Skip to content

Dangiško skonio receptai su Chalo chai arbata

Atraskite Chalo chai arbatos mišinius tiek skaniuose gėrimuose, tiek ir desertuose! Taip taip, jais galima gardinti net ir desertus. Siūlome išbandyti klasikines karštą bei šaltą chai latte, dangišką šokoladinį skanėstą bei tobulo skonio bananinius blynelius, pagardintus chai arbatos mišiniais. Pasiruošę ragauti ir mėgautis?

Didelis chai latte arbatos puodas sužvarbusiems

Nesvarbu, vasarą ar žiemą, visuomet būna dienų, kai žvarbstame ir norisi tik susisukti į jaukų šiltą pledą, rankose laikyti karštą skanų gėrimą bei ramiai sau gurkšnoti. Ir kas gi gali tuomet būti geriau už didelį puodą skaniosios chai latte?

Tau reikės:
– 200 ml karšto vandens
– 100 ml pasirinktos rūšies pieno
– 24 g (2 nugriebti valg. šaukštai) pasirinkto skonio Chalo chai latte mišinio
– Žiupsnelio cinamono arba maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:
– 2 nugriebtus pasirinkto Chalo chai latte mišinio skonio šaukštus (apie 24 g) suberiame į savo mylimiausią puodelį
– Užpilame 200 ml karšto vandens
– Įpilame 100 ml pasirinktos rūšies pieno: galima pilti tiek šaltą, tiek šiek tiek pakaitintą. Vietoj pakaitinto pieno, galima rinktis ir pieno putą.
– Pabarstome cinamonu arba maltais juodaisiais pipirais

Šaltoji chai latte arbata įkaitusiems

Chalo šaltoji arbata

Ir lygiai taip pat – tiek vasarą, tiek žiemą, būna akimirkų, kai bėgiojame raudonais įkaitusiais žandais, kupini entuziazmo bei ieškome, kuo galėtume skaniai atsigaivinti. Įvairių skonių šaltosios chai latte bus pats tas!

Tau reikės:
– 20 g pasirinkto Chalo šaltos arbatos mišinio (braškių, citrinos arba mėlynių skonio)
– 50 ml karšto vandens
– 200 ml šalto vandens
– 6 ledo gabaliukų
– Papildomų pagardų: šaldytų mėlynių, braškių ar laimo skiltelių

Gaminimo eiga:
– Ištirpiname 20 g pasirinkto Chalo šaltos arbatos mišinio karštame vandenyje (50 ml) ir švelniai išmaišome
– Įdedame 6 ledo gabaliukus ir užpilame 200 ml šalto vandens
– Pagardiname pasirinktais pagardais

Skanusis brownis su chai arbata sveikuoliams

"Brownis" su chai arbata

Tiesiog tobulas receptas – tiek pačiam pasmaližiauti, tiek ir kitus pavaišinti. Draugai bus nustebinti išradingumu ir nerealiu skoniu. Ieškome ingredientų, raitojamės rankoves ir gaminame!

Tau reikės:
– 400 g datulių be kauliukų
– 4 valg. šaukštų kokosų aliejaus
– 6 valg. šaukštų kakavos miltelių
– 2 valg. šaukštų medaus
– 2 valg. šaukštų čija sėklų
– 70 g moliūgų sėklų
– Žiupsnelio jūros druskos
– 60 g stambiai suskaldytų lazdyno riešutų
– 1 valg. šaukšto tirpios arbatos Chalo „Vanilla Chai Latte“
– 3 valg. šaukštų tirpios arbatos Chalo „Masala Chai Latte“
– Linų sėklų pagardinimui

Gaminimo eiga:
– Visus ingredientus (išskyrus lazdyno riešutus) sudedame į blenderį ir sumalame iki vientisos masės
– Sudedame suskaldytus lazdyno riešutus
– Visą masę sudedame ant kepimo popieriaus ir suspaudžiame taip, kad gautųsi apie 1.5 cm aukščio „plytelė“
– Taip į popierių suvyniotą brownį dedame į šaldytuvą 30 min.
– Supjaustome nedideliais gabaliukais ir pabarstome linų sėklomis

Bananiniai blyneliai su kardamonine chai arbata smaližiams

Savaitgalio rytą nebežinai, kaip pasiskaninti gyvenimą? O juk vis norisi kažko naujo, neįprasto, neragauto… Kepam blynus? Ir ne bet kokius, o dangiškai skanius:)

Tau reikės:
– 3 prinokusių bananų
– 6 kiaušinių
– 100 g kokoso drožlių
– 50 g mėlynių ar kitų uogų
– 1 valg. šaukšto kokosų aliejaus (kepimui)
– 1 valg. šaukšto kardamoninės Chalo chai latte arbatos mišinio

Gaminimo eiga:
– Nulupame bananus ir sutriname šakute
– Išplakame kiaušinius dubenėlyje ir sumaišome su sutrintais bananais
– Įberiame kokoso drožlių, mėlynių ir Chalo chai latte mišinio, viską gerai išmaišome
– Įkaitiname kokosų aliejų keptuvėje
– Dedame pasiruoštą mišinį į keptuvę nedidelėmis porcijomis (blyneliai turi būti elegantiški ir nedideli) ir apkepame iš abiejų pusių
– Galime patiekti su graikišku jogurtu, vaisiais bei turimomis sėklomis

Gaminkimės, smaližiaukime patys, vaišinkime draugus, artimuosius bei kolegas!

Skanaus:)