Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Kava – tai meno forma puodelyje. Šią mintį išgirdome iš tų, kurie kavą ruošia Chemex kavinuku. Negalime su tuo nesutikti. Grakštus ir elegantiškas Chemex kavinukas atsidūręs kavos mėgėjų rankose yra tarsi dailininko pieštukas, tapantis švelnius ir ryškius skonius. Vis tik skanesniam nei įprastai kavos puodeliui reikalingas komandinis darbas. Todėl ruošiant kavą Chemex kavinuku negalima pamiršti kavos pasirinkimo svarbos. Kokia kava Chemex kavinukui reikalinga? Ar visos kavos rūšys tinka? Ir galiausiai, kur slypi nepriekaištingų Chemex kavos skonių paslaptys?
Chemex kavinukas – vienas populiariausių ir rinkoje geidžiamiausių. Gardaus gėrimo paruošimui šiuo kavinuku, paprastai naudojama filtrinė kava. Tokio pripažinimo šis kavinukas sulaukė tiek dėl išskirtinai elegantiško dizaino, tiek dėl paprasto naudojimo, tiek dėl ypatingais skoniais pasižyminčio kavos puodelio. Ši kelionė link tobulo skonio prasideda nuo to, jog ruošiant kavą Chemex kavinuku kavos ir vandens kontakto trukmė yra itin trumpa, o specialūs popieriniai filtrai užtikrina, kad būtų sulaikytos visos nuosėdos, tirščiai bei aliejai. To rezultatas – švelnaus skonio, mažiau kartumo ir daugiau lengvumo turinti kava. Vis tik norint mėgautis geriausiais ir ryškiausiais kavos skoniais reikia žinoti apie tinkamiausios kavos pasirinkimus.
Kadangi Chemex kava gali atskleisti itin daug skonių natų, rekomenduojama rinktis vidutinio ir šviesesnio skrudinimo rūšines kavas. Kodėl rūšines? Todėl, kad ši kava laikoma geriausia pasaulyje, o Chemex kavinukas puikiai atskleidžia geriausias kavos skonių natas ir savybes. Aukščiausios kokybės kavos galite ieškoti: ir kavos pupelių, ir maltos kavos, ir kavos be kofeino, ir vietinių skrudintojų asortimente. Radę savo skoniui tinkamiausią, neabejotinai, pasigaminsite nepriekaištingos kavos puodelį.
Gardžiausia kava Chemex kavinukui gaminama iš šviežių, aukščiausios kokybės rūšinių kavos pupelių. Tačiau geriausiai pasaulyje įvertintos kavos pupelės yra dar ne viskas, svarbu ir jų skrudinimo lygis, leidžiantis išgauti būtent tokią kavą, kurios gurkšnis suteiks maloniausius pojūčius. Tad ruošiantiems kavą šiuo būdu rekomenduojame vidutinio ir šviesesnio skrudinimo rūšines kavos pupeles. Šviesiai skrudintos pupelės kavai suteiks vaisiškumo, gaivos ir lengvumo. Vidutinio skrudinimo pupelės skirtos labiau subalansuotam kavos puodeliui, turinčiam šiek tiek jaučiamą saldžiarūgštį skonį. Na, o jei vis tik nuspręsite išbandyti tamsesnio skrudinimo kavos pupeles žinokite, kad kava gali būti pernelyg aitri ir aštri.
Ypatingos mūsų rekomendacijos skirtos Black Crow White Pigeon linijos rūšinėms kavoms, kurios yra universalios arba skirtos filtriniams ruošimo būdams. Šios linijos kavos turi itin ryškią, išskirtinių skonių paletę – nuo gilesnių, žemiškų iki lengvų, subtilių. Kiekvienas iš šių skonių gali atsiskleisti jūsų tobulos kavos puodelyje.
Kaip jau supratote, rūšinė kava dėl aukščiausios kokybės bei ypatingos skonio gelmės yra idealiausias pasirinkimas Chemex kavinukui. Ruošiant rūšinę kavą šiuo metodu būsite apdovanoti tiek išskirtinai ryškiais skoniais, tiek svaiginančiais aromatais. Tačiau geriausios kavos skonis yra gan individualus – vieniems priimtinesnė gaivesnė kava, kitiems – saldesnė. Todėl kava Chemex kavinukui neatsiejama nuo skonių natų. Jeigu kavoje dominuoja uogiškos ir vaisiškos natos, tuomet daugiau jausite saldžiarūgštį skonį, lengvumą bei gaivą. Jeigu dominuojančios natos bus tokios kaip karamelė, šokoladas, riešutai, tuomet kava nebus tokia vaisiška, turės mažiau rūgštelės ir daugiau saldumo. Tad rūšinės kavos pasirinkimas priklauso nuo asmeninių skonio pageidavimų – to nepamirškite ir vadovaukitės rinkdamiesi skaniausią kavą.
Norint Chemex kavinuku išgauti tobuliausius skonius, šviežios kavos pupelės paprastai kaskart malamos. Tačiau tuomet gerokai pailgėja kavos gaminimo procesas. Ne visuomet turite tam laiko? Šviežia, kokybiška malta kava – taip pat tinkamas pasirinkimas. Atminkite tik tai, kad renkantis maltą kavą reikia atsižvelgti į jos rupumą. Geriausiai šiam kavos ruošimo būdui tinka vidutinio malimo kava, nes toks malimo lygis leis išgauti labiausiai subalansuotą kavos skonį. Taip pat patariame rinktis šviesaus ir vidutinio skrudinimo maltas kavas, kurios užtikrina švelnesnius ir lengvesnius skonius.
Kavos gurmanų nenuviliantis pasirinkimas – Black Crow White Pigeon maltos kavos. Šių rūšinių kavų linija sukurta tam, kad pajustumėte plačiausią skonių paletę ir pasinertumėte į naujas patirtis, kurios suteikia vieną – itin gardžios ir aromatingos kavos puodelį.
Ar egzistuoja kava Chemex kavinukui be kofeino? Šio klausimo sulaukiame labai dažnai. Tad norime pabrėžti, kad šiuo būdu galima pagaminti savo ryškiu skoniu įprastai kavai nenusileidžiančią kavą be kofeino. Mūsų asortimente rasite aukščiausios kokybės rūšinių kavos pupelių ir maltų kavų, iš kurių kofeinas pašalintas natūraliu būdu. Kodėl tai taip svarbu? Todėl, kad geriausiai vertinami natūralūs kofeino šalinimo būdai maksimaliai išsaugo aromatines bei skonines kavos savybes. Žinoma, renkantis kavą be kofeino Chemex kavinukui reikėtų atsižvelgti į jau aptartą skrudinimo lygį bei malimo rupumą, tuomet mėgausitės aromatingiausios ir skaniausios kavos puodeliu.
Palengvinsime geriausios kavos be kofeino pasirinkimą ir patarsime rinktis rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą, kurioje rasite viską: ir malonų saldumą ir gaivų vaisiškumą.
Dar viena naudinga rekomendacija ruošiantiems kavą Chemex kavinuku – kavos rinkiniai. Šiuos rinkinius sukūrėme dėl dviejų priežasčių. Pirma: žinome, kad dažnai norima išbandyti įvairius kavos skonius, todėl tam, kad neprirūktų skonių įvairovės paruošėme iš kelių skirtingų kavų sudarytus rinkinius. Antra: dažnai girdime, kad mėgstama kava pasibaigė per greitai, tad siūlome iš karto įsigyti daugiau pamėgto skonio kavos. Nepaisant to, ar rinksitės iš tos pačios rūšies, ar iš skirtingų kavų sudarytus rinkinius nepamirškite, jog kava Chemex kavinukui labiausiai tinka šviesaus ir vidutinio skrudinimo bei vidutinio malimo.
Populiariausios kavos rūšys yra trys: Arabika, Robusta ir Liberika. Tad neatsakytas liko tik vienas klausimas: ką pasirinkti ruošiant Chemex kavą? Ruošiantiems kavą šiuo būdu rekomenduojame rinktis tik Arabikos kavos pupeles. Šios kavos pupelės yra švelnesnio, saldesnio skonio nei kitų kavamedžių rūšių pupelės. Pasirinkus Robustos kavos pupeles ar Arabikos ir Robustos mišinius labai tikėtina, kad kava bus per daug karti bei aštri, o tai tikrai nežavi švelnios Chemex kavos gerbėjų.
Apie Chemex kavą norite sužinoti daugiau ir išsamiau? Domina skirtingų rūšių ir skonių kavos tipai? Mūsų konsultantai pasiruošę pasidalinti profesionaliomis žiniomis. Susiekite arba atvykite į svečius. Pažadame ne tik atsakyti į kylančius klausimus, bet ir pavaišinti kvapnios bei skanios kavos puodeliu.
Taip pat, apie skanios Chemex kavos paruošimą skaitykite tinklaraščio įraše „Kavos ruošimo gidas: kava su Chemex per 9 žingsnius„.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.