Kakava

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
17 prekių

Apie kakavą

Saldi, kvepianti šokoladu ir pieniška karamale, kasdienybės didenybė – skani kakava. Į vaikystę nukelianti, pagardinta priedais pagal nuotaiką ir norus, kaskart tampa vis nauju atradimu. Šio produkto pasirinkimas gausus – skirtingų gamintojų, skirtingos sudėties, su įvairiais ingredientais. Ne kiekviena kakava –  yra gera kakava, viena tirpsta burnoje, o kita, priešingai, nuvilia ragaujant. Taigi, kaip išsirinkti?

Kakava ir kakavos gėrimas: ar tai tas pats?

Tiek suaugęs, tiek vaikas – kiekvienas iš mūsų tikriausiai yra susidūręs su kakava:  nuo šilto puodelio gėrimo žvarbų vakarą iki gardžių šokoladinių desertų. Tačiau ar kada nors susimąstėte, kad kakava ir kakavos gėrimas nėra tas pats? Nors šie terminai dažnai naudojami kaip sinonimai, tarp jų egzistuoja svarbūs skirtumai.

Kakava – tai produktas, kuris gaunamas iš tropikuose augančių kakavmedžių vaisių, tiksliau – iš jų pupelių. Kakavos pupelės surenkamos, fermentuojamos, džiovinamos, o tada skrudinamos, sumalamos ir perdirbamos į įvairias formas: masę, sviestą ar miltelius. Kakavos masė bei sviestas yra pagrindas šokolado gamybai, o kakavos milteliai naudojami įvairiuose receptuose – nuo kepinių iki desertų.

Kakavos gėrimas  yra galutinis produktas, pagamintas iš miltelių, kurie sumaišomi su skysčiu, tokiu kaip pienas ar vanduo. Visgi, ne kiekvienas gėrimas vienodas – sudėtyje gali būti priedų, tokių kaip cukrus ar įvairūs skonio stiprikliai, todėl skonis gali skirtis, priklausomai nuo produkto.

Taigi,  kakava yra pagrindinis ingredientas, naudojamas įvairiuose produktuose, o kakavos gėrimas – tai vienas iš būdų, kaip šis ingredientas yra pateikiamas vartotojui. Kiekvienas, kas mėgsta kakavą, gali rinktis iš įvairių jos pavidalų – nuo miltelių, šokoladų iki gėrimo.

Įvairūs kakavos skoniai

Jei galvojote, kad kakavos gėrimas yra tik saldus ir šokoladinis, nustebsite – kakava  gali būti ir švelniai vaisinė, ir intensyviai karti. Skonių įvairovę lemia daugybė faktorių: kakavos pupelių kilmė, rūšis, auginimo sąlygos bei gamybos procesai. Pavyzdžiui, Pietų Amerikos kakava dažnai pasižymi subtiliu vaisiniu skoniu, o Afrikoje auginamos pupelės gali suteikti gėrimui sodresnių šokolado natų. Į gėrimus taip pat pridedama įvairių ingredientų – prieskonių, žolelių, vaisių, kurie pabrėžia kakavos charakterį.

Becks kakava nuo karamelės iki karšto vyno skonių

Skonių įvairovė neturėtų sukelti asociacijų su sintetiniais ar dirbtiniais priedais. Priešingai, kakavos produktai gali būti visiškai natūralūs, ekologiški ir pagaminti laikantis aukštų etikos standartų. Pavyzdžiui, Becks prekės ženklas remiasi Fair Trade principais, siūlo įvairių skonių ekologišką kakavą. Kiekvienas skonis gaunamas natūralių ingredientų dėka, tokių kaip cukranendrių ar kokoso žiedų cukraus bei prieskonių. Tai užtikrina natūralų skonį be jokių dirbtinių priedų. Becks asortimente rasite įvairių skonių kakavos versijų ir  gėrimų, kurie patiks tiek klasikos, tiek netikėtų derinių mėgėjams. 

Cacao Nude su vanile yra aukščiausios kokybės kakava, kurią papildo egzotiškame Madagaskare užauginta vanilė.  Cacao Fudge su karamele kviečia mėgautis ekologiška kakava, pagardinta saldžia pieniška karamele, kurios skonis primena vaikystės desertus. Tiems, kas mėgsta gaivinančius ir šiek tiek pikantiškus skonius, patiks Cacao A Chockwork Orange su apelsinais ir imbieru – tai vienas populiariausių Becks produktų, kuriame kakava dera su saulės nuglostytais apelsinais ir švelniai pikantišku imbieru. Cacao Sinnerman forte su cinamonu yra intensyvi kakava su cinamonu, kurioje yra net 96 % kakavos – šis stiprus ir šildantis skonis puikiai tiks ieškantiems intensyvios patirties. Cacao Especial No. 4 Dominikos Respublika suteikia autentišką Dominikos Respublikoje užaugintos kakavos skonį su natūraliomis juodojo šokolado, citrusų ir pasiflorų natomis. Cacao Before Nine su mėta puikiai tiks mėgstantiems šokolado ir mėtų derinį, kuris primena mėtinius After 8 saldainius. Galiausiai, Cacao Criollo 100 % yra visiškai gryna, natūrali kakava, be jokių priedų, ideali tikro tyrumo ir klasikos mėgėjams. Tarp kakavos gėrimų išsiskiria Cacao Hot Winter su prieskoniais, kuris yra puiki alternatyva karštam vynui – jame derinami žiemos prieskoniai, šlakelis aitriosios paprikos ir romo. Kitas ypatingas gėrimas – Cacao Amydala su marcipanais, kuris suteikia unikalų, subtiliai kartų migdolų poskonį, primenantį tiek amaretto, tiek marcipano natas.

KAV America Hot kakavos mišiniai gėrimą paruošite per minutę

Kakavos gėrimo gaminimas su KAV America kakavos mišiniais žavi savo greitumu ir paprastumu – jam paruošti tereikia karšto vandens. KAV America didžiuojasi siūlydama aukščiausios kokybės produktus, kurių pagrindą sudaro itin retos Criollo pupelės. Ši išskirtinė rūšis, aptinkama vos keliose pasaulio vietose, suteikia gėrimams unikalų skonį ir sodrią aromatinę paletę.

Tarp populiariausių produktų rasite Hot Cacao Truffle Mix, pasižymintį saldžių ir karčių natų pusiausvyra. Šis mišinys išsiskiria savo sodriu skoniu ir subtiliai derančiomis criollo pupelių natomis. Ieškantiems kažko neįprasto, rekomenduojame išbandyti Hot Cacao White Chocolate – tai balto šokolado kakavos mišinys, paneigiantis įprastus stereotipus apie kakavą ir suteikiantis dar daugiau unikalumo bei skonio džiaugsmo. Ieškantiems prabangos ir švelnios vanilės poskonių patiks Hot Cacao French Vanilla, kuriame taip pat naudojamos itin retos Criollo pupelės.

Kakavos kapsulės – karštos kakavos skanėstas

Naudojate NESCAFÉ Dolce Gusto kapsulinį kavos aparatą? Juo galite paruošti ne tik kavą, bet ir kakavą. Kavos Draugo asortimente jūsų patogumui ir kakavos kapsulės. Nesquik ar CHiATO Cocoa kapsulė yra viskas, ko reikia, kad paruoštumėte karštą, gardų skanėstą, skirtą tiek vaikams, tiek suaugusiems! Specialiai Dolce Gusto įrenginiams sukurti Nesquik ir CHiATO Cocoa produktai savo pakuotėse turi po 16 kapsulių, skirtų 16 karštos kakavos puodelių. Atraskite unikalų kakavos gėrimą, gausiai pagardintą lepinančia puta.

Kakavos mėgėjams – patiks ir karštas šokoladas

Nors tiek kakava, tiek karštas šokoladas dalijasi tuo pačiu šokoladiniu žavesiu, pastarasis pavergia sodrumu, kreminiu sluoksniu ir šiltu gomurio kutenimu. Kavos Draugo karštas šokoladas puikiai tinka šaltomis dienomis, todėl jis ypač mėgstamas žiemos sezonu. Kavos Draugo asortimente rasite įvairių jo pasirinkimų – karštas šokoladas ant pagaliuko ar šokolado milteliai. Šokoladas taip pat puikiai tinka gardinti desertinius kepinius, šaltus gėrimus ar net gaminti fondiu. Universalus ingredientas gali paversti bet kokį patiekalą šokoladiniu malonumu! 

Padėti išsirinkti?

Kakava – ne tik saldus gėrimas, bet ir malonus, kasdienybę paįvairinantis ritualas. Jei ieškote kokybiškos kakavos ar norite sužinoti daugiau apie jos skonius, pasikonsultuokite su Kavos Draugo specialistais ir išbandykite įvairius produktus.