d.
val.
min.
sek.
Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Meilė Aeropress kavai gimsta jau po pirmojo gurkšnio. Tai girdėjome ne kartą ir ne du iš tų, kurie naudojasi itin universaliu, visame pasaulyje didelio pripažinimo sulaukusiu Aeropress kavinuku. Ir išties šis rankinis kavos ruošimo prietaisas suteikia unikalių skonių patirtį – nuo lengvo espresso iki šaltos, gaivinančios kavos. Tačiau skaniausi eksperimentai ir geriausių skonių paieškos neįmanomos be svarbiausio – tinkamos kavos pasirinkimo. Kokia Aeropress kava geriausia?
Ruošiant kavą AeroPress kavinuku, derinami filtrinis ir espresso metodai – naudojant popierinį filtriuką kava su vandeniu turi ilgesnį kontaktą, o stūmoklio dėka kava yra nuspaudžiama, kas šiek tiek primena espresso metodą. Dėl šio dvigubo veikimo principo, vos per keletą minučių pagaminsite švelnų, mažiau rūgštingumo turintį gėrimą ar stiprios, nekarčios, savo konsistencija espresso primenančios kavos.
Nors tai ir nėra klasikinis filtrinės kavos paruošimo metodas, vis tik bilietas į aukščiausios kokybės, nepriekaištingo skonio kavos puodelį yra filtrinė kava, kurią naudosite. Kokia kava AeroPress kavinukui yra geriausia? Būtent šiam metodui galima naudoti įvairiausio tipo ir įvairiausio skrudinimo kavas, priklausomai nuo jūsų skonio. Patariame atminti tik tai, jog jeigu pasirinksite tamsesnio skrudinimo kavas, jūsų paruošta kava bus intensyvesnio skonio ir aitresnė, o jeigu rinksitės šviesesnio skrudinimo kavą, tuomet pajusite daugiau gaivumo bei vaisiškumo. Jūsų eksperimentams ir gardžiai bei kvapniai AeroPress kavai yra paruoštas visas filtrinės kavos asortimentas, kuriame rasite: ir šviežias kavos pupeles, ir rūšinę kavą, ir maltą kavą, ir kavą be kofeino, ir vietinių skrudintojų kavą.
Skaniausia AeroPress kava yra šviežia. Su tuo sutiks visi šios kavos mėgėjai. Todėl visuomet patariame rinktis šviežias kavos pupeles ir jas sumalti kaskart ruošiant aromatingą, geriausiomis skoninėmis savybėmis pasižyminčią kavą. Svarbiausia renkantis kavos pupeles atkreipti dėmesį į jų skrudinimo lygį, nes nuo to priklausys skoniai, kurie atsiskleis kavos puodelyje. Jau minėjome, jog šviesesnio skrudinimo kavos pupelės AeroPress kavai suteiks daugiau lengvumo, vaisiškumo, kava bus rūgštesnė, jausis minimalus kartumas. Vidutinio skrudinimo kavos pupelės geriausiai išlaiko originalius skonius, sušvelnina rūgštingumą ir suteikia papildomo saldumo. Tamsaus skrudinimo kavos pupelės leis pajusti stipriausius, drąsiausius ir ryškiausius skonius.
Taip pat AeroPress kavinukui galima rinktis tiek kavos mišinius, tiek rūšines kavas. Jei ieškote unikalių, ryškesnių skonių, tuomet pasirinkime turėtų būti rūšinės kavos pupelės. Jei norite pasigaminti itin subalansuoto skonio, mažiau egzotinių skonio natų turintį kavos puodelį, tuomet tam puikiai tiks kavos mišiniai.
AeroPress kavos ruošimo būdas suteikia unikalių skonių patirtį. Ką mes tuo norime pasakyti? Tą, jog šiuo metodu paruošta kava atskleidžia net sudėtingiausias skonio natas ir leidžia pajusti ryškiausius skonius. Tad jei norite šių ypatingų potyrių, rinkitės aukščiausios kokybės rūšines kavas. Kiekviena rūšinė kava pasižymi itin išraiškingomis skonio natomis, dažnai netgi itin egzotiškomis. Tai gali būti įvairiausios uogos: braškės, mėlynės, avietės ir kt., vaisiai: apelsinai, kriaušės, citrina, kiviai ir kt., šokoladas, vynas ir daug kitų. Ieškokite ne tik mėgstamų skonių, bet ir tokios rūšinės kavos, ant kurios pakuotės būtų parašyta, jog ji tinka būtent Aeropress ruošimo būdui. Taip pat drąsiai rinkitės tas rūšines kavas, kurios yra universalios ir tinkamos visiems ruošimo būdams.
Gardi AeroPress kava gaminama ir iš jau sumaltos kavos. Žinoma, geriausiems skoniams užtikrinti reikia atsirinkti, kuri malta kava jums tinkamiausia. Rekomenduojame rinktis aukštos kokybės, vidutinio ar šiek tiek smulkesnio nei vidutinio rupumo kavas. AeroPress kavinukas leidžia eksperimentuoti su maltų kavos pupelių rupumu, tereikia atminti, kad kuo stambiau malta kava – tuo ji bus mažiau intensyvi, kuo smulkesnė – tuo intensyvesnė ir ryškesnė.
Šiuo metu kava be kofeino – itin populiarus pasirinkimas. O geriausia žinia ta, jog AeroPress kavinuku paruošta kava be kofeino savo skoninėmis ir aromatinėmis savybėmis menkai tenusileidžia įprastai kavai. Viską, ką reikia žinoti norint pasigaminti gardžią AeroPress kavą be kofeino aptarėme anksčiau, nes čia galioja tos pačios taisyklės kaip ir renkantis šviežias kavos pupeles ar maltą kavą – svarbu atkreipti dėmesį į skrudinimo lygį ir malimo rupumą.
Kad šis pasirinkimas būtų dar lengvesnis, o kavos be kofeino puodelis – dar skanesnis, rekomenduojame išbandyti Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Abi šios kavos puikiai tinka AeroPress ruošimo būdui ir dovanoja ypatingai malonius skonius.
Ne kartą akcentavome, jog AeroPress kava ir jos ruošimo būdas suteikia itin didelę laisvę eksperimentuoti ir ieškoti savų skonių. Skaniausiems eksperimentams siūlome įsigyti kavos rinkinių, į kuriuos įeina kelios skirtingos kavos. Kavos rinkiniai leis ne tik paragauti įvairių kavų, bet ir atrasti tai, ko galbūt ieškojote seniai – nepriekaištingo skonio kavos puodelį, kuris maloniai pažadina ryte ir pradžiugina dienos eigoje. Vis tik nepamirškite, kad kavos rinkiniai turi būti pasirenkami taip pat kaip ir įprasta kava – atsižvelgiant į skrudinimo lygį, rupumą ir AeroPress ruošimo būdui tinkamumą.
Skanesnė AeroPress kava – iš Arabikos ar Robustos kavos pupelių? Šio klausimo sulaukiame labai dažnai ir atsakome paprastai: viskas priklauso nuo to, kokių skonių ieškote. Arabikos kavos pupelės AeroPress kavai suteikia lengvesnį, subtilesnį skonį. Taip yra todėl, jog 100% arabikos kava dažnai pasižymi vaisiškumu, dar vadinamu saldžiarūgštingumu. Tačiau šio saldžiarūgštingumo išsigąsti nereikėtų, nes kiek jo atskleis jūsų kavoje, priklausys nuo to, kokias skonio natas pasirinksite: kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštesnė, o jei dominuos, tokios natos kaip šokoladas ar karamele, tuomet saldžiarūgštingumo bus mažiau.
Ieškantiems stipresnių skonių įtiks Robustos kavos pupelės. Robusta kavos puodeliui suteiks lengvo kartumo ir daugiau kofeino, kas itin patinka stipresnės AeroPress kavos mėgėjams. Vis tik gryna Robusta sutinkama retai, todėl intensyvesnei, aitresnei kavai pagaminti naudojami Robustos ir Arabikos mišiniai. Tokie mišiniai puikiai tinka espresso stiliaus kavos ruošimui, kuri tiktų kavoms su pienu gaminti – latte, cappuccino ir kt.
Nesate tikri dėl tinkamiausios AeroPress kavinukui skirtos kavos? Reikia patarimo kokia kava jums tinkamiausia? Mūsų konsultantai su malonumu patars ir pakonsultuos visais kylančiais klausimais. Taip pat galinčių ir norinčių atvykti laukiame svečiuose, kur ne tik profesionaliai konsultuojame, bet ir vaišiname skania kava.
Apie skanios Aeropress kavos paruošimą rašoma ir tinklaraščio įraše „AEROPRESS. Kavos ruošimo gidas„.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.