d.
val.
min.
sek.
Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Dar viena sparčiai populiarėjanti kavos rūšis visame pasaulyje – kava be kofeino. Kofeino pašalinimas nereiškia, kad kava pasižymės prastu skoniu. Anaiptol, kava be kofeino gali nudžiuginti ryškiais skoniais ir aromatais. Todėl kavą be kofeino besirenkančių žmonių skaičius kasdien auga. Tai ir kavos mėgėjai, kurie dėl įvairiausių priežasčių riboja kofeino kiekį, ir besilaukiančios bei maitinančios moterys, ir kofeinui jautrūs žmonės, ir tie, kurie linkę viršyti kofeino paros normą, bet vis dar nori mėgautis kavos skoniu.
Nesvarbu, dėl kokių priežasčių susidomėjote kava be kofeino, Kavos Draugo asortimente rasite aukščiausios kokybės produktus be kofeino puikiai pažįstamais ir pamėgtais pavidalais nuo kavos pupelių iki kapsulių, tablečių bei pagalvėlių. Kava be kofeino turi begales pasirinkimų, pritaikytų skirtingiems paruošimo būdams, skirtingiems poreikiams ir skirtingiems skoniams.
Norintys patirti maksimalų kavos gėrimo malonumą žino, kad būtent kavos pupelės be kofeino turi didelį aromato ir skonio potencialą. Tačiau kaip išsirinkti geriausias kavos pupeles be kofeino? Visų pirma, patariama rinktis tokias kavos pupeles, iš kurių kofeinas būtų pašalintas saugiu būdu, išsaugant visas svarbiausias skonines savybes. Kavos Draugo asortimente rasite tik tokius produktus, iš kurių kofeinas pašalintas naudojant visiškai saugius būdus. Geriausiai įvertinti natūralūs kofeino šalinimo būdai – taikant anglies dvideginio (CO2) arba Swiss Water Process metodą. Šiais būdai pašalintas kofeinas leidžia išsaugoti vertingiausias pupelių savybes, o to rezultatas – ryškaus skonio ir aromato kavos puodelis be kofeino.
Taip pat svarbu atsižvelgti į pupelių skrudinimo lygį. Kavos pupelės be kofeino, kaip ir įprastos pupelės, gali būti šviesaus, vidutinio ir tamsaus skrudinimo. Ką skrudinimo lygis pasako apie kavos skonį? Šviesaus skrudinimo kavos pupeles išlaiko natūralų kavos skonį, o kavos puodelyje pajusite daugiau malonios rūgštelės bei vaisiškumo. Vidutinio skrudinimo kavos pupelės be kofeino kavai suteikia saldžiausius skonius, todėl yra vienos mėgstamausių tiek tarp juodos kavos, tiek tarp pieniškų kavų mėgėjų. Tamsaus skrudinimo kavos pupelės be kofeino – stiprios, ganėtinai karčios kavos gerbėjų pasirinkimas.
Geriausiai mūsų klientų įvertinta Kavos Draugo kava be kofeino – tai rūšinės kavos pupelės Colombia Decaf Excelso. Užaugintos žymiajame Kolumbijos Huila regione ir apdorotos geriausiai vertinamu Swiss Water Process® metodu. Dėl išskirtinės kokybės ir skonio ši kava pažymėta Specialty ženklu. Šioje kavoje atsiskleidžia šokoladinės ir karamelinės natos, lydimos gaivios obuolinės ir citrusinės rūgštelės. Dar vienos populiarios aukščiausios rūšies kavos pupelės be kofeino – mūsų ilgamečių partnerių belgų skrudintojų Charles Liégeois „Della Notte“. Ši tvirto „kūno“ braziliška kava pasižymi riešutų ir kakavos natomis su subtiliomis raudonųjų vaisių užuominomis. Kofeinas iš šių pupelių pašalintas natūraliu būdu – naudojant CO2 metodą. Mėgstantiems švelnius kavos skonius sukūrėme pirmąją populiariausios Caprisette kavos linijos kavą be kofeino „Lullaby Decaf“. Šioje kavoje skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, subtiliai juntamos kakavos ir medienos natų užuominos, o svaiginantys aromatai tik sustiprina itin malonią kavos gėrimo patirtį. Kofeinas iš šių kavos pupelių pašalintas naudojant CO2 metodą.
Mėgstate švelnų ir subtilų kavos skonį, tačiau norite išvengti kofeino poveikio? Filtrinė kava be kofeino išlaiko visus kavos privalumus. Ji pasižymi mažiau intensyviu skoniu nei espresso ar kitais ruošimo būdais pagaminti gėrimai, atskleidžia daugiau aromatų dėl savo unikalaus ruošimo būdo, kurio metu vanduo per kavos sluoksnį teka ilgiau. Norint paruošti tobulą filtrinę kavą be kofeino, svarbu pasirinkti kokybiškas pupeles, kurios būtų tinkamai apdorotos, kad išlaikytų savo skonio savybes net ir pašalinus kofeiną. Dažniausiai rekomenduojama rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo maltą kavą ar pupeles, kurios padeda išlaikyti originalų skonį, pasižymintį maloniu saldumu ir lengvu vaisiškumu.
Nenorintiems ilgai ieškoti, bet vertinantiems švelnius ir subtilius kavos skonius, rekomenduojame išbandyti jau minėtą Kavos Draugo Caprisette linijos kavą „Lullaby Decaf“. Ši kava pasižymi saldžiomis anakardžių riešutų natomis, subtiliai juntamomis kakavos ir medienos užuominomis, o jos svaiginantis aromatas sukuria itin malonią kavos gėrimo patirtį. Kofeinas iš šių kavos pupelių pašalintas naudojant CO2 metodą, išsaugant natūralų kavos skonį ir aromatą.
Kavos pasaulyje espresso reiškia tiek patį kavos gėrimo tipą, tiek kavos ruošimo metodą. Espresso ir jo pagrindo gėrimams paruošti reikalingi kavos aparatai, turintys bent 9 barų slėgį. Turint tokį kavos aparatą galima paruošti bet kokią espresso kavą, įskaitant ir kavą be kofeino. Renkantis kavos pupeles be kofeino espresso kavai, atkreipkite dėmesį, kad jos būtų tinkamos šiam kavos ruošimo būdui – dažniausiai tai parodo ant pakuotės ar aprašyme esantis žodis „espresso“. Taip pat patariame rinktis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupeles be kofeino, nes tai – sodraus skonio ir aromato espresso gėrimo pagrindas. Tobulam espresso be kofeino rekomenduojame kavos pupeles, iš kurių kofeinas būtų pašalintas naudojant Swiss Water Process metodą. Šis subtilus ir ekologiškas metodas naudojamas pašalinti kofeiną tik iš itin aukštos kokybės rūšinių kavos pupelių, pasižyminčių išskirtinėmis skoninėmis savybėmis.
Kavos Draugo asortimente rasite aukščiausios kokybės rūšines kavos pupeles be kofeino Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“, puikiai tinkančias espresso ruošimo būdui. Kofeinas iš šių pupelių pašalintas naudojant Swiss Water Process metodą, tad to rezultatas – maksimaliai išsaugotos aromatinės ir skoninės savybės, kurios atsiskleis jūsų aromatingame ir gardžiame espresso kavos be kofeino puodelyje.
Kalbant apie geriausią kavą be kofeino neabejotinai tai būtų rūšinė kava. Visų pirma, rūšinė kava atskleidžia unikalius skonius, nes ji yra vienos kilmės ir nemaišoma su kitomis kavomis. Tai leidžia pajusti itin ryškias, individualias skonines savybes, kurių įprastame kavos puodelyje nerasite. Be to, minėjome, jog iš rūšinių kavų kofeinas šalinamas Swiss Water Process metodu, kuris yra pripažintas vienu geriausiu pasaulyje, jo metu nenaudojami jokie chemikalai, tik grynas vanduo, išsaugantis vertingiausias skonines bei aromatines kavos savybes.
Norintiems pajusti ypatingus rūšinės kavos be kofeino skonius rekomenduojame Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“ kavą. Iš Kolumbijos Huila regiono atkeliavusios kavos pupelės atskleidžia itin malonių skonių paletę – šokolado, karamelės, gaivios obuolinės ir citrusinės rūgštelės, kas suteikia svaiginančių skonių bei aromatų patirtį.
Kavos kapsulės yra vienas populiariausių kavos produktų, nes leidžia greitai bei paprastai pasigaminti gardžios bei aromatingos kavos puodelį. Tad geriantys kapsuliniais aparatais paruoštą kavą turėtų nudžiugti, nes kavos kapsulės be kofeino sparčiai populiarėja ir jų pasirinkimas tampa vis platesnis. Pamėgtą Charles Liégeois „Discret Deca“ galima rasti ir kapsulių forma – tai Dolce Gusto® aparatams skirtos kapsulės Charles Liégeois „Discret Deca“ bei Nespresso kavos aparatams skirtos Charles Liégeois „Discret Deca“ kapsulės.
Dolce Gusto® aparatams skirtos kavos kapsulės išsiskiria intensyviais aromatais ir itin subalansuotais skoniais. Vienos iš jų – Charles Liégeois „Discret Deca“ kavos kapsulės be kofeino. Šio kavos mišinio pagrindas yra braziliška kava. Brazilija – istorinė Pietų Amerikos kavos gimtinė bei viena iš daugiausiai kavos užauginančių šalių pasaulyje, o braziliška kava puikiai žinomos dėl unikalaus ir itin subalansuoto skonio profilio. Tad iš Charles Liégeois „Discret Deca“ kavos be kofeino galite tikėtis tobulos pusiausvyros tarp saldumo bei kartumo: kavos puodelyje subtiliai skleisis prieskoninių ir kepintų dribsnių natos, itin pamaloninančios tradicinio kavos skonio mėgėjus. Kofeinas iš šių kavos kapsulių pašalintas natūraliu būdu, naudojant CO2 metodą.
Kavos Draugo asortimente rasite ir kavą be kofeino Nespresso aparatams. Itališkos Cafe Barzini „Decaf“ kavos kapsulės be kofeino yra vidutinio kūno, nuostabaus kremiškumo, raudonų vaisių ir kakavos skonio gėrimas. Jis tobulai tiks tiems, kurie skania bei aromatinga kava nori mėgautis net vėlų vakarą. Ieškantiems unikalių, intensyvių skonių rekomenduojame Charles Liégeois „Discret Deca“ kavos kapsules be kofeino, atkeliavusias iš egzotiškosios Peru. Taip pat mūsų asortimente – ekologiškos kavos kapsulės be kofeino Charles Liégeois „Mano Mano Discret Deca“, turtingos savo skoniais bei aromatais ir pagamintos visiškai natūraliai. Iš visų Kavos Draugo asortimente esančių Nespresso kavos kapsulių kofeinas pašalintas tik natūraliais būdais, nenaudojant pavojingų cheminių tirpiklių, todėl jas rinktis saugu ir, žinoma, skanu.
Kavos Draugo asortimente ras pasirinkimą ir tie, kurių namuose naudojami pagalvėliniai kavos aparatai. Mūsų pasiūlymas jums – Coffee Premium „Decaf”. Šios kavos pagalvėlės be kofeino yra itin aromatingos. O kaip dėl skonio? Tai švelnaus skonio, lengva kava. Kofeinas iš šių kavos pagalvėlių buvo pašalintas naudojant itin gerai vertinamą CO2 metodą, kuris sukuria švelnius kavos skonius ir yra laikomas ekologišku.
Ruošiantiems kavą pusiau automatiniais espresso kavos aparatais ir ne visuomet turintiems laiko susimalti šviežias kavos pupeles rekomenduojame kavos tabletes be kofeino. Pas mus rasite tik aukščiausios kokybės kavos tabletes, iš kurių kofeinas buvo pašalintas saugiais bei patikrintais būdais, išsaugant geriausias skonines bei aromatines savybes. Taip pat nuolat akcentuojame, jog mes rūpinamės visais kavos be kofeino mylėtojais, todėl atsižvelgus į savo skonius rasite tiek gaivesnių, tiek saldesnių, tiek stipresnių skonių kavą.
Didžiausio populiarumo sulaukianti Kavos Draugo malta kava be kofeino – tai belgiškoji Charles Liégeois „Discret Deca“. Intensyvaus aromato ir itin gerai subalansuoto skonio kava patiks tradicinio kavos skonio mėgėjams. Šiame mišinyje naudojama braziliška kava suteikia prieskoninių ir kepintų dribsnių natų. Na, o vertinantiems ekologiškus produktus galime pasiūlyti ir šios kavos alternatyvą – Charles Liégeois „Mano Mano Discret Déca“. Iš abiejų kavų kofeinas pašalintas naudojant natūralų CO2 metodą.
Taip pat galvodami apie jūsų tobulą kavos puodelį sukūrėme populiariausios Caprisette kavos linijos maltą kavą be kofeino „Lullaby Decaf“. Šiame mišinyje dera aukščiausios kokybės Arabikos ir Robustos kavos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos bei Indijos, sukuriančios švelnius skonius, kuriuose skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natų užuominos. Kofeinas iš šios maltos kavos pašalintas natūraliu būdu – naudojant CO2 metodą.
Be to, mūsų asortimente rasite specialiai Moka kavinukams skirtą maltą kavą be kofeino – Bialetti „Perfetto Moka Decaf“. Šiame mišinyje dominuoja braziliška kava. Tad paruoštas gėrimas yra švelnaus skonio, malonaus aromato, bet išlaiko pakankamai tvirtą struktūrą.
Kavos Draugo asortimente esanti tirpi kava be kofeino – skubantiems ir dėl įvairių priežasčių kofeino atsisakiusiems kavos mėgėjams. Tarp kitų prekių ženklų rasite ir tirpios kavos be kofeino liniją Little’s Decaf. Kofeinas iš šios linijos kavų pašalintas naudojant CO2 metodą, tad galite būti ramūs: sudėtyje nėra jokių chemikalų ar tirpiklių. Gardžioji Little’s Decaf kava tinka veganams, viename jos puodelyje yra vos 4 kalorijos, o sudėtyje nėra jokio pridėtinio cukraus. Pagal poreikius galite rinktis kavą pagardintą kokoso, lazdynų riešutų, prancūziškos vanilės ar kreminės karamelės prieskoniu.
Kavos, kuria galima mėgautis bet kuriuo paros metu ir nesijaudinti, jog nepavyks užmigti, niekuomet nebus per daug, tiesa? Todėl galvodami apie tai, jog jums niekada nepritrūktų kokybiškos ir skanios kavos be kofeino, sukomplektavome kavos rinkinius. Mūsų asortimente esantys kavos rinkiniai be kofeino, sudaryti iš kelių tos pačios rūšies arba skirtingų rūšių kavų. Tokie kavos rinkiniai ne tik praktiškas pasirinkimas kiekvienam kavos be kofeino entuziastui, bet ir puiki dovana, kuomet tiesiog norima dalintis gera, sveika, aukščiausios kokybės kava.
Naudojant įvairius kavos gaminimo prietaisus gimsta nuostabaus skonio kava be kofeino. Būtent paruošimo būdas yra vienas iš veiksnių stipriausiai įtakojančių kavos skonį. Tad ką reikėtų žinoti ir kokią kavą be kofeino naudoti ruošiant ją skirtingais būdais? Reikėtų vadovautis tokiomis pačiomis taisyklėmis, kaip ir renkantis įprastą kavą. Vis tik primename tai, kas svarbiausia.
Automatiniam kavos aparatui. Kavą be kofeino automatiniam aparatui rinkinės iš vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelių be kofeino. Taip pat įsitikinkite, jog ant kavos pupelių pakuotės ar aprašyme yra žodelis „espresso“, kuris reiškia, jog kavos pupelės tinka šiam kavos ruošimo būdui.
Pusiau automatiniam kavos aparatui. Renkantis kavą be kofeino pusiau automatiniam kavos aparatui, ji taip pat turi būti pritaikyta espresso ruošimo būdui. Ryškiausio skonio ir aromato kavos puodelį pasigaminsite, jei jūsų pasirinkime bus vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelės be kofeino.
Filtriniam kavos aparatui. Ieškantys kavos be kofeino filtriniam aparatui, nesuklys pasirinkę vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavą be kofeino, kuri suteiks maloniausius, labiausiai subalansuotus skonius. Tamsiai skrudinta kava dažnu atveju yra per daug intensyvi ir karti. Malimo lygis turėtų būti vidutinis arba stambesnis, taip išsaugosite visas ryškiausias skonines savybes.
Moka kavinukui. Populiariajam Moka kavinukui galite naudoti įvairia kavą be kofeino – tiek tamsesnio, tiek vidutinio, tiek šviesesnio skrudinimo. Na, o nenorintiems eksperimentuoti su skirtingais skoniais, visuomet patariame rinktis specialiai Moka kavinukams sukurtą kavą be kofeino, kuri užtikrins labiausiai subalansuotą kavos puodelį.
French press (prancūziškam kavinukui). Jei norite pasigaminti kavą Frech press kavinuku, turime džiugių žinių – galite rinktis bet kokią kavą. Tamsiau skrudinta kava įtiks drąsesnių skonių mėgėjams, o vidutinio ar šviesesnio skrudinimo kava bus lengvesnė bei švelnesnė. Labiausiai tinkantis malimo lygis: nuo vidutinio iki stambesnio.
Chemex kavinukui. Puikaus skonio Chemex kava be kofeino mėgausitės pasirinkę vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavą. Tamsaus skrudinimo kava Chemex kavinukui nėra tinkama dėl itin ryškiai atsikleidžiančio aitrumo. Taip pat maloniausio skonio kavos puodelį be kofeino pasigaminsite naudodami vidutinio malimo kavą.
Filtriniams kavinukams. Ruošdami kavą filtriniais kavinukais, tokiais kaip Hario V60, rinkitės rūšinę kavą, kuri pamalonins intensyviausiais skoniais bei aromatais. Rekomenduojame vidutinio arba šviesesnio skrudinimo rūšines kavas be kofeino, kurių malimo lygis būtų vidutinis.
Aeropress kavinukui. Tamsesnio skrudinimo Aeropress kava be kofeino suteiks intensyviausius skonius, vidutinio skrudinimo – saldumą, šviesiai skrudinta kava – daugiau gaivos ir lengvumo. Malimo lygis? Vidutinio ar šiek tiek smulkesnio nei vidutinio rupumo.
Cold brew kavinukui. Itin gardžiai Cold brew kavai be kofeino tinka tiek šviesesnio, tiek vidutinio skrudinimo kava. Patarimas: vengti tamsiai skrudintos, smulkiai sumaltos kavos, kuri dažnai būna per aitri.
Dar neatsakėme į vieną klausimą: kokia kava be kofeino skanesnė – Arabikos ar Robustos? Čia visą dėmesį reikėtų sutelkti į skonius, kuriuos norite pajusti. 100% Arabikos kava išsiskiria vaisiškais, gaiviais bei lengvais skoniais. Visgi, renkantis Arabikos kavą reikėtų ne tik vadovautis užrašu „100% arabika“, bet ir pasidomėti, koks šios kavos porūšis ir iš kokio regiono kava atkeliavo, nes tai atskleis kavos skonines savybes – karamelės, šokolado saldumą, citrusinių vaisių saldžiarūgštumą ir kt. Tuo tarpu Robustos kava yra gerokai kartesnė, o jos skonio paletė – kur kas siauresnė nei Arabikos kavų. Tačiau sunkesnio skonio Robustos kava sudaro puikų duetą su Arabika, todėl Arabikos ir Robustos kavos be kofeino mišiniai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško šiek tiek stipresnių, bet ne per daug intensyvių skonių ir tiems, kurie nori pasimėgauti gardžia kava su pienu.
Dar nenusprendėte, kokią kavą be kofeino pasirinkti skaniam be aromatingam kavos puodeliui? Domina kita kava ar jos tipai? Mūsų konsultantai pasirūpins geriausiu kavos pasirinkimu. O galbūt pirmiau norite paragauti ir įsitikinti malonaus skonio intensyvumu? Užsukite į svečius, mielai pavaišinsime kavos puodeliu.
Taip pat apie kavą be kofeino galite paskaityti Kavos Draugo tinklaraščio įraše: „Kava be kofeino: ko dar nežinojote?„
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.