Riboto leidimo kavos pupelės Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g

Turime centriniame sandėlyje (prekę galite įsigyti internetu).
Pristatysime per 1 - 3 darbo dienas * 96 % užsakymų yra pristatomi kitą darbo dieną.
Užsuk į mūsų fizines parduotuves

Informacija

2024-ųjų spalva paskelbtam Peach Fuzz (liet. persikų pūkas) atspalviui dedikuota kava apdorota unikaliu būdu – fermentuojant su persikais! Jeigu ragaudami kavą vis tyliai pagalvojate, kad nejaučiate jokių poskonių, patikėkite: ši kava taps išimtimi. Dėl inovatyvaus apdorojimo būdo paruoštame gėrime ryškiai skleidžiasi natūralus persikų nektaro skonis, lydimas egzotiškųjų mangų ir saldžios karamelės natų. Turbūt net aiktelėsite iš nuostabos: „Ar tai – tikrai kava?!“ 

Ši riboto leidimo kava atkeliavo iš Kolumbijos Huilos regione įsikūrusio „Monteblanco“ šeimos ūkio. Ūkio šeimininkas Rodrigo Sanchezas daugybę metų praktikuoja eksperimentinius kavos apdirbimo būdus siekdamas sukurti unikalius skonius. Jo pastangos įvertintos ne vienu apdovanojimu!

Unikalus apdorojimo metodas: fermentuota su persikais.

Kavos apdirbimas naudojant vaisius – tai naujovė, pastaraisiais metais žadinanti kavos gurmanų smalsumą ir stebinanti skonio receptorius. Kaip vyksta pats procesas?

Rodrigo Sanchezas šiai kavai parinko Bourbon ir Caturra arabikos veisles dėl jų universalumo ir ryškaus, natūralaus saldumo. Šis saldumas sukuria optimalias sąlygas mikroorganizmams, tokiems kaip lactobacillus ir saccharomyces cerevisiae, veikti fermentavimo metu.

Prieš pradedant kavos apdirbimo procesą, atskirai išauginti mikroorganizmai (išgauti iš ūkyje augančių kavamedžių) sumaišomi su persikais ir kitais tropiniais vaisiais bei jų nektaru. Šis pradinis tirpalas fermentuojamas 8 dienas, kol pasiekiama tinkama Brikso laipsnių ir pH vertė, atitinkanti kavos uogų saldumą.

Išrūšiuota kava tuomet sumaišoma su paruoštu nektaro tirpalu ir uždarame inde fermentuojama net 150 valandų. Fermentacijos metu nuolat stebimi Brikso laipsniai ir pH lygis, taip siekiant išlaikyti optimalias sąlygas, reikalingas kavos saldumui ir tropinių vaisių natoms išryškinti.

Galiausiai kavos pupelės yra džiovinamos saulėje, kol pasiekia 10–11 % drėgmės lygį, ir ruošiamos skrudinimui. 

*****

Šalis | Kolumbija 

Regionas | Huila 

Ūkis | Rodrigo Sanchezo valdomas „Monteblanco“ ūkis 

Augimo aukštis | 1730 m

Arabikos porūšis | Bourbon, Caturra 

Apdorojimas | Drėgnasis, fermentuota su persikais  

Skrudinimas | Vidutinis

Skonio paletė | Persikai, mangai, karamelė 

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai: visi ruošimo būdai, įskaitant espresso. 

Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.

Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Papildoma informacija

Kilmės šalis:

Specifikacijos

Bendrosios savybės

Kavos tipas
Gamintojas
Kilmės šalis

Matmenys ir svoris

Svoris

Naudojimas ir priežiūra

Ar ši kava nėra aromatizuota?
Ar šis fermentavimo su persikais metodas yra naujovė?
Ar kava nėra rūgšti?
Kokį ruošimo būdą rekomenduojate?
Ar tikrai pajausiu tas persiko natas?

Vertinimas

4.83
6 atsiliepimai
83%
16%
0%
0%
0%
  1. Daiva

    Viena įdomiausių ragautų kavų, įdomu, kad nors vaisiška, bet visai nerūgšti. Nesu tikra, ar tikrai jaučiu konkrečiai persikus, bet kažkas labai į tą pusę. Dėkui!

  2. Jomantas

    Labai skanu per filtrą ir su ledukais, nors espresas irgi geras gaunasi, toks vasariškas ir nuotaikingas

  3. Dalia B.

    Tikrai kvepia persikais!

  4. Marius G.

    Dar tokios nebuvau ragavęs, ačiū už išskirtinę patirtį, patiko, luxxxx

  5. Kotryna

    O jau kaip kvepia! Tikrai nesitikėjau, labai labai maloniai nustebino😍

  6. Aurimas

    Tikrai skani ir išskirtinio aromato kava! Rekomenduoju!

Papasakokite daugiau apie Kavos Drauge įsigytas prekes ar paslaugas. Jūsų vertinimai mums ypač svarbūs!