmanų, kurie ypatingai mėgsta ryškias kavas su savitu charakteriu. Kadangi ši kava gaminama be sąlyčio su karštu vandeniu, tai leidžia atsiskleisti  ryškiausioms skonio natoms, kurias geriausiai padės pajusti rūšinė kava.

Norintiems pajusti šiuos ypatingus skonius, siūlome išmėginti Black Crow White Pigeon rūšines kavas, kurios įkūnija visą rūšinės kavos skonių paletę: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Išskirtinai gardžiam šaltai brandintos kavos puodeliui taip pat rekomenduojame iš Afrikos ir Azijos atkeliavusias rūšines kavas. Kavos iš Afrikos sužavės gaivesnių skonių mėgėjus, nes šiose kavose dominuoja egzotiškos, uogiškos, vaisiškos, gėliškos ir netgi arbatiškos natos. Azijos kavos yra šiek tiek kartesnės, „sunkesnės“, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.

Malta kava Cold brew kavinukui

Nors skaniausiems Cold brew kavos skoniams išgauti patariama naudoti šviežias kavos pupeles, malta kava nėra netinkamas pasirinkimas. Jei dėl laiko trūkumo ar kitų priežasčių nusprendėte naudoti jau sumaltą kavą, svarbiausia išsirinkti tokią, kuri patenkintų visus jūsų skonio poreikius. Kadangi minėjome, kad ruošiant šaltai brandintą kavą Cold brew kavinuku kavos ir vandens kontaktas yra gan ilgas, reikėtų vengti itin smulkaus malimo kavos, kuri gali išryškinti pernelyg karčias, aitrias natas. Skoniais neteks nusivilti, jei rinksitės vidutinio ar stambesnio malimo kavą. Naudodami stambiau maltą kavą užsitikrinsite, kad jūsų šalta kava bus puikaus skonio be nepageidaujamo kartumo.

Cold brew kava be kofeino

Visiems svarstantiems, ar egzistuoja Cold brew kava be kofeino, turime džiugių žinių – jūs galite mėgautis gardžia, šaltai brandinta kava, kurioje nebus kofeino. Kyla klausimas: kaip pagaminti šaltą kavą be kofeino? Lygiai taip pat kaip ir įprastą šaltai brandintą kavą. Viskas, ką reikia padaryti: pasirinkti tinkamo skrudinimo kavos pupeles arba tinkamo rupumo maltą kavą be kofeino ir pasinaudoti funkcionaliu Cold brew kavinuku. 

Gardžiausiems šaltai brandintos kavos be kofeino receptams rekomenduojame Caprisette Lullaby Decaf mišinį, kuriame skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, subtiliai juntamos kakavos ir medienos natų užuominos. Taip pat rekomendacijas skiriame ir rūšinei Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavai, kuri užburia šokolado, karamelės, gaiviomis obuolinėmis ir citrusinės rūgštelės natomis.

Kavos rinkiniai Cold brew kavinukui

Kadangi Cold brew kava yra ir itin gaivinanti bei tonizuojanti, šiltuoju metų sezonu šios kavos mėgėjai ją ruošia labai dažnai. Neretai nutinka taip, kad pasirinkus įprastą  250 g kavos pupelių kiekį kava baigiasi per greitai. Kad netektų nerimauti ir išlaidauti – kavos rinkiniai, į kuriuos įeina kelios tos pačios rūšies arba skirtingų skonių kavos, padės aprirūpinti ilgesniam laikui. Žinoma, įsigyjant didesnį kavos kiekį vienu kartu, norisi būti tikram, kad kava atitiks skonį ir patiks. Todėl renkantis kavos rinkinį Cold brew kavinukui, prisiminkite viską, ką aptarėme anksčiau: tinkamiausią skrudinimo lygį, malimo rupumą, kavos mišinių ir rūšinių kavų skonines savybes. 

Arabikos kavos pupelės Cold brew kavai

Beveik paskutinis, bet ne mažiau svarbus klausimas – kokios rūšies kavos pupelės yra geriausias pasirinkimas, norint pasigaminti skaniausią Cold brew kavą: Arabikos ar Robustos? Arabikos kavos pupelėse yra gerokai daugiau cukraus nei Robustos kavoje, todėl jos gerai žinomos dėl savo saldaus, švelnaus skonio. Taip pat Arabikos kava išsiskiria vaisiškumu bei aromatingumu. Tad mėgstantiems lengvesnę, aromatingesnę bei saldesnę Cold brew kavą patariama rinktis Arabikos kavos pupeles. 

Robustos kavos pupelės Cold Brew kavai

Priešingai nei Arabikos, Robustos kavos pupelėse vyrauja daugiau stiprios, karčios ir žemiškos natos. Dėl šių specifinių skonių bei sudėtyje esančio didesnio kiekio kofeino, grynos Robustos pasitaiko itin retai. Tačiau vienas populiariausių pasirinkimų Cold brew kavai yra Arabikos ir Robustos kavos mišiniai. Tokie mišiniai gali pasiūlyti tobulą balansą tarp saldumo bei stiprumo ir puikiai tinka eksperimentuoti su skoniais, siekiant pasigaminti gardžiausią, labiausiai subalansuotą šaltai brandintos kavos puodelį. 

Norite sužinoti daugiau?

Galbūt turite papildomų klausimų ar norite sužinoti daugiau kokio tipo kava jums tinkamiausia? Susiekite su mūsų konsultantais, kurie su malonumu pasidalins visomis profesionaliomis žiniomis ir padės išsirinkti jūsų skoniui labiausiai įtinkančią kavą. Taip pat kviečiame į svečius, kur itin maloniai sutinkame visus Kavos Draugus.