Arabika

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
69 prekės

Apie Arabika kavą 

Kava prasideda nuo pupelės, tačiau pastarosios gali būti labai skirtingos. Ar kada nors susimąstėte, kokios yra jų rūšys? Paprastai išskiriamos dvi pagrindinės – arabika ir robusta. Arabika, sudaranti apie 60–70% pasaulinės kavos rinkos, turi beveik 1000 skirtingų poskonių, bet dažniausiai išsiskiria dėl savo subtilių vaisių ir gėlių natų. Ar norite sužinoti, kuo ši pupelių rūšis dar tokia ypatinga?

Arabika: kuo ji unikali?

Arabikos pupelės nėra didelės, jų forma pailga, o viduryje turi išlenktą griovelį. Pupelės kietos, jose gausu organizmui naudingų medžiagų. Jų viduje glūdi šimtai poskonių, kurie atsiskleidžia paskrudinus pupeles. Visgi jų skonis dažnai apibūdinamas kaip švelnus ir saldus, turintis vaisių, gėlių natų. Ši kavamedžių pupelių rūšis išsiskiria ne tik dėl savo subtilumo, bet ir dėl auginimo sąlygų. Arabikos pupelės geriausiai auga aukštumose, kur klimatas yra vėsesnis ir drėgnesnis. Daugiausia jų užauginama Brazilijoje. Ši kavos rūšis pavadinta arabika neatsiktinai, būtent ji, pirmoji, atkeliavo iš vadinamos kavos tėvynės Etiopijos į Arabijos pusiasalį. Nors arabikos auginimas reikalauja daug pastangų, rezultatai atsiperka. Aukštos kokybės pupelės kavai suteikia išskirtinį aromatą ir skonį, kurio negalima pamiršti. Taigi, kitą kartą mėgaudamiesi savo gėrimu, prisiminkite, kad jis prasideda nuo kruopščiai užaugintos arabikos pupelės. 

Arabikos kavos pupelės

Aromatingiausia kava visada ruošiama iš šviežiai maltų pupelių kiekvienam puodeliui atskirai. Jei mėgstate gėrimą su vaisių ir gėlių aromatais, subtilia rūgštele, arabika yra būtent tai, ko jums reikia. Arabika kavos pupelės dažniausiai yra švelnesnės nei robusta ir turi mažiau kofeino, todėl puikiai tinka mėgautis ir vakaro metu. Malant  kavą iš pupelių, galite kontroliuoti malimo rupumą pagal ruošimo būdą.  Atkreipkite dėmesį ir į pupelių skrudinimą. Dažniausiai naudojama skrudinimo lygių skalė: šviesus, vidutinis šviesus, vidutinis, vidutinis tamsus ir tamsus. Kuo šviesesnis skrudinimo lygis, tuo kava vaisiškesnė, uogiškesnė ir malonaus saldžiarūgštumo. Na, o kuo tamsiau skrudinta, tuo ji labiau kartesnė ir pasižyminti šokoladinėmis, likerio natomis. 

Arabikos pupelių pasirinkimas Kavos Draugas asortimente suteikia jums galimybę atrasti įvairių skonių niuansų, priklausomai nuo skrudinimo lygio ir kilmės regiono. Įvairių regionų pupelės turi unikalius profilius, todėl galite keliauti po pasaulį tiesiog mėgaudamiesi skirtingomis rūšimis. Siūlome žinomų bei nišinių prekinių ženklų ar mūsų pačių kurtų linijų arabikos pupeles. Tai ir populiarioji Caprisette linija su arabikos mišiniais Italiano, Professional, ir 100 % arabikos kava Parallel, išskirtinės kokybės ženklu pažymėtos rūšinės pupelės Black Crow White Pigeon.

Arabikos malta kava 

Jau iš anksto sumaltos kavos pupelės, iš karto paruoštos jūsų mėgstamam ruošimo būdui. Ši kavos forma labiausiai paplitusi ne veltui, būtent su malta kava aromatingo gėrimo puodelis paruošiamas bene greičiausiai bei lengviausiai. Rinktis maltą kavą iš arabikos pupelių verta dėl išskirtinių savybių, kurios sukuria unikalią ir malonią gėrimo patirtį. Arabika yra žinoma dėl savo kompleksiško ir subtilaus profilio, kuriame dera įvairūs skoniai ir aromatai. Ji dažnai pasižymi švelniais vaisių ir uogų natų niuansais, kurie suteikia gaivumo ir lengvumo. Kita svarbi arabikos savybė yra jos mažesnė rūgšties koncentracija, lyginant su kitomis pupelių rūšimis. Tai suteikia švelnumo ir malonumo, nepaliekant kartumo poskonio. 

Renkantis kavą, atkreipkite dėmesį į jos sumalimo lygį. Skirtingi sumalimo lygiai yra pritaikyti skirtingiems ruošimo būdams. Pavyzdžiui, filtriniams būdams geriausiai tinka vidutinis malimas, nes pasirinkus pernelyg smulkų malimą, rizikuojama išgauti per daug karčius ar rūgščius skonius. Ieškantiems maltos arabikos kavos, paruošėme platų Kavos Draugo asortimentą. Jame turime plačiai žinomų ir išskirtinių gamintojų produkcijos, skirtingų malimų kavos pagal jūsų pamėgtą paruošimo būdą. Jei ieškote grynos arabikos kavos, rekomenduojame išbandyti Parallel bei Black Crow White Pigeon linijas, o jei norite išbandyti mišinius Caprisette Italiano, Professional

Arabikos rūšinė kava

Iš visų pasaulio kavų vos apie 10% yra priskiriamos rūšinei. Rūšinė kava yra vertinama pagal griežtą kokybės sistemą. Vertinamos įvairios savybės: aromatas, poskonis, rūgštumas, kūnas, tyrumas, saldumas ir kita. Tik geriausiai pasirodžiusioms – t.y. surinkusioms 80 ir daugiau iš 100 galimų taškų suteikiamas aukštos kavos kokybės titulas. Nors ir pasitaiko mišinių, dažniau rūšinės kavos pagrindas – tai vienos kilmės, arabikos pupelės. Kodėl? Dėl išraiškingesnio skonio, kompleksiškumo ir mažesnio kartumo. Šios pupelės pasižymi įvairialypiais profiliais, priklausomai nuo kilmės regiono bei klimato sąlygų. 

Neretai ant rūšinės kavos įpakavimų galima pastebėti užrašą single origin. Tai kava, kurios kilmė yra viena konkreti vietovė. Ką sako pupelių kilmės šalis? Etiopijos pupelės gali pasižymėti gėlių ir citrusinių vaisių natomis, Kolumbijos – šokolado ir karamelės, o Kenijos – uogų ir vyno natomis. Itin turtingą, skirtingų regionų dvelksmą užtikrina Kavos Draugo linijos Black Crow White Pigeon 100% arabikos rūšinė kava. Visgi jeigu esate įpratęs gerti mišinius, bet norite žengti pirmą žingsnį link rūšinės kavos, jums patiks rūšiniai arabikos mišiniai Parallel. Tad drąsiai nerkite į platų asortimentą ir eksperimentuokite su puikiai atpažįstamų prekinių ženklų rūšinėmis kavomis! 

Arabika skirtingiems kavų tipams

Arabikos pupeles rasite įvairiuose kavos pavidaluose. Kiekvienas iš jų suteikia galimybę mėgautis arabika įvairiomis formomis, pritaikant ją pagal savo mėgstamus skonius ir paruošimo būdus.

Kavos kapsulės. Šviežiai sumalta kava užpildytos ir užvakuumuotos kapsulės neatsiejamos nuo pupelių rūšies. Arabika pripildytos kavos kapsulės pasižymi didele porūšių įvairove, švelniu, tačiau išraiškingu skoniu. Tad tiems, kurie savo gėrimo puodelyje ieško įvairovės žaismo rekomenduojame kapsules su arabika, kuriose susitinka stiprumo ir švelnumo balansas. Mūsų asortimente rasite itin didelį kapsulių pasirinkimą, pritaikytą populiariausioms kapsulinėms sistemos, tokioms kaip NESCAFÉ® Dolce Gusto®, Nespresso

Kavos tabletės. Vieni renkasi pupeles, kiti kapsulių patogumą, o dar kiti E.S.E tabletes. Kavos tabletės yra vienas greičiausių ir lengviausių būdų paruošti espresso kavą ar kitus espresso pagrindo gėrimus – su pienu, sirupais, kitais priedais. Renkantis tabletes, atkreipkite dėmesį į pupelių rūšį.  Tabletės su arabika rekomenduojamos tiems, kurie ieško lengvesnių, mažiau karčių, itin malonių skonių, mat ši pupelių rūšis yra saldesnė, švelnesnė, dažnai vaisiškesnė. Visgi  balansui tarp stipraus ir lengvo gėrimo, geriausiai tinka tabletės su arabikos ir robustos mišiniu arabika suteiks švelnumo, o robusta – tvirtesnį „kūną“, kremiškumą ir stipresnį kofeino poveikį.

Kavos pagalvėlės. Nereikia turėti specialių įgūdžių tam, kad namuose pasigamintumėte aromatingos juodos kavos puodelį, švelnią cappuccino ar gardžią latte su kremine puta. Tam reikalingos kavos pagalvėlės, pagamintos iš maltos kavos ir joms skirtas Senseo kavos aparatas. Vėlgi, rinkdamiesi pagalvėles, atkreipkite dėmesį į pupelių rūšį. Kavos pagalvėlės gali būti užpildytos 100% arabikos, 100% robustos arba arabikos ir robustos mišiniu. Jeigu mėgstate itin aromatingą ir švelnesnio ar vidutinio stiprumo kavą, rinkitės pagalvėles, kurios užpildytos arabika.

Tirpi kava. Ieškote patogios alternatyvos įprastai kavai? Tirpią kavą tereikia užpilti karštu vandeniu, o ji turi pačių įvairiausių skonių variantų. Dažniausiai tirpi kava gaminama iš robustos pupelių arba yra arabikos ir robustos mišinys, visgi didžiąją dalį mūsų asortimento sudaro 100% arabikos pupelės. Iš jų pagamintas gėrimas yra aukštesnės kokybės ir atskleidžia kur kas daugiau subtilių, itin malonių natų.

Kava be kofeino. Norite mėgautis tradicine kava, tačiau kartu siekiate išvengti kofeino ir jo poveikio? Kava be kofeino idealus pasirinkimas. Jeigu esate gaivių bei lengvų gėrimų mėgėjas, rekomenduojame rinktis arabikos pupeles. Visgi, reikėtų ne tik vadovautis užrašu „100% arabika“, bet ir pasidomėti, koks šios kavos porūšis ir iš kokio regiono ji atkeliavo, nes tai atskleis skonines savybes – karamelės, šokolado saldumą, citrusinių vaisių saldžiarūgštingumą ir kt. 

Arabika iš įvairių pasaulio regionų 

Kaip jau minėjome, arabika turi beveik 1000 skirtingų poskonių (daugiau nei vynas!). Skirtinguose regionuose auginamos pupelės turi skirtingas savybes, tad rinkdamiesi, pasidomėkite, iš kurio regiono ji atkeliavo. Didžioji dalis pasaulio kavos atvyksta iš Pietų ir Centrinės Amerikos. Visos joms būdingos saldžios, šokoladinės, riešutiškos natos. Centrinės Amerikos kava yra lengvesnė, o iš Pietų Amerikos – sodresnė, turi ilgiau išliekantį poskonį. Tuo tarpu Afrikos regiono kava dažniausiai yra lengva, gaivi, vaisiško, net arbatiško skonio. Azijos stebina egzotika: juntami egzotiški prieskoniai, medienos, tabako, vyno skoninės natos, o pats pupelių „kūnas“ sodrus ir tvirtas.

Arabikos kavos rinkiniai

Nežinote, kurio regiono gėrimą rinktis? Arabikos kavos rinkiniai suteikia galimybę paragauti visų! Skirtingų skoniai bei rūšys leis eksperimentuoti su įvairiomis kavomis tol, kol atrasite savo mėgstamiausią. O jei ją esate jau atradę, galite įsigyti ir kelias tos pačios rūšies pakuotes už geresnę kainą. Tai yra puikus būdas pasirūpinti atsargomis ir tuo pačiu sutaupyti. Be to, populiariausios kavos rūšies – arabikos, rinkiniai gali tapti dovanos idėja. Rinkiniai dovaninėse pakuotėse paruošti dovanoti įvairiomis progomis – nuo įkurtuvių iki švenčių.

Arabika skirtingiems paruošimo tipams

Renkantis kavą labai svarbu pagalvoti ne tik apie pupelių rūšį, bet ir kokiu būdu iš jų bus ruošiamas gėrimas. Paruošimo metodus galima suskirstyti į dvi pagrindines kategorijas: espresso ir filtrinis. Kiekvienas iš jų yra itin unikalus, galintis atskleisti vis kitas skonines savybes. 

Jei vertinate švelnesnę, subtilesnę, neretai kiek giliau paslėptą skonių įvairovę bei džiaugiatės ruošimo procesu filtrinė kava turėtų būti jūsų pasirinkimas. Ji kaip ir visos kavos, gali būti skirtingų pupelių rūšių. Kavą filtriniam aparatui ar kitiems: Chemex, French Press, AeroPress, Cold Brew, filtriniams kavinukams rekomenduojame rinktis iš arabikos pupelių. Kodėl? Ši rūšis pasižymi švelnumu, turi mažiau kartumo ir mažiau kofeino, kas itin svarbu subtilumo ir lengvumo mėgėjams. Be to, šios rūšies pupelės atskleidžia labai daug skirtingų natų, kurios priklauso nuo to, iš kokio regiono šios atkeliavo. O būtent plati, ypatingų skonių paletė ir yra tai, ko ieškome filtrinio gėrimo puodelyje.

Vertinate sodrų, intensyvų skonį? Espresso kavos receptas taip pat neatsiejamos nuo pupelių rūšies. Kava automatiniam, pusiau automatiniam aparatui ir Moka kavinukam bus švelnaus, išraiškingo profilio, jei rinksitės 100% arabikos pupeles. Espresso ar juodos kavos puodeliui ji pridės subtilaus stiprumo. Tuo tarpu, jei norite išgauti ypač subalansuotą skonį, kuriame natūralus arabikos vaisiškumas būtų šiek tiek sumažintas, o kartesnės natos pridėtos, rinkitės arabikos ir robustos mišinius. Tokie mišiniai suteiks gėrimui papildomo stiprumo bei gausaus kreminio putos sluoksnio.

Reikia pagalbos renkantis?

Apie arabikos pasaulį norite sužinoti daugiau? Kviečiame užsikaisti mėgstamos kavos puodelį ir pasiskaityti tinklaraščio įrašą, kokios yra populiariausios kavos rūšys: arabika, robusta ir liberika

Kavos Draugas asortimente – daugiau nei 100 skirtingų kavos pasirinkimų. Tad jei nesate tikri, kuri kava jums tinkamiausia ar jei reikia patarimo, susisiekite su mumis jums patogiu būdu –  el. paštu,  telefonu arba gyvai apsilankant mūsų salonuose, kur ne tik konsultuojame, bet ir vaišiname kava.